Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ravintolat saavat koko maassa vaatia koronapassia koko aukioloajan

Jaa

Päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui vuoden 10. verkkokokoukseen 17.12.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla. Yleiskatsauksessaan ylijohtaja Savolainen kertoi Pohjois-Pohjanmaan vaikeutuneesta koronavirustilanteesta, joka on maan pahin. Kainuussa tilanne on parempi.

Lähes kaikki lain mahdollistamat aluehallintoviraston rajoitukset ovat voimassa Pohjois-Pohjanmaalla. Tapahtumien ehdottomiin kieltoihin, sulkemisiin tai koulujen ja elinkeinojen toiminnan rajoitusten tiukennuksiin tai tilojen sulkemisiin ei ole vielä ollut pakkoa siirtyä.

Tärkeää on pitää huolta etäisyyksien ja virusturvallisuuden säilyttämisestä asioinnissa.

Aluehallintoviraston toimialueen koronavirustilanteen esitti aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola. Virusta on Pohjois-Pohjanmaalla laajasti ja tartunnan voi saada mistä tahansa.

Pohjois-Pohjanmaalla sairaaloissa ja perusterveydenhuollossa kuormitus on korkealla, mutta se ei juuri nyt kasva, kuten lähes kaikkialla muualla maassa.

Kainuussa tilanne on rauhallisempi, mutta ilmaantuvuus kasvaa.

Jokaisen tulisi Eskolan mukaan muistaa, että kolme rokotetta suojaa omikron-muunnokselta paremmin kuin kaksi rokotetta, mutta ensimmäinen ja toinen rokote ovat ehkä vielä tärkeämmät kokonaissuojan muodostumiseksi.

Ravintolat saavat koko maassa vaatia koronapassia koko aukioloajan. Tätä myös MaRa suosittaa. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on matkailu-, majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan sekä niihin liittyvän hyvinvointipalvelualan yrittäjien ja työnantajien edunvalvoja ja työmarkkinajärjestö.

Alueelliset kaupan edustajat kertoivat näkemyksensä ajantasaisesta vähittäistavarayhtiöiden alueellisesta tilanteesta, toimenpiteistä ja

saivat aluehallintoylilääkäriltä vastauksia esimerkiksi kotitesteihin ja niiden saatavuutta koskeneisiin kysymyksiin.

TE-palvelut, ELY-keskusten ja TE-toimistojen edustajat esittivät kommenttipuheenvuorot työvoimatilanteesta. Kuntien edustajat kertoivat mm. palveluiden ruokahuollon toiminnasta, joka on ongelmatonta.

Seuraavan kerran päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontuu pe 21.1.2022 kello 9.

Päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston koolle kutsuma tiedon jakamisen ja keskustelun avoin verkosto alan toimijoille.

Osallistujia ovat Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, Osuuskauppa Arina, Osuuskauppa Maakunta, Koillismaan Osuuskauppa, Osuuskauppa KPO, Kesko Oyj, Kokkolan Halpa-Halli Oy, Tokmanni Group Oyj, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Kainuun ELY-keskus, Kainuun TE-toimisto, Oulun kaupunki, Kajaanin kaupunki, Kainuun maakunta, Ylivieskan kaupunki ja Naturpolis Oy.

Lisätietoja:

ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 551, terttu.savolainen@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen aluehallintoviraston harkinnassa seuraamusmaksu eläimiä laittomasti maahan tuoneille henkilöille – uusi laki mahdollistaa rahallisen sanktion25.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee seuraamusmaksun määräämistä kahdelle eläimiä laittomasti maahan tuoneelle henkilölle. Sanktion voi vuodenvaihteessa voimaan tulleen lain myötä määrätä aluehallintovirasto tai Tulli henkilölle tai toimijalle, joka tuo EU:n alueelta Suomeen eläimen tai eläimiä ilman asianmukaisia todistuksia ja merkintöjä.

Coronaviruset har både utmanat utvecklingsarbetet inom ungdomssektorn och ökat dess behov24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Coronaepidemin har utmanat planeringen och genomförandet av regionala och lokala utvecklingsprojekt inom ungdomssektorn. Coronabegränsningarna har ökat behovet av att stödja bland annat sociala möten och relationer mellan unga virtuellt i olika miljöer. År 2021 delade regionförvaltningsverken ut 2,3 miljoner euro i understöd för utveckling av ungdomssektorn till sammanlagt 68 projekt.

Korona on sekä haastanut nuorisoalan kehittämistyötä että lisännyt sen tarvetta24.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Koronaepidemia on haastanut nuorisoalan alueellisten ja paikallisten kehittämishankkeiden suunnittelua ja toteuttamista. Koronarajoitukset ovat lisänneet tarvetta muun muassa nuorten sosiaalisten kohtaamisten ja suhteiden tukemiseen virtuaalisesti erilaisissa ympäristöissä. Vuonna 2021 aluehallintovirastot jakoivat avustusta nuorisoalan kehittämiseen 2,3 miljoonaa euroa yhteensä 68 hankkeelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme