Restel OyRestel Oy

Rax Pizzabuffet tavoittelee pienempää ruokahävikkiä

Jaa

Rax Pizzabuffet -ravintolaketjun tavoitteena on tunnistaa ruokahävikin määrää ja kannustaa asiakkaitaan pienempään ruokahävikkiin pilotoimalla biovaakaa kahdessa ketjun toimipaikassa.

Raxin monipuolisessa buffetpöydässä jokainen herkuttelee aina omalla maulla.
Raxin monipuolisessa buffetpöydässä jokainen herkuttelee aina omalla maulla.

Biovaaka otettiin vuoden mittaiseen kokeiluun Flamingon ja Sellon ravintoloissa helmikuun puolivälissä 2020. Biovaaka mittaa pois heitetyn biojätteen määrän ja antaa asiakkaalle palautetta kannustaen pienempään ruokahävikkiin. Kokeilu tarjoaa Rax Pizzabuffetille tärkeää tietoa ruokahävikin määrästä.

”Ruokahävikin määrä Suomessa on ilmastokeskustelun myötä oikeutetusti noussut esille, ja myös ravintola-alan on mietittävä jatkuvasti uusia keinoja, jotta hävikkiä ja sen aiheuttamia päästöjä saataisiin kuriin. Rax Pizzabuffet haluaa kantaa oman kortensa kekoon, ja Biovaa’an kanssa tehtävän yhteistyön myötä voimme seurata syntynyttä hävikkiä entistä tarkemmin sekä kehittää tämän pohjalta toimintaamme. Myös vaa’an antaman välittömän palautteen avulla pystymme opastamaan asiakkaitamme kestävämpään kuluttamiseen ja näyttämään, miten jokainen voi pienilläkin teoilla vaikuttaa. Buffetissa muistutetaan myös kyltillä sovittamaan annoskoko niin, että sen jaksaisi syödä, jotta ylimääräistä poisheitettävää ei kertyisi turhaan”, kertoo Restelin vastuullisuusasiantuntija Mikko Kostet.

Rax Pizzabuffet kartoittaa jatkuvasti myös muita mahdollisuuksia kehittää toimintansa vastuullisuutta eteenpäin. Salaattipöydässä huomioidaan kausivaihtelut ja kaikki Raxin valikoiman lihatuotteet ovat kotimaisia. Muovin käyttöä vähennetään tarjoamalla mukien kertakäyttöisiä kansia ja pillejä asiakkaille vain heidän erikseen niitä pyytäessä. Ravintoloissa käytetään myös ResQ-hävikkiruokasovellusta, jonka kautta asiakkaat voivat ostaa yli jääneitä ruokia take away -annoksina mukaansa.

Myös kasvispainotteisen ruokavalion yleistyminen huomioidaan, kun valikoimaa suunnitellaan. Toukokuun 2020 loppuun saakka valikoimassa oleva kampanjapizza Mango Bacon löytyy buffet-pöydästä myös Mango Tropicana -kasvisversiona, jossa pekoni on korvattu tomaatilla. Raxin buffet-pöydässä on aina tarjolla vähintään yksi kasvis- tai vegaaninen pizza ja perinteisen pehmytjäätelön tilalle henkilökunnalta voi pyytää vegaaniseen ruokavalioon soveltuvan jäätelön. Kasvis- ja vegaaniruokavalio on huomioitu myös Raxin take away -valikoimassa ja kaikkiin tilattaviin pizzoihin on mahdollista vaihtaa maksutta vegaaninen juusto.

Rax Pizzabuffet on itsepalveluperiaatteella toimiva buffetravintolaketju, jossa jokainen herkuttelee helposti ja vaivattomasti aina omalla maulla. Pizza on Raxin kärkituote, mutta monipuolisessa ja laadukkaassa buffet-pöydässä on myös vaihtoehtoja salaatista keittoon ja wingseistä vegaanisiin vaihtoehtoihin. Raxissa voi myös täyttää mukaan otettavan Rax Boxin buffet-pöydän herkuilla tai tilata take away -pizzan valmiista vaihtoehdoista tai juuri niillä omilla lempitäytteillä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sarita Lehtinen, ketjujohtaja Rax Pizzabuffet, +358 40 527 6899, sarita.lehtinen@restel.fi

Kuvat

Raxin monipuolisessa buffetpöydässä jokainen herkuttelee aina omalla maulla.
Raxin monipuolisessa buffetpöydässä jokainen herkuttelee aina omalla maulla.
Lataa
Raxin kärkituote on maistuvat pizzat. Kuvassa vegaaninen BBQ Vöner.
Raxin kärkituote on maistuvat pizzat. Kuvassa vegaaninen BBQ Vöner.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Restel Oy
Restel Oy
Hämeentie 19
00500 HELSINKI

http://www.restel.fi

RAX PIZZABUFFET

Rax Pizzabuffet -ravintolassa herkuttelet helposti ja vaivattomasti. Buffetpöydässä on tarjolla herkullisia pizzoja, raikasta salaattia, lämpimän pöydän vaihtoehtoja sekä kylmiä ja kuumia juomia. Kaiken kruunaa suussa sulava pehmytjäätelömme! Erilaisten ruokavalioiden ystävät ruokailevat helposti saman pöydän ääressä, koska kukin kokoaa oman annoksensa kymmenistä herkullisista vaihtoehdoista. Heitä nälälle hyvästit hyvällä ruoalla – aina omalla maulla!

RESTEL OY

Restel Oy on suomalainen ravintola-alan yritys, johon kuuluu noin 170 ravintolaa, työllistäen yli 2 600 ravintola-alan ammattilaista. Restelin ravintoloita ovat BURGER KING®-, Taco Bell-, Rax Pizzabuffet-, HelmiSimpukka-, O'Learys-, Wanha Mestari-, Hemingway's -ravintolat sekä Food&Events Tapahtuma- ja Ruokaravintolat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Restel Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme