Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Reaktori starttaa keskiviikkona 21.2. – tapahtumassa vierailevat rap-artisti Musta Barbaari ja Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki

Jaa

Kolmipäiväinen nuorten talvilomatapahtuma Reaktori tarjoaa pelejä, liikuntaa, haasteita, tuunausta, kädentaitoja ja keskusteluja – nuorten haastateltavina Messukeskuksessa vierailevat mm. Greenpeacen Suomen maajohtaja Sini Harkki, kansanedustaja Paavo Arhinmäki sekä rap-artisti Musta Barbaari.

Kuva: Maarit Hohteri
Kuva: Maarit Hohteri

Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.2. järjestettävä Reaktori tarjoaa talvilomaansa viettäville nuorille laajan kattauksen tekemistä. Tapahtumassa pääsee tutustumaan erilaisiin harrastuksiin liikunnasta kädentaitoihin ja kansalaistoimintaan, sekä perehtymään nuorten vaikuttamismahdollisuuksiin.

Nuorten Ääni -toimituksen pisteellä Reaktorin kävijät pääsevät haastattelemaan päättäjiä ja muita kiinnostavia julkisuuden henkilöitä. Haastateltavina ovat keskiviikkona mm. kansalaisaktivisti ja vapaa kirjoittaja Maryan Abdulkarim, toimittaja Sanna Ukkola sekä Greenpeacen Suomen maajohtaja Sini Harkki. Torstaina nuorten tentattavaksi pääsee mm. kansanedustaja Paavo Arhinmäki ja perjantaina vuorossa ovat mm. rap-artisti Musta Barbaari eli James Nikander sekä kirjailija ja toimittaja Matti Rönkä.

Verkkonuorisotalo Netarin pisteeltä lähetetään päivittäin livestream-lähetystä ja HattuRadio tekee nuorten kanssa suoraa radiolähetystä paikan päällä, joten Reaktorin tunnelmasta voivat nauttia hekin, jotka eivät pääse Messukeskukseen. Keskiviikkona 21.2. Netarin osastolla vierailee kaksi Jokerit-edustusjoukkueen jääkiekkopelaajaa, joita nuoret saavat haastaa pöytälätkässä. Tapahtuman livestreamia voi seurata Netarin Twitch-kanavalla (twitch.tv/netarifi) klo 17.30 alkaen.

Reaktorissa työskentelee vuosittain keskimäärin 100 nuorta vapaaehtoista erilaisissa vastuutehtävissä, mikä on kolmannes kaikista tapahtuman työntekijöistä. "Tänä vuonna nuoret hoitavat itse esimerkiksi narikkaa, pyörittävät ekokahvilaa, huolehtivat kierrätyksen sujuvuudesta sekä tietysti työskentelevät eri toimintapisteillä. Ilman nuorten työpanosta ja sitoutumista Reaktorin tunnelmasta jäisi puuttumaan paljon," kertoo tapahtuman tuottaja Sanna Lesonen.

Reaktori on suunnattu 1318 -vuotiaille ja sen järjestävät Helsingin kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä pääkaupunkiseudun muiden nuoriso- ja kulttuuritoimien kanssa. Mukana on nelisenkymmentä eri toimijaa kansalaisjärjestöistä urheiluseuroihin. Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa yhdeksi pääkaupunkiseudun odotetuimmista nuorten tapahtumista ja siellä vierailee vuosittain n. 13 000 nuorta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Reaktorin ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta http://reaktori2018.munstadi.fi/ohjelma/  

Reaktori 21.23.2.2018
avoinna päivittäin klo 1320
vapaa pääsy
Helsingin Messukeskus
Messuaukio 1
00521 Helsinki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuottaja
Sanna Lesonen
Helsingin kaupunki
Kulttuuri ja vapaa-aika / Nuorisopalvelut
sanna.lesonen@hel.fi
+358 40 334 7443

Viestintäsuunnittelija
Kati Hurme
Helsingin kaupunki
Kulttuuri ja vapaa-aika / Viestintä ja markkinointi
kati.hurme@hel.fi
+358 40 620 4092

Kuvat

Kuva: Maarit Hohteri
Kuva: Maarit Hohteri
Lataa
Musta Barbaari vierailee Reaktorissa perjantaina 23.2.
Musta Barbaari vierailee Reaktorissa perjantaina 23.2.
Lataa
Paavo Arhinmäki Reaktorissa vuonna 2017. Kuva: Jonna Pennanen
Paavo Arhinmäki Reaktorissa vuonna 2017. Kuva: Jonna Pennanen
Lataa
Kuva: Juha Kiviniemi
Kuva: Juha Kiviniemi
Lataa
Kuva: Maarit Hohteri
Kuva: Maarit Hohteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten tuottamassa Signaali Goes Live -tapahtumassa keskustellaan somesta – keskustakirjasto Oodissa järjestettävä tapahtuma lähetetään livenä YouTubessa18.1.2019 09:18Tiedote

Signaali Goes Live on toimitus- ja tuotantoyhteisö Signaalimedian nuorten suunnittelema ja tuottama tapahtumasarja. Ensimmäinen neljästä tapahtumasta järjestetään lauantaina 26.1.2019 keskustakirjasto Oodissa. Tapahtuman teemana on sosiaalinen media ja sen moninaiset ilmiöt. Tapahtumassa vierailevat mm. tubettaja PakolaiShow ja somevaikuttaja Sami Kieksi ja se huipentuu helsinkiläisyhtye Vanillan livekeikkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme