Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Reaktori tarjoaa täyslaidallisen digitaalista ja toiminnallista ajanvietettä talvilomaansa viettäville nuorille

Jaa

Nyt jo neljättätoista kertaa järjestettävä nuorten talvilomatapahtuma Reaktori valtaa Messukeskuksen Etelä-Suomen talvilomaviikolla. Tarjolla on puolen hehtaarin verran toiminnallista ja maksutonta ohjelmaa 13–18-vuotiaille nuorille. Ohjelmatarjonnassa painottuvat tänä vuonna selkeästi digitaaliset toiminnot.

Reaktorissa vierailee vuosittain noin 13 000 pääkaupunkiseudulla talvilomaansa viettävää nuorta ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhdeksi pääkaupunkiseudun odotetuimmista nuorten tapahtumista. Eikä suotta, Reaktori kokoaa yhteen hulppean määrän erilaisia harrastusten kokeilumahdollisuuksia sekä tietysti kavereita ja hyvää meininkiä talvilomaviikolle, joka monelle saattaisi muutoin olla yksinäinen tai pitkäveteinen. ”Helsinki haluaa profiloitua tapahtumien kaupunkina ja on tärkeää pitää keskustelussa mukana myös nuorille merkitykselliset tapahtumat,” sanoo tapahtuman tuottaja Sanna Lesonen Helsingin kaupungin Nuorisopalveluista.

Digitaalisuus nousee esiin

Tänä vuonna Reaktorissa on esillä runsaasti digitaalista toimintaa ja liikuntaa – eli sisältöä, jota nuoret ovat erityisesti toivoneet. Monet toimintapisteet laajenevat sovellusten avulla uusiin ulottuvuuksiin, kuten esimerkiksi Action Track -sovelluksella toteutettava Itämeri-teemainen Meriseikkailu. Toiminnallinen rata sisältää messuhalliin piilotettuja rasteja, joita nuoret pääsevät selvittämään. Lisäksi eri toimijoiden pisteiltä löytyy mm. VR-laseja, legorobotiikkaa, konsolipelejä ja valokuvauspisteitä. Verkkonuorisotalo Netarin pisteeltä lähetetään livestriimiä ja Hatturadio tekee radiolähetystä, joten tapahtuman tunnelmaan pääsevät  mukaan myös ne, jotka eivät pääse paikan päälle Messukeskukseen.

Digitaalisuutta hyödynnetään vahvasti myös keskustelevissa ja tietoa jakavissa pisteissä. Esimerkiksi seurustelua ja seksuaaliterveyttä, EU-tietoutta ja ympäristöasioita lähestytään erilaisten pelien ja sovellusten avulla. Erityisen suosittu on interaktiivinen Kahoot-sovellus, jossa osallistujat kilpailevat toisiaan vastaan monivalintakysymyksissä.

Digitaalisuuden vastapainona myös liikunnallista toimintaa on tarjolla runsaasti. Esittelyssä on uudempia lajeja Teqballista Frisbeegolfiin ja seinäkiipeilyyn sekä perinteisempiä lajeja koriksesta futikseen. Tapahtumassa voi kokeilla vaikkapa veitsenheittoa tai tarkkuusammuntaa, mitellä paremmuudesta sumogladiaattori-radalla sekä yrittää pysytellä villin Rodeoankan selässä.

Rauhallisempaa vaihtoehtoa kaipaaville tapahtuma tarjoaa mm. erilaisia tuunaamiseen ja kädentaitoihin liittyviä toimintapisteitä kangaskassien painamisesta kaarnalaivojen veistelyyn. Nuorten pyörittämä ekokahvila palvelee kävijöitä koko tapahtuman ajan. Lisäksi tapahtumassa esittäytyy ensimmäistä kertaa joulukuussa valittu Nuorisoneuvosto (ent. Ruudin Ydinryhmä).

Reaktorin toteuttavat pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuripalvelut yhdessä nuorten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.                  

Reaktori
21. –23.2. klo 13–20
Messukeskus, Messuaukio 1
Tapahtuman ohjelmisto osoitteessa http://reaktori.munstadi.fi/
Lisäykset ja muutokset mahdollisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuottaja
Sanna Lesonen
Helsingin kaupunki
Kulttuuri ja vapaa-aika / Nuorisopalvelut
sanna.lesonen@hel.fi
+358 40 334 7443

Viestintäsuunnittelija
Kati Hurme
Helsingin kaupunki
Kulttuuri ja vapaa-aika / Viestintä ja markkinointi
kati.hurme@hel.fi
+358 40 620 4092

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pyhäinpäivänä Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa12.10.2018 10:00Tiedote

Pyhäinpäivänä 3.11. Maunula-talossa vietetään kekrijuhlaa. Vuoden viimeisissä festivaaleissa on ohjelmaa ja toimintaa etenkin nuorille ja lapsiperheille. Maunulakekrissä voit tavata muun muassa Kekri Kaisan, Mimin ja Kukun sekä Roskis Nallen. Perheen pienimmät voivat myös osallistua työpajoihin, joissa askarrellaan kekrihimmeleitä ja rakennetaan kauhea kummitussokkelo. Maunulakekriin on vapaa pääsy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme