ELY-keskukset

Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma 2020–2022 saa jatkoa

Jaa

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntämässä Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmalle lisää rahoitusta sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeisiin että investointihankkeisiin vuosille 2022 ja 2023.

Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmalla rahoitetaan biomassojen ravinteiden kierrätystä edistävää tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa sekä niihin liittyviä investointeja. Tavoitteena on edistää lannan, puhdistamolietteen ja muiden vastaavien ravinnepitoisten biomassojen prosessointia siten, että niistä saadaan maataloudelle välttämättömät ravinteet talteen esimerkiksi orgaanisia lannoitevalmisteita tai muita korkeamman jalostusasteen tuotteita kehittämällä.

Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelman toivotaan auttavan myös Ukrainan kriisin aiheuttamiin lannoitteiden saatavuusongelmiin.

”Ukrainan kriisi ja sen vaikutukset heikentävät teollisten lannoitteiden saatavuutta ja nostavat niiden hintaa. Nyt on korkea aika toteuttaa ravinnekiertoon liittyviä innovaatioita ja tuotannollista toimintaa, jotta markkinoille saadaan testattuja ja turvallisia kiertolannoitteita korvaamaan kalliita epäorgaanisia ravinteita”, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kehittämisasiantuntija Anja Norja toteaa.

Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma 2020-2022 on osa pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaa. Valtakunnallisen kokeiluohjelman toimeenpanosta vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tutkimus- kehittämis- ja innovaatiohankkeiden osalta seuraava hakujakso päättyy jo 29.4.2022, mutta tälle vuodelle on tulossa vielä kaksi hakujaksoa sekä investointi- että tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeisiin. Nämä hakujaksot päättyvät 31.8.2022 ja 31.10.2022.

Ota rohkeasti yhteyttä Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmaan, jos sinulla on jokin hankeidea mielessäsi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kehittämisasiantuntija Anja Norja, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 587, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Maaseutuyksikön päällikkö Ritva Rintapukka, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 619, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Neuvotteleva virkamies Marja-Liisa Tapio-Biström, maa- ja metsätalousministeriö, puh. 0295 162 400, etunimi.sukunimi@mmm.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

ELY Centre to improve the environmental friendliness and service level of ferry traffic in the Finnish Lakeland1.12.2022 11:35:00 EET | Press release

The ELY Centre for Southwest Finland, the party responsible for road management, has put the road traffic ferry services of Finnish Lakeland’s 12 ferry sites for 2025-2045 out to tender and made a procurement decision on the provision of ferry transport services. The procurement decision is not yet legally valid. The procurement is part of the procurement strategy for ferry traffic, and its implementation will result in the renewal of the ferry fleet, more environmental-friendly ferry traffic and the elimination of weight limits at ferry sites.

NTM-centralen förbättrar färjetrafikens miljövänlighet och servicenivå i Insjöfinland1.12.2022 11:35:00 EET | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland, som fungerar som väghållare, har konkurrensutsatt trafiktjänsterna med landsvägsfärjor vid 12 färjelägen i Insjöfinland för åren 2025–2045 och fattat ett upphandlingsbeslut om produktionen av färjetrafiktjänster. Upphandlingsbeslutet har ännu inte vunnit laga kraft. Upphandlingen är en del av upphandlingsstrategin för trafiken med landsvägsfärjor. I och med upphandlingen förnyas färjeparken, färjetrafikens miljövänlighet förbättras och viktbegränsningarna för färjelägena slopas.

ELY-keskus parantaa lauttaliikenteen ympäristöystävällisyyttä ja palvelutasoa Järvi-Suomessa1.12.2022 11:35:00 EET | Tiedote

Tienpitäjänä toimiva Varsinais-Suomen ELY-keskus on kilpailuttanut Järvi-Suomen 12 lauttapaikan maantielauttaliikennepalvelut vuosille 2025–2045 ja tehnyt hankintapäätöksen lauttaliikennepalveluiden tuottamisesta. Hankintapäätös ei ole vielä lainvoimainen. Hankinta on osa maantielauttaliikenteen hankintastrategiaa, jonka toteutumisen myötä lauttakalusto uudistuu, lauttaliikenteen ympäristöystävällisyys paranee ja lauttapaikkojen painorajoitukset poistuvat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme