Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Reaktori tarjoaa täyslaidallisen digitaalista ja toiminnallista ajanvietettä talvilomaansa viettäville nuorille

Jaa

Nyt jo neljättätoista kertaa järjestettävä nuorten talvilomatapahtuma Reaktori valtaa Messukeskuksen Etelä-Suomen talvilomaviikolla. Tarjolla on puolen hehtaarin verran toiminnallista ja maksutonta ohjelmaa 13–18-vuotiaille nuorille. Ohjelmatarjonnassa painottuvat tänä vuonna selkeästi digitaaliset toiminnot.

Reaktorissa vierailee vuosittain noin 13 000 pääkaupunkiseudulla talvilomaansa viettävää nuorta ja se on vakiinnuttanut paikkansa yhdeksi pääkaupunkiseudun odotetuimmista nuorten tapahtumista. Eikä suotta, Reaktori kokoaa yhteen hulppean määrän erilaisia harrastusten kokeilumahdollisuuksia sekä tietysti kavereita ja hyvää meininkiä talvilomaviikolle, joka monelle saattaisi muutoin olla yksinäinen tai pitkäveteinen. ”Helsinki haluaa profiloitua tapahtumien kaupunkina ja on tärkeää pitää keskustelussa mukana myös nuorille merkitykselliset tapahtumat,” sanoo tapahtuman tuottaja Sanna Lesonen Helsingin kaupungin Nuorisopalveluista.

Digitaalisuus nousee esiin

Tänä vuonna Reaktorissa on esillä runsaasti digitaalista toimintaa ja liikuntaa – eli sisältöä, jota nuoret ovat erityisesti toivoneet. Monet toimintapisteet laajenevat sovellusten avulla uusiin ulottuvuuksiin, kuten esimerkiksi Action Track -sovelluksella toteutettava Itämeri-teemainen Meriseikkailu. Toiminnallinen rata sisältää messuhalliin piilotettuja rasteja, joita nuoret pääsevät selvittämään. Lisäksi eri toimijoiden pisteiltä löytyy mm. VR-laseja, legorobotiikkaa, konsolipelejä ja valokuvauspisteitä. Verkkonuorisotalo Netarin pisteeltä lähetetään livestriimiä ja Hatturadio tekee radiolähetystä, joten tapahtuman tunnelmaan pääsevät  mukaan myös ne, jotka eivät pääse paikan päälle Messukeskukseen.

Digitaalisuutta hyödynnetään vahvasti myös keskustelevissa ja tietoa jakavissa pisteissä. Esimerkiksi seurustelua ja seksuaaliterveyttä, EU-tietoutta ja ympäristöasioita lähestytään erilaisten pelien ja sovellusten avulla. Erityisen suosittu on interaktiivinen Kahoot-sovellus, jossa osallistujat kilpailevat toisiaan vastaan monivalintakysymyksissä.

Digitaalisuuden vastapainona myös liikunnallista toimintaa on tarjolla runsaasti. Esittelyssä on uudempia lajeja Teqballista Frisbeegolfiin ja seinäkiipeilyyn sekä perinteisempiä lajeja koriksesta futikseen. Tapahtumassa voi kokeilla vaikkapa veitsenheittoa tai tarkkuusammuntaa, mitellä paremmuudesta sumogladiaattori-radalla sekä yrittää pysytellä villin Rodeoankan selässä.

Rauhallisempaa vaihtoehtoa kaipaaville tapahtuma tarjoaa mm. erilaisia tuunaamiseen ja kädentaitoihin liittyviä toimintapisteitä kangaskassien painamisesta kaarnalaivojen veistelyyn. Nuorten pyörittämä ekokahvila palvelee kävijöitä koko tapahtuman ajan. Lisäksi tapahtumassa esittäytyy ensimmäistä kertaa joulukuussa valittu Nuorisoneuvosto (ent. Ruudin Ydinryhmä).

Reaktorin toteuttavat pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuripalvelut yhdessä nuorten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.                  

Reaktori
21. –23.2. klo 13–20
Messukeskus, Messuaukio 1
Tapahtuman ohjelmisto osoitteessa http://reaktori.munstadi.fi/
Lisäykset ja muutokset mahdollisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuottaja
Sanna Lesonen
Helsingin kaupunki
Kulttuuri ja vapaa-aika / Nuorisopalvelut
sanna.lesonen@hel.fi
+358 40 334 7443

Viestintäsuunnittelija
Kati Hurme
Helsingin kaupunki
Kulttuuri ja vapaa-aika / Viestintä ja markkinointi
kati.hurme@hel.fi
+358 40 620 4092

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Chinese New Year to be celebrated in Helsinki at Kansalaistori and in Oodi on 4 February 201921.1.2019 09:01Tiedote

Dancing dragons and lions abound in the Chinese New Year outdoor event on Monday 4 February 16:00–20:00 as the Year of the Dog changes to the Year of the Pig in accordance with the Chinese zodiac. In addition to dragons and lions, the celebrations at Kansalaistori and in Helsinki Central Library Oodi will feature performances from skilled groups of artists arriving from Beijing. Naturally, the wintry festivities will also include a Chinese New Year market, complete with food stalls. During the event, participants will also have the opportunity to watch a live broadcast of the Chinese New Year’s celebration in Beijing. The festivities culminate in fireworks at Töölönlahti.

Det kinesiska nyåret firas i Helsingfors på Medborgartorget och i Ode 4.2.201921.1.2019 09:00Tiedote

Måndagen den 4 februari kl. 16–20 dansar drakar och lejon för att fira det kinesiska nyåret i ett utomhusevenemang, då Hundens år byter till Grisens år enligt det kinesiska horoskopet. Festen sprider sig från Medborgartorget till centrumbiblioteket Ode och utöver de dansande drakarna och lejonen ser vi också uppträdanden av skickliga konstnärsgrupper från Peking. Det kinesiska nyårets marknad med sina matstånd är också en väsentlig del av denna vinterkarneval. Vid evenemanget kan man också följa med de kinesiska nyårsfestligheterna i direktsändning från Peking. Festligheterna kulminerar i fyrverkeri vid Tölöviken.

Kiinalaista uuttavuotta vietetään Helsingissä Kansalaistorilla ja Oodissa 4.2.201921.1.2019 08:59Tiedote

Lohikäärmeet ja leijonat tanssivat kiinalaisen uudenvuoden ulkoilmatapahtumassa maanantaina 4. helmikuuta klo. 16–20 kun Koiran vuosi vaihtuu Sian vuodeksi kiinalaisessa horoskoopissa. Kansalaistorille ja keskustakirjasto Oodiin levittäytyvässä juhlassa nähdään tanssivien lohikäärmeiden ja leijonien lisäksi Pekingistä saapuvien taidokkaiden taiteilijaryhmien esityksiä. Kiinalaiset uudenvuoden markkinat ruokakojuineen ovat nekin olennainen osa talvista karnevaalia. Tapahtumassa voi myös seurata kiinalaisen uudenvuoden juhlallisuuksia suorana lähetyksenä Pekingistä. Juhlan huipennuksena ilotulitukset paukkuvat Töölönlahdella.

Nuorten tuottamassa Signaali Goes Live -tapahtumassa keskustellaan somesta – keskustakirjasto Oodissa järjestettävä tapahtuma lähetetään livenä YouTubessa18.1.2019 09:18Tiedote

Signaali Goes Live on toimitus- ja tuotantoyhteisö Signaalimedian nuorten suunnittelema ja tuottama tapahtumasarja. Ensimmäinen neljästä tapahtumasta järjestetään lauantaina 26.1.2019 keskustakirjasto Oodissa. Tapahtuman teemana on sosiaalinen media ja sen moninaiset ilmiöt. Tapahtumassa vierailevat mm. tubettaja PakolaiShow ja somevaikuttaja Sami Kieksi ja se huipentuu helsinkiläisyhtye Vanillan livekeikkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme