RAVINTOLA PALACE VASTAA JATKOSSA MYÖS ESPASTA

Jaa
Maaliskuussa Suomen parhaaksi ravintolaksi valittu Palace ottaa vastuulleen Kauppatorin kupeessa sijaitsevan Ravintola Espan. Espan keittiöstä tulevat vastaamaan yhteisvoimin Palacen keittiömestari Eero Vottonen ja vuonna 2018 Vuoden Kokiksi valittu Kalle Tanner. Molemmat ravintolat kuuluvat Financier Group -ryhmään, jonka kolmas ravintola on Helena Puolakan johtama Savoy.
Palacen keittiömestari Eero Vottonen ja Vuoden 2018 Kokki Kalle Tanner vastaavat jatkossa Espan keittiöstä. Kuva: Anton Sucksdorff
Palacen keittiömestari Eero Vottonen ja Vuoden 2018 Kokki Kalle Tanner vastaavat jatkossa Espan keittiöstä. Kuva: Anton Sucksdorff
Viime vuonna perustetun Espan konsepti on alusta alkaen ollut tarjota hyvistä raaka-aineista huolella tehtyä yksinkertaista ruokaa. Tämä ei tule olennaisilta osiltaan muuttumaan. Tavoitteena on olla kaupunkilaisten rakastama, moderni helsinkiläinen ravintola. Laadukas ”kulmakuppila”, mutta kulma vain sattuu olemaan kaupungin hienoin.

”Espan ruoka tulee olemaan sellaista ruokaa, jota me Kallen kanssa rakastamme. Raikasta, herkullista ja kekseliästä. Paljon yksinkertaisempaa kuin Palacessa, mutta intohimo on sama”, sanoo Eero Vottonen ja lupaa, että esimerkiksi tacot säilyvät listalla.

”Haluamme, että Espan ruokaa voi halutessaan syödä useita kertoja viikossa. Trendien sijaan seuraamme sesonkeja. Haluamme tarjota sitä, mikä on parasta juuri nyt. Ruokaa laadukkaista kotimaisista raaka-aineista mutta kansainvälisin vivahtein”, täydentää viimeksi Palacessa ja Bas Basin viinibaarissa työskennellyt Kalle Tanner.

Espa tulee jatkossakin panostamaan myös juomiin. Mehut tehdään itse, pienpanimo-oluita on tarjolla, ja cocktaillistan suunnittelee Palacen baarimestari Mathias Rossie. Espaan tulee kaksi viinilistaa: huolella poimittu pienten tuottajien viineistä koostuva suppea lista, jossa kaikkea saa laseittain ja karahveittain, sekä yhdessä Savoyn sommelierin Aleksi Mehtosen kanssa kuratoitu pieni klassikkolista. Espan alakertaan aukeaa viinibaari heti kun aukioloajat sen sallivat. Myös suuren suosion saavuttanut Perjantaipullo säilyy.
 
Espasta on tarkoitus tehdä hyvää ruokaa rakastavien ihmisten helposti lähestyttävä ja kohtuuhintainen, mutta innovatiivinen paikka, joka reagoi paitsi sesonkeihin, myös siihen mitä kaupungissa tapahtuu. Luvassa on viinibaarin lisäksi mm. ruoan ympärille rakentuvia tapahtumia sekä take away- ja terassikonsepteja.
 
Muutosten taustalta löytyy koko ravintola-alaa ravisteleva kriisi, joka tulee vaikuttamaan alan toimintaedellytyksiin vielä pitkään. Fine dining -ravintolat eri puolilla maailmaa ovat suurten haasteiden edessä, ja monet joutuvat joko sulkemaan ovensa tai muuttamaan konseptiaan. Palace haluaa olla jatkossakin yksi maailman parhaista ravintoloista.

”Olen rakentanut vuosien ajan Palacen tiimiä. Minulle on täysin sietämätön ajatus, että joutuisin luopumaan näinä aikoina osasta työntekijöistä. He ovat maailmanluokan tähtiä. Tällä järjestelyllä ja tiimiä huolella pyörittäen pystymme pitämään ihmiset töissä”, sanoo Vottonen.

Palace jatkaa, jos mahdollista, aiempaakin kunnianhimoisemmin.

”Selkeä tavoitteemme on saada kaksi tähteä. Uskon, että tämä järjestely antaa tiimille tervetullutta vaihtelua ja hyödyttää molempia ravintoloita”, sanoo Vottonen ja lisää hymyillen: ”Onneksi paikkojen välillä on vain 100 metriä.”

Espa avaa ovensa tiistaina 2.6. klo 16.00 ja on auki tiistaista lauantaihin. Espan terassi avaa ovensa jo klo 12.00 ja sen menu rakentuu uusien perunoiden ja kaupungin parhaan rosé-viinilistan ympärille.

Lisätietoja:
Saku Tuominen saku@financier.fi
 

Avainsanat

Kuvat

Palacen keittiömestari Eero Vottonen ja Vuoden 2018 Kokki Kalle Tanner vastaavat jatkossa Espan keittiöstä. Kuva: Anton Sucksdorff
Palacen keittiömestari Eero Vottonen ja Vuoden 2018 Kokki Kalle Tanner vastaavat jatkossa Espan keittiöstä. Kuva: Anton Sucksdorff
Lataa
Eero Vottonen ja Kalle Tanner. Kuva: Anton Sucksdorff
Eero Vottonen ja Kalle Tanner. Kuva: Anton Sucksdorff
Lataa
Espan terassimenu. Kuva: Anton Sucksdorff
Espan terassimenu. Kuva: Anton Sucksdorff
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Financier Group



Tavoitteenamme on rakentaa maailmanluokan ravintolayhtiö Helsinkiin. Haluamme luoda paikkoja, joita ihmiset rakastavat vielä vuosikymmentenkin kuluttua.

Uskomme, että ravintolan menestyksen määrittää kolme perusasiaa: ruoka, palvelu ja tunnelma. Työmme keskittyy näiden hiomiseen.

Ravintoloidemme määrä on ja tulee aina olemaan pieni. Paikkojen tyylilaji voi vaihdella, mutta Financier tarkoittaa kaikkialla erinomaista laatua ja erityistä huolenpitoa.

Financier Groupin ravintoloita ovat Palace, Savoy ja Espa, ja osakkaita ovat Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula, Saku Tuominen ja NoHo Partners.

financier.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Financier Group

Huikea ura tiivistettynä kahdeksaan ruokalajiin – Jyrki Sukulan 40-vuotistaiteilijajuhla valtaa Espan  4.5.2021 17:00:00 EEST | Tiedote

Koko Suomen rakastaman Jyrki Sukulan huikea 40 vuoden ura kokkina ja ruokakulttuurin kehittäjänä tiivistyy Sukula 40 Pop Up -ravintolaan, joka valtaa Espan ylä- ja alakerran 12.5.–20.6. Sukulan itsensä isännöimässä, mestarin koko uraan keskittyvässä ravintolassa tarjolla on joka ilta yksi kahdeksan ruokalajin menu juomineen. Menu koostuu Sukulan uran rakkaimmista annoksista päivitettynä tähän päivään ja vaihtelee makumaailmaltaan maasta ja tunnelmasta toiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye