Royal Ravintolat Oy

Ravintola Palace houkutteli saliinsa suomalaisen viinimaailman tähtiä

Jaa

TIEDOTE 28.11.2017. Helsingin Eteläranta 10:n ravintola Palace on saanut keittiönsä lisäksi Suomen kirkkaimpia tähtiä vastaamaan myös viinitarjonnastaan. Viinimestareiden kolminkertainen Suomen mestari ja Pohjoismaiden parhaaksi sommelieriksi vuonna 2003 valittu Juha Lihtonen tekee lähes 15 vuoden jälkeen paluun ravintolasaliin. Hänen parinaan toimii nuoremman viinimestarisukupolven nouseva tähti sommelière Riina Nissinen, joka on vastannut Palacen viinilistan rakentamisesta.

Kuva 3: Eero Vottonen ja Hans Välimäki toivottavat Riina Nissisen ja Juha Lihtosen tervetulleiksi täydentämään ravintola Palacen tarjoamaa asiakaskokemusta.
Kuva 3: Eero Vottonen ja Hans Välimäki toivottavat Riina Nissisen ja Juha Lihtosen tervetulleiksi täydentämään ravintola Palacen tarjoamaa asiakaskokemusta.

Modernin suomalaisen gastronomian huipulle paluutaan tekevä ravintola Palace avautui viime viikolla Suomen menestyneimmän keittiömestarin Hans Välimäen ja aisaparinsa Eero Vottosen johdolla. Huippuravintolan tarjoaman asiakaskokemuksen täydentäjäksi kutsui Välimäki Palacen legendaarisen viinikellarin jälleenrakentajaksi aiemmin Savoyssa ja viimeksi Finnjävelissä toimineen sommelière Riina Nissisen. Nissinen toimi Hans Välimäen apuna myös Tampereella Masu Asian Bistrossa, sekä oli ravintola August von Trappen ravintolapäällikkö. Tuorein kiinnitys Palacen viinitiimiin on Suomen menestyneimpiin viinimestareihin kuuluva Juha Lihtonen, joka tekee lähes 15 vuoden viinikirjailija- ja kouluttajarupeaman jälkeen paluun ravintolasaliin.

”On hienoa nähdä, että Palace houkuttelee puoleensa tähtiä. Riina Nissinen oli työparini Tampereella ja tiedän, että hänessä on potentiaalia myös viinimestareiden raskaaseen kansainväliseen sarjaan. Juha Lihtonen taas on suomalaisen sommelier-osaamisen kiistaton tähti, joka on viimeiset vuodet keskittynyt asiantuntijuutensa jakamiseen kirjallisella puolella. Se, että hän palaa pitkästä aikaa taas saliin, on sinällään jo alallamme merkkitapaus”, iloitsee ravintola Palacen keittiömestari Hans Välimäki.

Alun perin kokiksi valmistunut Juha Lihtonen on Suomen palkituimpiin kuuluva sommelier. Hänet on valittu Suomen parhaaksi vuosina 2000, 2002 ja 2003, jolloin hänet palkittiin myös Pohjoismaiden parhaana. Euroopan 10 parhaan viinimestarin joukkoon hänet on valittu 2000, 2002 ja 2004 ja maailman TOP10-sijoitus on vuodelta 2000, jolloin Lihtonen voitti myös Vuoden hovimestari -kisan. Aktiivisen kilpailu-uransa jälkeen Lihtonen keskittyi viinialan yrittämiseen ja oli perustamassa arvostettua FINE Wine Magazines -mediaperhettä, jonka päätoimittajana hän toimii edelleen. Lisäksi hän on ollut luomassa maailman suurinta viinitietokantapalvelua Tastingbook.comia. Ravintola Palacen sommelieriksi hän hakeutui kuultuaan sen keittiömestaritiimin kokoonpanosta.

”Näin Hans Välimäen Palacen julkistuksen jälkeen Arto Nyberg -shown vieraana ja aistin, että hän on luomassa taas jotain suurta. Emme ole koskaan aiemmin työskennelleet yhdessä, mutta hänen huikeaa uraansa sivusta seuranneena olen pitkään toivonut yhteistyötä Hansin kanssa. Soitin lähetyksen jälkeen Hansille ja totesin haluavani tiimiin mukaan. Ensimmäiset päiväni Eteläranta 10:n kattokerroksessa ovat osoittaneet, että päätös oli oikea ja huomasin, kuinka ikävä minulla onkaan ollut ravintolasalissa tapahtuvia asiakaskohtaamisia. Viinit ovat intohimoni ja haluan tuottaa viinejä ja huippuruokia yhdistämällä elämyksiä niitä arvostaville ihmisille. Legendaarisesta historiastaan tunnettu ja nyt uudelleen synnytetty Palace asiakkaineen tarjoaa tähän ainutlaatuisen mahdollisuuden”, innostuu sommelier Juha Lihtonen paluustaan ravintolasaliin.

Riina Nissinen liittyi Palacen tiimiin jo aiemmin syksyllä, kun Välimäki antoi hänen vastuulleen Palacen viinilistan rakentamisen. Sitä on tehty läheisessä yhteistyössä keittiömestareiden kanssa, sillä viinivalikoiman on pitänyt tukea Välimäen ja Vottosen ideoimaa ruokalistaa.

”Tässä salissa on nautittu maailman parhaista viineistä jo puolen vuosisadan ajan. Kymppikerroksesta avautuva maisema toimi inspiraationani luodessani pohjaa listalle, jossa kohtaavat viinimaailman nousevat tähdet, sekä varmat klassikot. Uskallan sanoa, että se on nyt toimiva yhdistelmä Palacen historiaa kohtaan tuntemaani kunnioitusta sekä rohkeuttani myös rikkoa rajoja”, taustoittaa sommelière Riina Nissinen ja paljastaa, että Palacen valikoimasta löytyy esimerkiksi Romanée-Conteja, eräitä maailman vaikeimmin saatavia viinejä, sekä maailman korkeimmalla tuotettu viini Himalajan rinteiltä Kiinasta.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot

Anna Lumme
ravintolatoimenjohtaja
Ravintola Palace
anna.lumme@royalravintolat.com
ja 050 560 3250

Kuvat

Kuva 3: Eero Vottonen ja Hans Välimäki toivottavat Riina Nissisen ja Juha Lihtosen tervetulleiksi täydentämään ravintola Palacen tarjoamaa asiakaskokemusta.
Kuva 3: Eero Vottonen ja Hans Välimäki toivottavat Riina Nissisen ja Juha Lihtosen tervetulleiksi täydentämään ravintola Palacen tarjoamaa asiakaskokemusta.
Lataa
Kuva 1: Suomalaisen viiniosaamisen palkituimpiin mestareihin kuuluva Juha Lihtonen Palacessa tekee lähes 15 vuoden jälkeen paluun ravintolasaliin.
Kuva 1: Suomalaisen viiniosaamisen palkituimpiin mestareihin kuuluva Juha Lihtonen Palacessa tekee lähes 15 vuoden jälkeen paluun ravintolasaliin.
Lataa
Kuva 2: Riina Nissinen ja Juha Lihtonen vastaavat Palacessa viineistä. 10-kerroksen kolmas sommelier on Joni Lötjönen.
Kuva 2: Riina Nissinen ja Juha Lihtonen vastaavat Palacessa viineistä. 10-kerroksen kolmas sommelier on Joni Lötjönen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Royal Ravintolat Oy on alansa suurin yksityinen yrityskokonaisuus, johon kuuluu 46 yksilöllistä ravintolaa sekä 20 Hanko Sushi- ja 6 Pizzarium-ravintolaa eri puolilla Suomea. Nämä yhdessä työllistävät yli 1000 henkilöä. Liikevaihtotavoite vuodelle 2017 on yli 100 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Royal Ravintolat Oy

Jasper Pääkkönen otettu Time-lehden Löyly-saunaravintolalle myönnetystä tunnustuksesta23.8.2018 17:54Tiedote

Sauna- ja ravintolakompleksi Löyly on jälleen saanut tunnustusta maailmalla, kun TIME Magazine on valinnut Löylyn World's Greatest Places 2018 -listalleen. Arvostettu yhdysvaltalainen aikakauslehti TIME Magazine on koonnut listan yli 1200 toimittajan ja asiantuntijan mielipiteiden ja suositusten pohjalta ympäri maailman. Listalta löytyy niin hotelleja, ravintoloita, kylpylöitä kuin museoitakin, jotka tarjoavat kävijöilleen ainutlaatuisia kokemuksia.

Hanko Sushi avaa Regatta SPA -kylpylään3.5.2018 13:05Tiedote

Korkealuokkaiset kylpyläpalvelut perinteiseen kylpyläkaupunkiin palauttanut Hangon Regatta SPA -kylpylä täydentää palvelutarjontaansa aidolla Hanko Sushi -ravintolalla. Hangosta vuonna 2009 alkanut suomalainen sushikulttuurin menestystarina jatkuu Hangon Solsidan-aurinkoterassilla toukokuun 11. päivästä lähtien aluksi viikonloppuisin. Kesäkuun puolivälistä alkavan korkeasesongin aikana Regatta SPA:n Hanko Sushi Solsidan palvelee kaupunkilaisia, kylpylähotellin asiakkaita ja Hangon kesävieraita päivittäin.

Stockmann Roof by Teatteri -terassiravintola laajenee vielä korkeammalle2.5.2018 10:01Tiedote

Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalon katolle viime keväänä avattu Stockmann Roof by Teatteri laajentui entistä korkeammalle. Uudistus kaksinkertaistaa suositun terassin avoimet aurinkotilat ja lisää kattoalueen viihtyvyyttä sekä käyttömahdollisuuksia entisestään. Tavaratalon 10. kerrokseen katolle laajentunut terassi tarjoaa asiakkailleen paitsi Helsingin ydinkeskustan yllättävimmät näkymät Esplanadin puiston ja Erottajan kattojen ylle, myös uusia ruoka- ja juomapalveluita sekä viihdettä kesäpäivän ja -illan viettoon.

Helsingin Stockmannin uudet Royal Ravintolat ovat Ooh La Laa, Comptoir Farouge ja Hanko Sushi Bar16.4.2018 15:00Tiedote

Helsingin Stockmannin katutason ravintolauudistus luo tavaratalolle merkittävän uuden ruokailuelämyksen. Toisiaan täydentävä ravintolakolmikko koostuu libanonilaiset maut Suomeen maahantuoneen Viviane Kallion Comptoir Farouge -mezebaarista, vegeruokamestari Alex Niemisen ideoimasta salaatteihin ja voileipiin erikoistuneesta Ooh La Laa -delistä, sekä sushiguru Jesper Björkellin luomasta Hanko Sushin erikoispisteestä Hanko Sushi Bar:sta. Ravintoloita yhdistää korkealaatuiset, paikan päällä nautittavat ja myös helposti mukaan otettavat annokset sekä ydinkeskustan nopeaan tahtiin rytmitetty palvelu.

Pizzeria Luca myös Helsinkiin15.3.2018 10:49Tiedote

Pizzanystävät Helsingissä saavat uusia ilonaiheita, kun Suomen viralliseksi pizzataiteilijaksi tituleerattu Luca Platania avaa maaliskuun lopussa Lauttasaareen pääkaupunkiseudun ensimmäisen nimeään kantavan napolilaishenkisen ravintolan. Roomalainen pizzamestari, joka on rakentanut kotikaupungilleen tunnusomaisesta levypizzasta suositun Pizzarium-ketjun, jatkaa uuden ravintolansa kanssa kutsumustaan tuoda aito artesaanipizzaelämys mahdollisimman monen ulottuville. Ensimmäinen Pizzeria Luca avattiin Tampereelle viime syksynä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme