Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Reaktori tarjoaa täyslaidallisen digitaalista ja toiminnallista ajanvietettä talvilomaansa viettäville nuorille

Jaa

Nyt jo neljättätoista kertaa järjestettävä nuorten talvilomatapahtuma Reaktori valtaa Messukeskuksen Etelä-Suomen talvilomaviikolla. Tarjolla on puolen hehtaarin verran toiminnallista ja maksutonta ohjelmaa 13–18-vuotiaille nuorille. Ohjelmatarjonnassa painottuvat tänä vuonna selkeästi digitaaliset toiminnot.

Reaktorissa vierailee vuosittain noin 13 000 pääkaupunkiseudulla talvilomaansa viettävää nuorta ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhdeksi pääkaupunkiseudun odotetuimmista nuorten tapahtumista. Eikä suotta, Reaktori kokoaa yhteen hulppean määrän erilaisia harrastusten kokeilumahdollisuuksia sekä tietysti kavereita ja hyvää meininkiä talvilomaviikolle, joka monelle saattaisi muutoin olla yksinäinen tai pitkäveteinen. ”Helsinki haluaa profiloitua tapahtumien kaupunkina ja on tärkeää pitää keskustelussa mukana myös nuorille merkitykselliset tapahtumat,” sanoo tapahtuman tuottaja Sanna Lesonen Helsingin kaupungin Nuorisopalveluista.

Digitaalisuus nousee esiin

Tänä vuonna Reaktorissa on esillä runsaasti digitaalista toimintaa ja liikuntaa – eli sisältöä, jota nuoret ovat erityisesti toivoneet. Monet toimintapisteet laajenevat sovellusten avulla uusiin ulottuvuuksiin, kuten esimerkiksi Action Track -sovelluksella toteutettava Itämeri-teemainen Meriseikkailu. Toiminnallinen rata sisältää messuhalliin piilotettuja rasteja, joita nuoret pääsevät selvittämään. Lisäksi eri toimijoiden pisteiltä löytyy mm. VR-laseja, legorobotiikkaa, konsolipelejä ja valokuvauspisteitä. Verkkonuorisotalo Netarin pisteeltä lähetetään livestriimiä ja Hatturadio tekee radiolähetystä, joten tapahtuman tunnelmaan pääsevät  mukaan myös ne, jotka eivät pääse paikan päälle Messukeskukseen.

Digitaalisuutta hyödynnetään vahvasti myös keskustelevissa ja tietoa jakavissa pisteissä. Esimerkiksi seurustelua ja seksuaaliterveyttä, EU-tietoutta ja ympäristöasioita lähestytään erilaisten pelien ja sovellusten avulla. Erityisen suosittu on interaktiivinen Kahoot-sovellus, jossa osallistujat kilpailevat toisiaan vastaan monivalintakysymyksissä.

Digitaalisuuden vastapainona myös liikunnallista toimintaa on tarjolla runsaasti. Esittelyssä on uudempia lajeja Teqballista Frisbeegolfiin ja seinäkiipeilyyn sekä perinteisempiä lajeja koriksesta futikseen. Tapahtumassa voi kokeilla vaikkapa veitsenheittoa tai tarkkuusammuntaa, mitellä paremmuudesta sumogladiaattori-radalla sekä yrittää pysytellä villin Rodeoankan selässä.

Rauhallisempaa vaihtoehtoa kaipaaville tapahtuma tarjoaa mm. erilaisia tuunaamiseen ja kädentaitoihin liittyviä toimintapisteitä kangaskassien painamisesta kaarnalaivojen veistelyyn. Nuorten pyörittämä ekokahvila palvelee kävijöitä koko tapahtuman ajan. Lisäksi tapahtumassa esittäytyy ensimmäistä kertaa joulukuussa valittu Nuorisoneuvosto (ent. Ruudin Ydinryhmä).

Reaktorin toteuttavat pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuripalvelut yhdessä nuorten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.                  

Reaktori
21. –23.2. klo 13–20
Messukeskus, Messuaukio 1
Tapahtuman ohjelmisto osoitteessa http://reaktori.munstadi.fi/
Lisäykset ja muutokset mahdollisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuottaja
Sanna Lesonen
Helsingin kaupunki
Kulttuuri ja vapaa-aika / Nuorisopalvelut
sanna.lesonen@hel.fi
+358 40 334 7443

Viestintäsuunnittelija
Kati Hurme
Helsingin kaupunki
Kulttuuri ja vapaa-aika / Viestintä ja markkinointi
kati.hurme@hel.fi
+358 40 620 4092

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Loiste-festivalen presenterar över 500 begåvande unga musiker i mars – evenemangens program är ute nu!17.3.2018 06:00Tiedote

Loiste-festivalen är ett kulturevenemang för unga som bjuder på musik 24–25.3.2018. Inalles 63 grupper bestående av över 500 unga musiker har anmält sig till festivalens musikkavalkader som går av stapeln i Helsingfors, Esbo och Vanda. Med är stora körer, rock-grupper, pop-duon, rap och hårdrock, klassiskt och folkmusik. Smakprov av musikkavalkadernas mångfald fås under festivalens gala-kväll på Kulturarenan Gloria 28.3.2018.

Loistefestareilla nähdään maaliskuussa yli 500 lahjakasta nuorta esiintyjää – tapahtuman aikataulu on nyt julkaistu17.3.2018 06:00Tiedote

Nuorten kulttuuritapahtuma Loistefestari tarjoaa viikonlopun verran musiikkia 24.–25.3.2018. Loistefestariin osallistuu 63 ryhmää ja yhteensä yli 500 nuorta muusikkoa, jotka astuvat valokeilaan Loistefestarin katselmuksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Loistefestarin laaja kattaus sisältää suuria kuoroja, rock-bändejä, pop-duoja, räppiä ja heviä, klassista ja kansanmusiikkia. Katselmusten kirjosta nähdään kooste Loistefestarin gaalassa 28.3.2018 Kulttuuriareena Gloriassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme