HKL

Rautatientorin metroasemalle tulvinut sadevettä – metroliikennettä jatketaan toistaiseksi kaksiosaisella liikenteellä

Jaa

Rautatientorin metroasemalle on tulvinut sadevettä. Vesi on vuotanut HYY:n huoltotunnelin kautta metron teknisiin tiloihin. Vesivahinko liittyy aamun huomattavaan rankkasateeseen ja siitä aiheutuneeseen hulevesijärjestelmän poikkeukselliseen kuormittumiseen.

Rautatientorin metroasema on suljettiin noin klo 10.30. Metroliikennettä jatketaan toistaiseksi ainakin perjantain liikenteen päättymiseen asti kaksiosaisella liikenteellä. Metro liikennöi epäsäännöllisin vuorovälein osuuksilla Matinkylä-Ruoholahti ja Helsingin yliopisto-Mellunmäki/Vuosaari . Poikkeusliikenteestä ja korvaavista liikennejärjestelyistä lisätietoja HSL:n sivuilta.

Pelastuslaitos johtaa tilannetta paikan päällä. Vettä pumpataan useilla pumpuilla. Veden korkeus metrotiloissa on pumppaamalla saatu laskuun.

Tilannetta seurataan ja tarkempia arvioita vaurioista ja liikenteen palautumisesta voidaan antaa vasta, kun vesi on saatu pumpattua pois. Rautatientorilla tulviminen on vaikuttanut ainakin kuulutuksiin ja gsm-verkkoon.

Poikkeustilanteen vuoksi ruuhkautuneilla asemilla on lisätty henkilökuntaa.

Tilanteesta tiedotetaan lähiaikoina.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme