Ravintola Helsingin Suomalainen Klubi sai Chaîne des Rôtisseurs -kilven

”Chaîne des Rotisseurs kilpi on järjestömme korkein ravintoloille myönnettävä tunnus. Helsingin Suomalaisen Klubin ravintolassa on panostettu hienosti keittiön ja salin saumattomaan yhteistyöhön. Rôtisseurs-kilpi on intohimoisen työn tunnustus ja tämän intohimon säilyttämällä klubiravintolalla on huikeat mahdollisuudet kehittyä entisestään, sillä ravintola tarjoaa laadukkaan lounaan ohella monenlaiset juhlapuitteet isompiin tilaisuuksiin”, sanoi Chaîne des Rôtisseurs-kilven luovuttanut Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.
Helsingin Suomalainen Klubi palvelee jäseniään kaupungin olohuoneena, mutta ravintola on kaikille avoin. Klubiravintola on auki päivittäin tarjoten tasokasta a’la carte lounasta. Ravintolan pääsalin lisäksi Klubilla on kahdeksan eri kabinettia kokouksiin, juhliin ja yksityiseen ruokailuun. Helsingin Suomalaisella Klubilla on pitkät perinteet ja se näkyy myös ravintolan ruokalistoilla. Ravintolassa pyritään suosimaan edelleen klassisia ruokaperinteitä, kuten blini-, made- ja rapukausia. Myös läskisoosi, vorschmack ja tartarpihvi pidetään listoilla. Moderneja tuulahduksia ei kuitenkaan unohdeta tarjonnasta.
Rôtisseurs-kilvenluovutus iltana ravintolassa tarjoiltiin juhlamenu, jossa alkuun nautittiin rapea tattariblini mateenmädillä. Pääruokana tarjoiltiin upeasti kypsytetty kotimainen hirvensisäpaisti talvitryffelillä ja illan päätti sitruunapiiras, jonka yhteydessä oli mustaherukkaa ja lakritsia.
”Chaîne des Rôtisseurs kilven saaminen on kunnia. Aiomme vaalia kilven vaatimaa tasoa. Olin itse 90-luvun lopulla Jeunes Chefs Competition eli Nuorten Kokkien -kisoissa voittaen Helsingin aluekilpailut ja sain käädyt pari vuotta myöhemmin. Aiomme säilyttää ravintolassa saavutetun korkean tason”, totesi ravintolajohtaja, Marko Koskinen saadusta gastronomisesta arvostuksesta.
Ravintolan toiminnasta klubilla vastaa Kanresta Oy. Ravintolapäällikkönä toimii Carla Bärlund.
”On hienoa, että Helsingin Suomalaisen Klubin ravintola sai Rôtisseurs-kilven. Ravintolanjohtaja Marko Koskisen järjestelmällinen kehittämistyö näkyy hyvin ravintolan kaikkinaisena laadun kehityksenä. Klubin ravintola täydentää hienosti Helsingin seudun kilpiravintoloita”, totesi Vesa Loponen, Helsingin voutikunnan vouti.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Bailli Délégué Finlande, Suomen valtavouti Johanna Hornborg-Ojala, 044-5451262, johanna.hornborg@gmail.com
Ravintola Helsingin Suomalainen Klubi, Marko Koskinen, Maitre Restaurateur,
040 7629 252, marko.koskinen@kanresta.fi
Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Chargee de Presse, Niki Malmros niki.malmros@allergia.fi ja 040-5255982 / tilaisuuden kuvat
Kuvat





Tietoja julkaisijasta
Chaîne de Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka toiminnan lähtökohtana on yhdistää alan harrastajat ja ammattilaiset. Jäsenyys tarjoaa elämyksiä muun muassa illallisten, workshoppien ja tuottajavierailuiden muodossa. Samanhenkisessä seurassa nautitaan - toisinaan juhlavammin, toisinaan hyvinkin rennosti - hyvän ruoan, juoman ja palvelun parissa. Kilpiravintolat yli 70 maassa ovat tiiviisti mukana toiminnassa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Saku Karstila voitti Nuorten Kokkien Suomen mestaruuden 202324.1.2023 15:46:06 EET | Tiedote
Alle 27-vuotiaiden kokkien Suomen mestaruus -kilpailut käytiin viikonloppuna 21.1. Helsingissä. Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailun SM-tittelistä kisasi yhteensä kahdeksan kilpailijaa. Kilpailun voittaja Saku Karstila lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition MM2023 -kilpailuun Turkkiin.
Ravintola Taivaanranta sai Chaîne des Rôtisseurs -kilven20.1.2023 08:16:39 EET | Tiedote
Lahden keskustassa sijaitseva ravintola Taivaanrannalle myönnettiin 18.1.2023 arvostettu Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.
Hotelli-Ravintola Vaihmalan Hovi sai arvostetun Chaîne des Rôtisseurs -kilven31.10.2022 09:02:22 EET | Tiedote
Lempäällä, keskellä kaunista maalaismaisemaa sijaitsevan Vaihmalan Hovin ravintolalle myönnettiin viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.
Nuori kokki SM-kilpailut tammikuussa 202327.10.2022 08:20:20 EEST | Tiedote
Vuoden 2022 SM-voittaja Otto Hietamies voitti hiljattain lokakuussa Nuorten kokkien MM-kisoissa hopeaa. Tekninen osaaminen, ruokien esillepano ja maut olivat niin kohdallaan, että kultamitali ei varmasti ollut kaukana. Seuraavan vuoden kilpailut lähestyvät ja kilpailuihin etsitään uusia nuoria keittiöammattilaisia.
Otto Hietamies voitti MM-hopeaa nuorten kokkien maailmanmestaruus kisoissa11.10.2022 09:25:41 EEST | Tiedote
Alle 27-vuotiaiden kokkien maailmanmestaruus kilpailut käytiin viime viikonloppuna Meksikossa. Kilpailuun otti osaa 17 nuorta oman maansa parasta kokkia ympäri maailmaa. Suomen vuoden nuori kokki Otto Hietamies menestyi kilpailussa tullen hienosti kakkoseksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme