Red Bull 400 - Ennakkotiedote

Jaa

Red Bull 400 juoksukilpailu järjestetään Lahden suurmäessä lauantaina 11.5. Lahden kilpailuun on ilmoittautunut yli 1000 juoksijaa joiden ainoana tavoitteena on valloittaa Lahden suurmäki mahdollisimman ketterästi. Kisassa nähdään myös ammattiurheilijat Iivo Niskanen, Jonne Koski, Eero Ettala ja Ilkka Herola. Tapahtuma on nähtävissä suorana ISTV:ssä.

Ilkka Herola matkalla montusta huipulle. Photo credit: Victor Engström / Red Bull Content Pool
Ilkka Herola matkalla montusta huipulle. Photo credit: Victor Engström / Red Bull Content Pool

Iivo Niskanen palaa lauantaina 11. toukokuuta monesta koitoksesta tutuksi tulleisiin maisemiin. Tällä kertaa sukset jäävät kotiin, sillä lajina on miehelle jo entuudestaan tuttu ylämäkijuoksu. Kyseessä on Red Bull 400 -tapahtuma, jossa juostaan 400 metrin pystysuora nousu mäkimontun pohjalta suurmäen huipulle. 

Takana on ehjä kausi ja pienen levon jälkeen katse on jo tulevassa kaudessa. Vauhtia Red Bull 400 kisaan Niskanen käy hakemassa Islannin laduilta toukokuun alussa. Odotukset Lahden suurmäestä ovat kovat, mutta realistiset.

“Vaikka olisi kovakuntoinen niin se ei tarkoita automaattisesti menestymistä - tässä kisassa pärjäävät monen tyyppiset urheilijat ja kyseessä on ennen kaikkea hyvin erilainen kisa" yli 1000 tuntia kuluneena kautena harjoitellut huippu-urheilija pohtii. Niskasen omissa treeneissä käydään kestävyyden äärirajoilla mm. kovien intervalliharjoitusten avulla joten valmistautuminen Lahteen on tapahtunut normaalin treenaamisen myötä.

Myös crossfit urheilija Jonne Koski on tottunut laittamaan kaikkensa peliin omassa lajissaan joten ei ole yllätys, että myös hänet tullaan näkemään Salpausselällä. Tämä on Kosken ensimmäinen juoksukerta Red Bull 400 kisassa, mutta miehellä on kuitenkin selkeä käsitys siitä mitä odottaa. ”Vuoden 2016 CrossFit Gameseissa oli samantyylinen laji kuin tämä. Tehtiin ensin muutama crossfit liike ja sen jälkeen kannettiin kuntopalloa todella jyrkkää mäkeä ylös, mikä oli aika lailla 400 metriä. Suurinpiirtein puolessavälissä alkoi tuntua jo aika epätoivoiselta. Oli fiilis, etteivät jalat liiku mihinkään ja että koko kehossa on kauheat hapot. Ei voinut muuta kuin edetä askeleen kerrallaan ja olla katsomatta sinne ylös. Eli kun alkaa sattua niin täytyy vain puskea sinnillä eteenpäin,” tuumaa Koski.

Niskanen ja Koski eivät suinkaan ole ainoat kisaan osallistuvat ammattiurheilijat. Myös yhdistetyn maajoukkuemies Ilkka Herola nähdään lähtöviivalla. Herola on yltänyt lähes joka kisassa palkintokorokkeelle ja tänä vuonna tavoite on olla taas kolmen parhaan joukossa.

Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan koska tällaisessa kisassa erot venähtävät hyvinkin nopeasti. ”Ensimmäinen sija on ollut jo pari kertaa lähellä, mutta sanotaanko niin että siinä kohtaa kaiken pitäisi mennä aika nappiin. Tähän pääseminen vaatisi todennäköisesti kuitenkin jonkun muun pientä epäonnistumista." Herola naureskeli. Niskaselta viimeiset metrit taittuvat puhtaan kilpailuvietin voimin, "Ei tarvitse kuin pikkaisen silmäkulmasta vilkaista, ja nähdä kun kavereita tulee molemmin puolin rinnalle, niin lähtee extravaihde päälle."

On myös tärkeää selvittää, että kenelle kotikaupungin naapuruston herruus kuuluu. ”Ei yhdistetyn urheilijalle voi hävitä. Viimeksi Lahdesta samalla kyydillä palatessa Ilkan kotimatka taisi tuntua hieman pitkältä, joten voisi ehkä olla parempi antaa Ilkan pärjätä tänä vuonna paremmin niin olisi kivempi kotimatka," tuumaa Niskanen pilke silmäkulmassa. Taitaa kuitenkin olla niin, että maalilinjan lähestyessä kumpikaan urheilija ei tule antamaan senttiäkään periksi.

Mikä Red Bull 400?

Vuoteen 2019 mennessä kisoja on järjestetty yhteensä 37 ja kuluvana vuonna Red Bull 400 juostaan 20 mäkihyppymäessä Aasiassa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Lajin maailmanmestari kruunataan kuluvana vuonna kolmatta kertaa. Maailmanmestaruudesta kamppaillaan tällä kertaa Kanadan Whistlerissä. Suomen Red Bull 400 -kilpailu järjestettiin vuosina 2014-2016  Kuopion Puijolla. Vuodesta 2018 alkaen uskaliaat urheilijat ovat hakeneet rajojaan Lahden Salpausselällä.

Red Bull 400 2019 – 3 maanosaa, 20 eri lokaatiota
 

ALMATY KAZ 28.4.2019

LAHTI FIN 11.5.2019

COPPER PEAK USA 11.5.2019

SAPPORO JAP 18.5.2019

CHAIKOVSKY RUS 25.5.2019

TRONDHEIM NOR 1.6.2019

PARK CITY USA 1.6.2019

LIBEREC CZE 8.6.2019

EINSIEDELN SUI 15.6.2019

EINSIDELN SUI 15.6.2019 (Hollannin kilpailu)

ZAKOPANE POL 29.6.2019

VAL DI FIEMME ITA 6.7.2019

COURCHEVEL FRA 6.7.2019

WHISTLER CAN 13.7.2019 (Maailmanmestaruuskisat)

TITISEE-NEUSTADT GER 20.7.2019

STRBSKE PLESO SVK 3.8.2019

NUR-SULTAN KAZ 4.8.2019

BISCHOFSHOFEN AUT 24.8.2019

PLANICA SLO 14.9.2019

PYEONGCHANG KOR 28.9.2019

 
Kuvat ja videot

Kuvia ja videoita vapaasen editoriaaliseen käyttöön >

Red Bull 400 koostevideo 2018: https://bulldrive.redbull.com/dl/yarlEIEvjJ

Muut kuvat ja videot: https: https://www.redbullcontentpool.com/search?q=red%20bull%20400%20lahti

KATSOJAINFO

Onko tapahtuma ilmainen katsojille?

Kyllä on! Kaikki ovat tervetulleita kannustamaan suosikkejaan kevään rankimmassa juoksukilpailussa täysin ilmaiseksi.

Milloin kilpailu alkaa ja milloin paikalle kannattaa saapua?

Ilmoittautuminen tapahtuu klo 09-12.00 välillä. Ensimmäinen erä juoksijoita starttaa elämänsä rankimmalle 400 metrille klo 12.30 ja palkinnot jaetaan klo 15.30. Katso kilpailun tarkempi aikataulu alta.

Huomioithan, että aikataulu on suuntaa antava ja pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

En ole ikinä käynyt Lahdessa, mistä löydän tietoa kaupungista?

Kaikki oleellinen tieto kilpailun isäntäkaupungista löytyy osoitteista www.lahti.fi ja www.visitlahti.fi

Miten saavun Lahteen?

Lahteen on hyvät ja monipuoliset liikenneyhteydet sekä pääkaupunkiseudulta että eri puolilta Suomea – kaupunkiin pääsee sujuvasti esimerkiksi junalla, linja-autolla tai omalla autolla. Lue lisää Lahden joukkoliikenteestä täältä.

Entä saapuminen tapahtumaan?

Red Bull 400 järjestetään Lahden suurmäessä (osoite Salpausselänkatu 2, Lahti). Liikkuminen Lahdessa on helppoa kävellen. Esimerkiksi Matkakeskukselta tapahtuma-alueelle on vain noin 1,5 kilometrin pituinen kävelymatka. Suosittelemme saapumaan tapahtumaan mahdollisuuksien mukaan kävellen, pyöräillen tai joukkoliikennettä käyttämällä.

Sopiiko tapahtuma liikuntarajoitteisille?

Kyllä sopii! Tapahtuma-alueen karttaan merkityn lounasravintolan yhteydessä on esteetön katselupaikka. Lisäksi katsomosta löytyy aidattu tasanne, josta kisan seuraaminen on mahdollista.

Voinko tuoda tapahtumaan ruokaa tai juomaa?

Kyllä saa! Omat eväät ovat sallittuja tapahtuma-alueella. Paikalla toimii myös K-Marketin pop-up-kauppa, joka palvelee janon tai nälän yllättäessä.

Saanko tulla koirani kanssa tapahtumaan?

Totta kai! Huolehdithan kuitenkin koirasi puolesta tapahtuma-alueen siisteydestä.

Kuka juontaa tapahtuman?

Tapahtuman juontajina toimivat Red Bull 400-konkarit Juuso "Köpi" Kallio sekä Eero Ettala

Milloin kilpailu päättyy?

Tapahtuma päättyy klo 15.30 alkavan palkintojen jaon jälkeen. Huomioithan, että aikataulu on suuntaa antava ja pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

En pääse paikan päälle Lahteen, pystynkö silti seuraamaan kilpailua kotikatsomossa?

ISTV lähettää koko kilpailun suorana, joten ei muuta kuin kisastudio pystyyn! 

Mistä voin seurata uusimpia uutisia ja päivityksiä kilpailusta?

Uusimmat uutiset ja päivitykset saat seuraamalla @redbullsuomi Instagramissa ja osallistumalla Facebook-tapahtumaan: Red Bull 400 – Lahti 2019. Pidä somessa silmällä myös kilpailun virallista hashtagia #RedBull400 ja jaa omat kokemuksesi tapahtumasta!

 ISTV live: https://www.is.fi/istv/

Tietoa Lahden suurmäestä

Avattu: 1923
Mäkikoko: HS130
Mäkiennätys: 138 metriä, Johann André Forfang (Norja) 4.3.2017
Erikoista: Lahden suurmäen alastulorinteessä toimii maauimala

Tapahtuman aikataulu - Lahti

09.00 Ilmoittautuminen aukeaa
12.00 Ilmoittautuminen päättyy
12.30 Naisten alkuerät
13.15 Miesten alkuerät
14.15 Naisten viesti
14.30 Miesten/seka-viesti
14.45 Naiset, B-finaali
14.55 Naiset, finaali
15.05 Miehet, B-finaali
15.15 Miehet, finaali
15.30 Palkintojenjako

*aikataulu on suuntaa antava. Järjestäjä pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin.

Lisätiedot:

Pia Kaipainen
pia.kaipainen@redbull.com
040 5368 509

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Isak Kullman
isak.kullman@redbull.com

Pia Kaipainen
pia.kaipainen@redbull.com

Kuvat

Ilkka Herola matkalla montusta huipulle. Photo credit: Victor Engström / Red Bull Content Pool
Ilkka Herola matkalla montusta huipulle. Photo credit: Victor Engström / Red Bull Content Pool
Lataa
Kisaajia välierän jälkeen. Photo credit: Victor Engström / Red Bull Content Pool
Kisaajia välierän jälkeen. Photo credit: Victor Engström / Red Bull Content Pool
Lataa
Lahden suurmäki. Photo credit: Victor Engström / Red Bull Content Pool
Lahden suurmäki. Photo credit: Victor Engström / Red Bull Content Pool
Lataa
Viime metrit. Photo credit: Victor Engström / Red Bull Content Pool
Viime metrit. Photo credit: Victor Engström / Red Bull Content Pool
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Red Bull Finland
Red Bull Finland
Lautatarhankatu 10
00580 HELSINKI

http://www.redbull.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Red Bull Finland

Elias "Jamppi" Olkkonen ja Aleksi "allu" Jalli haastavat amatööripelaajat Red Bull Flick CS:GO -turnauksen finaalissa20.5.2020 14:00:03 EESTTiedote

Huiman suosion saavuttaneen Red Bull Flick CS:GO -turnauksen finaalit pelataan tulevana lauantaina 23.5 kello 14:00 alkaen. Finaaliturnauksen voittaja kohtaa haastefinaalissa ENCEn kaksikon, jonka muodostaa Elias "Jamppi" Olkkonen ja Aleksi "allu" Jalli. Voittaja saa myös paikan Euroopan finaalissa, jonka voittajat pääsevät pelaamaan muita ammattilaisjoukkueita vastaan ja taistelemaan 20 000 euron voittopotista.

3.5 juostaan yksin, mutta yhdessä niiden puolesta jotka eivät siihen kykene1.5.2020 12:00:00 EESTTiedote

Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina klo 14.00 (Suomen aikaa) juoksijat ympäri maailman lähtevät liikkeelle samanaikaisesti Wings for Life World Run –sovelluksen kanssa yksin, mutta samalla yhdessä muiden juoksijoiden kanssa. Ottamalla osaa Wings for Life World Run -hyväntekeväisyysjuoksuun jokainen voi edesauttaa maailmanlaajuista liikettä joka edesauttaa läpimurtojen tekemistä selkäydinvammojen hoidon, kuntoutuksen ja potilaiden toimintakyvyn parantamisen saralla.

ENCE ja Red Bull järjestävät yhteistyössä täysin uudenlaisen 2v2 CS:GO -turnauksen Suomessa - Voittajalla mahdollisuus pelata ammattilaisia vastaan24.4.2020 14:59:09 EESTTiedote

Red Bull ja ENCE järjestävät yhteistyössä kaikille avoimen Red Bull Flick CS:GO -turnauksen, jossa pelaajat ottavat toisistaan mittaa viidellä täysin uudella kartalla. Karttojen ja pelimuodon suunnittelussa on panostettu nopeatempoiseen peliin ja tavoitteena on ollut kehittää pelimuoto, jossa eritasoiset pelaajat voivat ottaa toisistaan mittaa tasavertaisesti. Voittaja kohtaa finaalissa ENCEn ja saa paikan Euroopan finaalissa, jonka voittajat pääsevät pelaamaan ammattilaisjoukkueita vastaan.

Wings for Life World Run hyväntekeväisyysjuoksu 3.5.202015.4.2020 09:00:00 EESTTiedote

Toukokuun 3. päivänä järjestetään maailmanlaajuinen hyväntekeväisyysjuoksu Wings for Life World Run, joka juostaan Wings for Life World Run –sovelluksen kanssa yksin, mutta samalla yhdessä muiden juoksijoiden kanssa ympäri maailman. Juoksu kerää varoja selkäydinvammojen tutkimukseen ja hoitoon. Suomessa hyvän asian puolesta liikkeellä ovat myös huippu-urheilijat Iivo Niskanen, Kalle Rovanperä ja Jonne Koski.

Emmi Peltonen luisteli unelmiensa erikoiskoreografian keskellä Lapin erämaata24.3.2020 12:00:00 EETTiedote

Taitoluistelija Emmi Peltonen toteutti pitkäaikaisen unelmansa ja luisteli erikoiskoreografian Nuorgamin tunturien suojassa sijaitsevan järven jäällä revontulien loisteessa. Suorituksesta tuotettiin ainutlaatuinen jäätanssivideo ja lyhytelokuva. Erikoisohjelmalle sävellettiin myös oma kappale, jonka luomisprosessiin Emmi osallistui. Kappaleen sävelsi ja tuotti Emma-palkittu Totte Rautiainen ja kansainvälisen jakelun saavan jäätanssivideon ohjasi Kim Koponen.

Suomalaisilla jalkapalloilijoilla mahdollisuus kohdata Neymar – Maailman suurin harrastejalkapalloturnaus saapuu Suomeen25.2.2020 12:00:00 EETTiedote

Brasilialaisen jalkapallotähden Neymarin nimeä kantava, Red Bull Neymar Jr’s Five saapuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomeen. Maailman suurimman harrastejalkapalloturnauksen karsintoja järjestetään viidellä eri paikkakunnalla; Espoossa, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Jokaiseen karsintaturnaukseen mahtuu 32 joukkuetta, joista kaksi parasta joukkuetta jatkavat Helsingissä 6. kesäkuuta pelattavaan finaaliin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme