Väestörekisterikeskus

Reaktor tuottamaan arkkitehtuuri-asiantuntijapalveluja väestötietojärjestelmän uudistushankkeeseen

7.6.2017 09:00 | Väestörekisterikeskus

Jaa

Väestörekisterikeskus (VRK) on valinnut Reaktor Innovations Oy:n (Reaktor) tuottamaan arkkitehtuuri-asiantuntijapalveluja Väestörekisterikeskuksen Henkilötietojen uudistamishankkeeseen (HETI-hanke). Hankinta tehtiin EU-tasoisena kilpailutuksena.

HETI-hankkeen tavoitteena on uudistaa nykyistä väestötietojärjestelmää ja kehittää sen henkilötietojen ylläpito- ja tietopalvelujen käytettävyyttä, laatua, ajantasaista saatavuutta ja tietoturvaa vuosina 2017-2020. Hanke tulee tukee vahvasti digitalisaatiota, ja se on jatkoa vuonna 2014 päättyneelle väestötietojärjestelmän rakennustietojen uudistamiselle (RAKI).

Väestötietojärjestelmä on valtakunnallinen sähköinen rekisteri, jossa on perustiedot Suomen kansalaisista ja Suomessa vakinaisesti asuvista ulkomaalaisista. Järjestelmässä on tiedot myös rakennuksista, rakennushankkeista, huoneistoista sekä kiinteistöistä. Se on maamme eniten käytetty perusrekisteri.

HETI-hankkeen arkkitehtuurivaiheessa kuvataan uuden väestötietojärjestelmän henkilötietoihin liittyvien osuuksien toiminta-, tieto- ja teknologia-arkkitehtuuri, laaditaan teknologiavalintaehdotus sekä suunnitellaan arkkitehtuuri siten, että hankkeen toteutusvaihe voidaan aloittaa syksyllä 2017.

”Reaktorin tarjous oli tarjousten vertailun perusteella kokonaistaloudellisesti edullisin. Odotamme yhteistyöltä kestäviä ratkaisua, mutta myös tuloksia, joilla saadaan nopeita hyötyjä. Tämä toteutuu, kun toiminnallisia tarpeita ja teknologian tuomia mahdollisuuksia arvioidaan ennakkoluulottomasti. Tavoitteenamme on tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja ja rakentaa arkkitehtuuri, joka takaa palvelujen erinomaisen käytettävyyden ja turvallisuuden, mutta hyödyntää myös täysimääräisesti uuden teknologian mahdollisuuksia”, sanoo ICT-johtaja Pekka Rehn Väestörekisterikeskuksesta.

"On valtavan suuri kunnia päästä mukaan näin historiallisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävään hankkeeseen. Reaktorilaisille on hyvin motivoivaa päästä tekemään tällaisia projekteja, joissa rakennetaan kansalaisille äärimmäisen kriittisiä järjestelmiä ja joiden on pakko onnistua", sanoo turvallisuustoimialan johtaja Sampo Pasanen Reaktorilta.

Nyt allekirjoitettu sopimus on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, ICT-johtaja Pekka Rehn, p. 029 535 046, etunimi.sukunimi(at)vrk.fi

Reaktor Innovations Oy, Director, High Security Sampo Pasanen, p. 050 5643 129, etunimi.sukunimi(at)reaktor.com

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä. www.vrk.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Services concerning public authority issues are now provided by the reformed Suomi.fi Web Service3.7.2017 09:47Tiedote

The reformed Suomi.fi Web Service is now open for the public. Among other things, citizens may use the service for checking their own data in various authorities’ registers and for managing affairs in several public administration operators’ services by logging in to a single service. In the future, the service can be used for receiving messages from the authorities electronically and for authorizing another person to manage one’s own affairs.

Myndighetsärenden kan nu skötas i den förnyade Suomi.fi-nättjänsten.3.7.2017 09:47Tiedote

Den förnyade Suomi.fi-nättjänsten är nu öppen för användning av medborgarna. Med hjälp av tjänsten kan medborgarna med en enda inloggning bland annat kontrollera sina uppgifter i olika myndighetsregister och utföra de e-tjänster som flera olika aktörer inom den offentliga förvaltningen tillhandahåller. I framtiden kan tjänsten även användas till mottagande av elektroniska myndighetsmeddelanden och till att ge en person fullmakt att utföra ens ärenden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme