Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Red Nose Companyn Frankenstein on jännittävä avaus lasten teatterisyksyyn

Jaa

Red Nose Company pääsee viimein esittämään letkeän jännittävän tulkintansa goottiklassikko Frankensteinista. Tiedettä, discomusiikkia ja hurjaa meininkiä sisältävä esitys on suunnattu alakouluikäisille ja heidän perheilleen. Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman tähdittämä esitys saa ensi-iltansa Kanneltalossa 20.8.2021.

Näyttelijät Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen tunnetaan saumattomasta yhteispelistään. Kuva: Tero Ahonen
Näyttelijät Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen tunnetaan saumattomasta yhteispelistään. Kuva: Tero Ahonen
Frankensteinin tarina on yksi länsimaisen kulttuurihistorian perusmyyttejä. Perusteemoina ovat erilaisuus ja toiseuden kokemukset. "Vaikka esityksessä onkin tieteellisfilosofinen ja historiallinen viitekehys, on tarkoitus ennen kaikkea pitää hauskaa ja tanssahdella discomusiikin tahtiin”, Tuukka Vasama kertoo.

Vasama toivottaa kaikenikäiset katsojat tervetulleiksi esityksiin: "Haluamme tarjota ihanaa yhdessäoloa koko perheelle. Pyrimme ottamaan huomioon sekä eskarilaiset että pidemmän koulutien käyneet katsojat.”
 
Jännityselementtejä on luvassa, onhan kyseessä hirviötarina. "Rakennamme jännitystä asteittain, tarkkaillen yleisön reaktioita. Yleisökontaktin ja improvisoinnin ansiosta voimme säädellä elementtejä, joilla katsojien karvat nostatetaan pystyyn", kuvailee Vasama.  

Musiikki on merkittävässä roolissa kaikissa Red Nose Companyn esityksissä. Aiemmissa teoksissaan Vasama ja Ruuskanen ovat käyttäneet akustisia soittimia, nyt hyödynnetään sähköä. "Tohtori Frankenstein herättää hirviön eloon sähkövirran avulla – siksi on luonnollista, että tätä esitystä tahdittaa sähköinen konemusiikki", Timo Ruuskanen kertoo.

Frankensteinin ensi-ilta on siirtynyt koronan takia yli kahdeksan kuukautta suunnitellusta eteenpäin. Samalla sisältöä on päivitetty. "Olemme laittaneet koko esityksen uuteen uskoon jo pari kertaa. Jos harjoitus tekee mestarin, tulee tästä esityksestä parempi kuin mistään aiemmasta", Vasama naurahtaa.

Frankenstein saa ensi-iltansa Kanneltalossa 20.8.2021 ja esitykset jatkuvat syksyllä Aleksanterin teatterissa. Esitys aloittaa myös koko Suomen kattavan monivuotisen kiertueen. Ruuskasen ja Vasaman edellinen lastenesitys Keisarin uudet vaatteet on ollut menestys, minkä vuoksi ryhmä on haluttu vierailija sekä isoilla teatterinäyttämöillä että kouluissa. Frankensteinia esitetään myös ruotsiksi ja englanniksi.

Tuukka Vasama (1978) on Teatterikorkeakoulun käynyt näyttelijä. Hän on esiintynyt mm. Helsingin ja Turun kaupunginteattereissa, radio- ja televisiotuotannoissa sekä laajasti vapaalla teatterikentällä. Hän on Red Nose Companyn perustajajäsen ja tehnyt teatteriklovneriaa vuodesta 2005. Vasama on myös palkittu runoesiintyjä; hän on vakiovieras Kajaanin Runoviikolla ja Ylen Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelmassa. Vasamalle myönnettiin vuonna 2018 Helsingin kaupungin taiteilijapalkinto ja vuonna 2019 valtion taitelija-apuraha.

Timo Ruuskanen (1973) on Teatterikorkeakoulusta valmistunut näyttelijä. Ruuskanen on Red Nose Companyn perustajia ja on tehnyt ryhmässä teatteriklovneriaa vuodesta 2005. Hän on esiintynyt suuremmissa teatteritaloissa mm. Kansallisteatterissa, Helsingin, Kuopion ja Joensuun kaupunginteattereissa, pienemmissä teattereissa sekä teatterin vapaalla kentällä. Tämän lisäksi Ruuskanen on käsikirjoittanut ja ohjannut esityksiä. Ruuskanen on nähty myös Nyrkki-sarjassa MTV3:lla.

Red Nose Company: Frankenstein

Tohtori Frankenstein on tieteen ja discomusiikin palveluksessa

Käsikirjoitus, ohjaus, näyttämöllä: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Valo- ja äänisuunnittelu: Jere Kolehmainen
Perustuu Mary Shelleyn alkuperäisideaan

Ikäsuositus: 6–100-vuotiaille
Kesto: n. 1 h

Esitykset Kanneltalossa

pe 20.8.2021 klo 18.00, ensi-ilta
la 21.8.2021 klo 14.00 ja 16.00
su 22.8.2021 klo 14.00
 
Liput 6 € (+ mahd. toimitusmaksu), lippu.fi
Osoite: Klaneettitie 5

Esitys nähdään myös Aleksanterin teatterissa, Hämeenlinnan Teatterissa, Espoossa Kannusalissa ja Sellosalissa, Salossa Teatteri Provinssissa, Helsingissä Malmitalossa ja Vuotalossa sekä Vantaalla Lumosalissa.

Esityksen tuotantoa ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Oskar Öflunds Stiftelse, Alli Paasikiven säätiö ja Konstsamfundet.

Tuotanto: Red Nose Company / Niina Bergius, Inka Virtanen ja Maija Kühn
Yhteistuotanto Kanneltalon kanssa

Kutsu

Hyvä toimittaja,
olet lämpimästi tervetullut Frankensteinin ensi-iltaan perjantaina 20.8. klo 18 Kanneltaloon. Kutsu on kahdelle. Varaa kutsulippusi sähköpostitse: liput@rednose.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuotantosihteeri Inka Virtanen
041 706 6323
info@rednose.fi

Kulttuurituottaja Tiina Laukkanen
040 176 9173
tiina.laukkanen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
Projektisuunnittelija Terhi Honkio
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Viestintä- ja markkinointipalvelut
040 169 9706
terhi.honkio@hel.fi

Kuvat

Näyttelijät Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen tunnetaan saumattomasta yhteispelistään. Kuva: Tero Ahonen
Näyttelijät Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen tunnetaan saumattomasta yhteispelistään. Kuva: Tero Ahonen
Lataa
Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama pystykuvassa. Kuva: Tero Ahonen
Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama pystykuvassa. Kuva: Tero Ahonen
Lataa
Frankensteinin julistekuva. Kuva: Tero Ahonen
Frankensteinin julistekuva. Kuva: Tero Ahonen
Lataa
Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen. Kuva: Cata Portin
Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen. Kuva: Cata Portin
Lataa
Tuukka Vasama. Kuva: Cata Portin
Tuukka Vasama. Kuva: Cata Portin
Lataa
Timo Ruuskanen. Kuva: Cata Portin
Timo Ruuskanen. Kuva: Cata Portin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kanneltalo on teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

En digital samling för barn och unga lanserades på sommaren – förlagen vill gärna vara med på lästalkot23.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Den nationella digitala samlingen för barn och unga som lanserades på sommaren har aktiverat förläggarna: samlingen lanserades med cirka hundra e- och ljudböcker, men den har potential att öka till t.o.m. flera tusen böcker tack vare nya avtal med förlagen. Via den digitala samlingen för barn och unga är nu digitalt material för första gången tillgängligt för familjer och skolor i hela Finland och man kan ännu lättare än tidigare hitta och använda det elektroniska materialet.

Lasten ja nuorten digikokoelma avattiin kesällä – kustantajat lähteneet innolla mukaan lukutalkoisiin23.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Heinäkuussa avattu lasten ja nuorten valtakunnallinen digikokoelma on saanut kustantajat liikkeelle: kokoelma käynnistyi miltei sadan e- ja äänikirjan laajuisena, mutta sitä on edellytykset kasvattaa jopa useaan tuhanteen kustantajien uusien sopimusten ansiosta. Lasten ja nuorten kokoelma tuo digiaineiston nyt ensimmäistä kertaa kaikkien perheiden ja koulujen ulottuville koko Suomessa ja mahdollistaa sähköisten aineistojen aikaisempaa helpomman käytön sekä löydettävyyden.

The Night Time Photos of Vuosaari exhibition celebrates 20 years of Vuosaari House22.9.2021 09:00:00 EEST | Press release

Vuosaari House is celebrating 20 years as Vuosaari’s own cultural centre this autumn. The Night Time Photos of Vuosaari celebratory exhibition, which was moved from last spring due to coronavirus restrictions, dives into Vuosaari's night through the eyes of passionate photography enthusiasts from Vuosaari. In addition to the hobbyists’ photographs, the exhibition will showcase photos from the collections of the Finnish Museum of Photography. The Night time Photos of Vuosaari exhibition will be on display in the Vuosaari House gallery from 14 October to 18 December 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme