Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ravintolat saavat koko maassa vaatia koronapassia koko aukioloajan

Jaa

Päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui vuoden 10. verkkokokoukseen 17.12.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla. Yleiskatsauksessaan ylijohtaja Savolainen kertoi Pohjois-Pohjanmaan vaikeutuneesta koronavirustilanteesta, joka on maan pahin. Kainuussa tilanne on parempi.

Lähes kaikki lain mahdollistamat aluehallintoviraston rajoitukset ovat voimassa Pohjois-Pohjanmaalla. Tapahtumien ehdottomiin kieltoihin, sulkemisiin tai koulujen ja elinkeinojen toiminnan rajoitusten tiukennuksiin tai tilojen sulkemisiin ei ole vielä ollut pakkoa siirtyä.

Tärkeää on pitää huolta etäisyyksien ja virusturvallisuuden säilyttämisestä asioinnissa.

Aluehallintoviraston toimialueen koronavirustilanteen esitti aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola. Virusta on Pohjois-Pohjanmaalla laajasti ja tartunnan voi saada mistä tahansa.

Pohjois-Pohjanmaalla sairaaloissa ja perusterveydenhuollossa kuormitus on korkealla, mutta se ei juuri nyt kasva, kuten lähes kaikkialla muualla maassa.

Kainuussa tilanne on rauhallisempi, mutta ilmaantuvuus kasvaa.

Jokaisen tulisi Eskolan mukaan muistaa, että kolme rokotetta suojaa omikron-muunnokselta paremmin kuin kaksi rokotetta, mutta ensimmäinen ja toinen rokote ovat ehkä vielä tärkeämmät kokonaissuojan muodostumiseksi.

Ravintolat saavat koko maassa vaatia koronapassia koko aukioloajan. Tätä myös MaRa suosittaa. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on matkailu-, majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan sekä niihin liittyvän hyvinvointipalvelualan yrittäjien ja työnantajien edunvalvoja ja työmarkkinajärjestö.

Alueelliset kaupan edustajat kertoivat näkemyksensä ajantasaisesta vähittäistavarayhtiöiden alueellisesta tilanteesta, toimenpiteistä ja

saivat aluehallintoylilääkäriltä vastauksia esimerkiksi kotitesteihin ja niiden saatavuutta koskeneisiin kysymyksiin.

TE-palvelut, ELY-keskusten ja TE-toimistojen edustajat esittivät kommenttipuheenvuorot työvoimatilanteesta. Kuntien edustajat kertoivat mm. palveluiden ruokahuollon toiminnasta, joka on ongelmatonta.

Seuraavan kerran päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontuu pe 21.1.2022 kello 9.

Päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston koolle kutsuma tiedon jakamisen ja keskustelun avoin verkosto alan toimijoille.

Osallistujia ovat Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, Osuuskauppa Arina, Osuuskauppa Maakunta, Koillismaan Osuuskauppa, Osuuskauppa KPO, Kesko Oyj, Kokkolan Halpa-Halli Oy, Tokmanni Group Oyj, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Kainuun ELY-keskus, Kainuun TE-toimisto, Oulun kaupunki, Kajaanin kaupunki, Kainuun maakunta, Ylivieskan kaupunki ja Naturpolis Oy.

Lisätietoja:

ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 551, terttu.savolainen@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté: Säkerhetsläget i regionen är stabilt, beredskap att trygga elförsörjningen19.8.2022 12:55:00 EEST | Tiedote

Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde den 18 augusti 2022. Under mötet sammanställdes en lägesbild av beredskapsläget i regionen. Beredskapskommittén följer med och bedömer säkerhetsläget i samhället och förmedlar information till centralförvaltningen och intressegrupperna i regionen. Beredskapskommittén verkar i Västra och Inre Finlands område som omfattar landskapen Birkaland, Mellersta Finland, Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten.

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta: Alueen turvallisuustilanne vakaa, sähkönsaannin varmistamiseen varauduttu19.8.2022 12:55:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 18.8.2022. Kokouksessa koottiin tilannekuvaa alueen varautumistilanteesta. Valmiustoimikunta seuraa ja arvioi yhteiskunnan turvallisuustilannetta ja välittää tietoa alueen sidosryhmille ja keskushallintoon. Valmiustoimikunta toimii Länsi- ja Sisä-Suomen alueella, joka kattaa Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Kutsu verkkoseminaariin: Vaihteleva työaika 1.9.2022 klo 11–1216.8.2022 07:05:00 EEST | Kutsu

Vaihteleva työaika tarkoittaa nollatuntisopimusta, töihin kutsumista tarvittaessa tai työaikaa, joka vaihtelee esimerkiksi välillä 10–30 tuntia viikossa. Vaihtelevaa työaikaa koskeva lainsäädäntö muuttui 1.8.2022. Työsuojeluhallinto järjestää 1.9.2022 klo 11–12 maksuttoman verkkoseminaarin, jossa käsitellään sekä uutta että aiemmin voimassa ollutta lainsäädäntöä koskien vaihtelevaa työaikaa. Tilaisuus on tarkoitettu sekä työntekijöille että työnantajille ja heidän edustajilleen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme