Chaîne des Rôtisseurs Finlande - Suomen Paistinkääntäjät Ry

Ravintola Rusticheria Stella saa Rôtisseurs-kilven

Jaa

Valkeakoskella Koskikaran liikekeskuksessa sijaitseva Ravintola Rusticheria Stella saa Paistinkääntäjien Rôtisseurs-kilven 19.9.2018. Ravintolan ideologiana on tarjota italialaisia makuja paikallisuus ja oman maakunnan tuotteet edellä.

Stellaa luotsaavat Petri ja Annina Kerkkänen
Stellaa luotsaavat Petri ja Annina Kerkkänen

Annina ja Petri Kerkkänen aloittivat Stellan uusina omistajina elokuussa 2014. Kerkkäset ovat kokeneita ravintola-ammattilaisia: italialaiseen gastronomiaan erikoistunut keittiömestari Petri on työskennellyt monissa Rôtisseurs-kilpiravintoloissa kuten Origossa, Grand Hotel Tammerissa, Henriksissä ja Finlaysonin palatsissa. Hän on palvellut myös kokkina YK-joukoissa Israelissa, Syyriassa ja Libanonissa.

Restonomi ja viinimestari Annina on tehnyt pitkän uran eri puolilla Suomea Sokotel Oy:n hotelleissa, mm. Grand Hotel Tammerissa, ravintola Masuunissa ja Tampereen Kylpylässä.

”Pyrimme persoonalliseen palveluun, joka huomioi vieraan tarpeen aina tilanteen mukaisesti”, Annina Kerkkänen kertoo. ”Haluamme asiakkaiden aistivan pikkukaupungin kiireettömän ilmapiirin myös ravintolassamme rauhallisessa ja rennossa ilmapiirissä.”

Ravintola koostuu 100-paikkaisesta ravintolasalista ja kahvila-gelateriasta, jossa on Valkeakosken laajin jäätelövalikoima. Sen lisäksi 52-paikkainen viihtyisä kabinetti palvelee tilausasiakkaita. Kesäisin ravintola laajenee 80-paikkaiselle terassille.

Stellan juomavalikoima on tarkoin mietitty ruokiin sopivaksi. Italiaan painottuva viinilista ei ole erityisen pitkä, mutta tarjoaa ruokalistan ruuille useamman erinomaisen vaihtoehdon. Ja kuten ruokalista, myös viinilista vaihtuu muutaman kerran vuodessa. ”Aloittaessamme tavoitteemme oli olla Pirkanmaan tunnetuin italialainen ravintola viidessä vuodessa”, Petri Kerkkänen jatkaa. ”Mielestämme olemme hyvällä taipaleella tämän asian suhteen.”

Tampereen Paistinkääntäjien vouti Mikko Reinikka, Echanson de Finlande Christina Suominen ja voutikunnan kilpi- ja laatuasioiden koordinaattori Vice-Conseiller Gastronomique Marko Alenius kävivät testiaterialla Valkeakoskella 5. huhtikuuta 2018. Arviointikäynnin tarkoituksena oli selvittää Rôtisseurs-kilpeen vaadittava taso ravintolan hakiessa kilpistatusta.

”Nauttimamme menukokonaisuus oli erittäin korkeatasoinen, kaikki raaka-aineet ja komponentit sisälsivät runsaasti makua ja vivahteita, lautasella ei ollut mitään ylimääräistä, kokonaisuus oli tasapainoinen sekä annoksiin oli käytetty vaativia tekniikoita ja harvinaisempia raaka-aineita monipuolisesti”, Mikko Reinikka kommentoi. ”Annokset poikkesivat positiivisesti edukseen Pirkanmaan muusta tarjonnasta, korostaen ravintolan liikeideaa raikkaalla tavalla. Annoksista huokui kiistattomasti keittiön korkea osaaminen ja vankka ammattilaiskokemus. Viinivalinnat sopivat ruokalajeihin täydellisesti.”

Chaïne des Rötisseurs eli Paistinkääntäjät on maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö, joka kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhdessä kovatasoisten ammattilaisten ja aktiivisten harrastajien kanssa. Rôtisseurs-kilpi merkitsee palvelun ja valikoiman poikkeuksellista erottumista alueen ja alan muista yrityksistä. Kilpi on järjestön korkein tunnustus ruoan ja palvelun laadusta. Laadun ja palvelun tulee pysyä samalla korkealla tasolla jatkuvasti, ja valikoiman ja sen laajuuden vaihdella sesonkien mukaan. Kilpikriteerit ovat julkisia ja niiden täyttymistä valvotaan vuosittain kilpiyrityksen itsearvoinnilla ja alueellisen voutineuvoston toimesta. Kilpiravintolassa tulee työskennellä vähintään kaksi järjestön arvostettua ammattilaisjäsentä.

Rotisseurs-kilven luovutus ja lehdistötilaisuus

19.9.2018 klo 15, ravintola Ructicheria Stella, Torikatu 2, Valkeakoski

Kilven luovuttavat Suomen Paistinkääntäjien Conseiller Culinaire Martti Lehtinen

ja Tampereen Paistinkääntäjien aluevouti Bailli de Tampère Mikko Reinikka

Kilven vastaanottavat Maître Restaurateur Annina Kerkkänen

ja Maître Rôtisseur Commandeur Petri Kerkkänen

 

Rôtisseurs-kilpi-illallinen

19.9.2018 klo 18 juhlan kunniaksi nautimme 5 ruokalajin kilpi-illallisen:

Antipasto & bolla

Animelle & gremolata (kateenkorvaa, kasviksia ja gremolataa)

Porcini & mela (tattia, ankkaa ja omenaa)

Anatra & tagliatelle (villisorsaa, kyssäkaalia ja marsalaa)

Pannacotta & rossi (kermavanukasta ja puolukkaa)

Menu 54€ ja viinipaketti 43€, maksu ravintolassa.

Ilmoittautuminen ravintolaan rusticheria.stella@gmail.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Reinikka
Bailli de Tampère, Chargé de Missions de Finlande
mikko.reinikka@alberthall.fi
040 5669 504

Annina ja Petri Kerkkänen
Ravintola Rusticheria Stella
Torikatu 2
37600 Valkeakoski
www.stellaravintola.fi
0400-906676

Kuvat

Stellaa luotsaavat Petri ja Annina Kerkkänen
Stellaa luotsaavat Petri ja Annina Kerkkänen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande - Suomen Paistinkääntäjät Ry
Chaîne des Rôtisseurs Finlande - Suomen Paistinkääntäjät Ry
Chaîne des Rôtisseurs Finlande - Suomen Paistinkääntäjät Ry


http://www.rotisseurs.fi

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ryon Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 2 000, joista noin 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande - Suomen Paistinkääntäjät Ry

Niko Tähti uusi tulevaisuuden lupaus keittiöalalla – selvä voitto nuorten kokkien suomenmestaruuskilpailussa2.2.2019 22:00:00 EETTiedote

Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Tampereella viisi nuorta keittiöalan ammattilaista ottivat mittaa toisistaan valmistamalla kolmen ruokalajin menun. Kilpailun ykkönen Niko Tähti Torniosta lähtee seuraavaksi taistelemaan voitosta kansainvälisiin kilpailuihin. Syyskuussa maailman parhaat nuoret kokit kilpailevat Kanadan Calgaryssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme