Aluehallintovirasto

Ravintoloiden koronarajoitukset jatkuvat koko maassa: Pahimmilla epidemia-alueilla tiukemmat rajoitukset

Jaa

Ravintoloiden uudet rajoitukset ovat astuneet voimaan 19.4.2021. Pahimmilla epidemia-alueilla rajoitukset ovat tiukimmat. Aluehallintovirastot ohjaavat ja valvovat ravintoloita annettujen rajoitusten noudattamisessa.

Valtioneuvosto on 16.4.20121 muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Uudet, aikaisempaan tiukemmat rajoitukset ovat astuneet voimaan 19.4.2021 klo 00.00. Samalla ravintoloiden väliaikainen sulkeminen osassa maakuntia on päättynyt.

Valtioneuvosto seuraa alueiden epidemiatilannetta ja muuttaa tarvittaessa alueellisia ravintolatoiminnan rajoituksia viikoittain muuttamalla valtioneuvoston asetusta. Ravitsemisliikkeiden rajoitukset ovat tiukemmat niillä alueilla, jossa epidemiatilanne on huonompi kuin muualla.

Alla on tietoa aluekohtaisista rajoituksista 19.4. alkaen.  Lisätietoa rajoituksista: Millaiset rajoitukset ovat voimassa eri alueilla? (avi.fi)

Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala ja Pohjois-Pohjanmaa

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa saa olla käytössä 75 % asiakaspaikoista. Asiakaspaikkarajoitus ei koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Ravintolat saavat olla auki klo 05-23. Anniskelu pitää lopettaa klo 22.

Uusimaa, Kanta-Häme Varsinais-Suomi, Satakunta, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Keski-Suomi ja Pohjanmaa


Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla käytössä kolmasosa asiakaspaikoista. Sallittu aukioloaika on 05-18. Alkoholia saa anniskella 7-17.

Muissa ravintoloissa saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista. Sallittu aukioloaika on 05-19. Anniskelu on sallittu klo 7-17.

Ravintoloilta odotetaan jatkossakin vastuullista toimintaa

Koronatartuntojen välttämiseksi on hyvin tärkeää, että ravintoloiden toiminta on turvallista: sekä asiakkailla että ravintoloiden henkilökunnalla on tässä suuri vastuu. Ravintoloiden omalla vastuullisella toiminnalla ja omavalvonnalla on keskeinen rooli epidemiatilanteen hillitsemiseksi. Vaikka koronaepidemia on monilla alueilla mennyt parempaan suuntaan, tartuntatautitilanne voi nopeasti huonontua.

Ravintolassa tulee hygieniasta huolehtia ja turhia kontakteja välttää. Asiakaspaikat pitää sijoittaa riittävän etäälle toisistaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Ravintoloilla on myös oltava suunnitelma ja ohjeistus miten asiakkaiden ja henkilökunnan tulee toimia. Lisätietoa ravintoloiden koronarajoituksista (mm. terassit, noutoruoka, karaoke) on verkkosivustomme usein kysytyissä kysymyksissä

Aluehallintovirastot valvovat alueillaan sitä, että ravintolat noudattavat voimassa olevia vaatimuksia ja rajoituksia. Valvonnan perusteella voimme määrätä ravintoloitsijan korjaamaan toimintaansa ja jopa määrätä ravintolan suljettavaksi enintään kuukaudeksi.

Lisätietoa:

Usein kysytyt kysymykset / korona (avi.fi)

Ohjeita ravintoloille: Ravintolat ja korona (avi.fi)

Haastattelupyynnöt: viestinta@avi.fi

Koronainfo palvelee  mm. tapahtumajärjestäjiä ja ravintoloiden henkilökuntaa seuraavissa aiheissa:

- tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen
- asiakas- ja toimitilojen käytön rajoitukset
- ravintolatoiminnan rajoitukset

puhelinnumero: 0295 016 666, sähköposti: koronainfo@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket i Södra Finland övervakade 2020 i synnerhet förmedlingsrörelsernas ansvarsförsäkringar, energicertifikat och ytangivelser18.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Registerärenden Förmedlingsrörelser som idkar mäklarverksamhet ska registrera sig i registret över förmedlingsrörelser som drivs av regionförvaltningsverket. Med mäklarverksamhet avses sådan verksamhet där en förmedlingsrörelse för att få ekonomisk nytta för samman en köpare och en försäljare eller en hyresvärd och en hyresgäst. Regionförvaltningsverket i Södra Finland avgjorde 515 ärenden gällande registret över förmedlingsrörelser, vilka huvudsakligen gällde registrering av en ny förmedlingsrörelse eller anmälan om ändring i registeruppgifterna för en förmedlingsrörelse som redan införts i registret, såsom ändring av ansvarspersoner som ingår i bolagets ledning, byte av ansvarig föreståndare eller ändring av ansvarsförsäkring. Från registret över förmedlingsrörelser ströks 82 rörelser. Den vanligaste orsaken till detta var att rörelsen hade upphört med sin verksamhet enligt uppgifterna i handelsregistret. I registret över förmedlingsrörelser som drivs av Regionförvaltningsverket i Sö

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoi vuonna 2020 tehostetusti välitysliikkeiden vastuuvakuutuksia, energiatodistuksia ja pinta-alailmoittelua18.5.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Rekisteriasiat Välitystoimintaa harjoittavan välitysliikkeen tulee rekisteröityä aluehallintoviraston ylläpitämään välitysliikerekisteriin. Välitystoiminnalla tarkoitetaan toimintaa, jossa välitysliike taloudellisen hyödyn saamiseksi saattaa ostajan ja myyjän tai vuokranantajan ja vuokralaisen kosketuksiin toistensa kanssa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto ratkaisi 515 välitysliikerekisteriin liittyvää asiaa, jotka olivat pääosin uuden välitysliikkeen rekisteröintejä tai rekisterissä olevan välitysliikkeen rekisteritietoihin liittyviä muutosilmoituksia kuten yhtiön johtoon kuuluvien vastuuhenkilöiden, vastaavan hoitajan tai vastuuvakuutuksen muutoksia. Välitysliikerekisteristä poistettiin 82 liikettä. Yleisin poiston syy oli se, että kaupparekisteritietojen mukaan liike oli lopettanut toimintansa. Etelä-Suomen aluehallintoviraston välitysliikerekisteriin oli vuoden 2020 lopussa merkitty yhteensä 812 välitysliikettä. Valvontapäätökset Etelä-Suomen aluehallintovirastolle tehtiin välitysl

Kuolemaan johtaneesta työturvallisuusrikoksesta 130 000 euron yhteisösakko kaivosyhtiölle17.5.2021 14:28:48 EEST | Tiedote

Lapin käräjäoikeus tuomitsi 30.4.2021 kaivosyhtiölle 130 000 euron yhteisösakon työturvallisuusrikoksesta. Tuomio liittyy Kittilän kaivoksella joulukuussa 2016 sattuneeseen työtapaturmaan, missä kaivinkoneenkuljettaja menehtyi pudottuaan koneen mukana 25 metriä syvään avoimeen louhokseen. Kaivinkoneenkuljettaja kuului työryhmään, joka teki kunnossapitotyötä louhoksen ylemmälle tasolle johtavalla kaivoskäytävällä.

Under 2020 effektiviserade regionförvaltningsverket tillsynen över indrivningsbyråerna, utredde hur överbetalningar behandlas och införde ett elektroniskt indrivningsregister17.5.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

I ett projekt som gällde indrivning utredde Regionförvaltningsverket i Södra Finland vilka rutiner indrivningsbyråerna har i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer vid betalningen eller i misstag betalat ett för stort belopp. Också tillsynen effektiviserades och ett elektroniskt indrivningsregister togs i bruk.

Aluehallintovirasto tehosti perintätoimistojen valvontaa, selvitti liikamaksujen käsittelytapaa ja otti käyttöön sähköisen perintärekisterin vuonna 202017.5.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintoviraston perintää koskevassa hankkeessa selvitettiin perintätoimistojen toimintatapoja tapauksissa, joissa velallinen oli maksanut vahingossa liikaa tai suorittanut maksun puutteellisin viitetiedoin. Myös valvontaa tehostettiin ja otettiin käyttöön sähköinen perintärekisteri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme