Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland överväger riktade begränsningar av inomhussammankomster i Södra Österbottens och Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt

Dela

De eventuella kommande besluten om begränsning av sammankomster baserar sig på paragraf 58 i lagen om smittsamma sjukdomar och kan tidigast fattas på fredag den här veckan och skulle träda i kraft tidigast nästa vecka. Verksamhetsidkarna kan ta i bruk coronapasset som ett alternativ till gällande coronabegränsningar.

För att förhindra mer omfattande spridning av coronaviruset och för att skydda riskgrupper och trygga hälso- och sjukvårdens kapacitet överväger regionförvaltningsverket att fatta beslut om begränsning av inomhussammankomster inom Mellersta Österbottens och Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Bägge sjukvårdsdistrikten har under de senaste veckorna befunnit sig i samhällsspridningsfasen och tillsvidare har läget inte blivit bättre.

De eventuella besluten om begränsning av sammankomster baserar sig på paragraf 58 i lagen om smittsamma sjukdomar och kan tidigast fattas på fredag den här veckan och skulle träda i kraft tidigast nästa vecka. Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland informerar om saken så fort besluten har fattats.

Verksamhetsidkarna kan ta i bruk coronapasset som ett alternativ till gällande coronabegränsningar. Med coronapasset skulle det alltså vara möjligt att komma in till evenemang och tillställningar.

Coronapasset: Vad är ett coronapass? (stm.fi)

Mer information:

Vanliga frågor om corona på rfv.fi

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands beslut (avi.fi: offentliga delgivningar)

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt, Soites coronasajt

Regionförvaltningsverkets coronainfo till aktörerna: tfn 0295 016 666 (mån-fre 8.30-11.30 och 12.30-16), coronainfo@rfv.fi

För media:

regionförvaltningsöverläkare Eeva Mäkinen, tfn 0295 018 786

överdirektör Marko Pukkinen, tfn 0295 018 582

Nyckelord

Om

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketRegionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Regionförvaltningverkets webbsidor

Följ Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Laaja tilojen käyttöä koskeva määräys on annettu Pohjois-Pohjanmaalle – voimaan 7.12.20213.12.2021 19:46:39 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on eilen tehdyllä päätöksellä kieltänyt 3.12.2021 alkaen Pohjois-Pohjanmaan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Tänään on määrätty lisäksi, että 7.12.2021 alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa.

Skärpta restriktioner för sammankomster och användning av lokaler i Nyland, även i Egentliga Tavastland införs restriktioner3.12.2021 15:59:39 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har med ett beslut som gäller Nyland förbjudit offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som ordnas inomhus och i vilka det deltar fler än 20 personer. Dessutom måste de som ansvarar för användningen av olika utrymmen för kunder och publik ordna användningen av utrymmena så att det går att förebygga den risk för coronasmitta som närkontakter mellan kunderna, de som deltar i verksamheten eller sällskap utgör. I Egentliga Tavastland förbjuds offentliga tillställningar inomhus i vilka det deltar fler än 50 personer. Restriktionerna träder i kraft den 4 december. Covidintyget är ett alternativ till restriktionerna i sådana situationer som anges i lagen.

Nya begränsningar för inomhussammankomster träder i kraft på självständighetsdagen inom Södra Österbottens, Mellersta Österbottens, Mellersta Finlands och Birkalands sjukvårdsdistrikt3.12.2021 14:22:21 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland förordnade idag med stöd av 58 paragrafen i lagen om smittsamma sjukdomar nya sammankomstbegränsningar för fyra sjukvårdsdistrikts områden. De nya förordnandena träder i kraft på självständighetsdagen den 6 december 2021 och de är i kraft en månad. Regionförvaltningsverkets tidigare beslut om sammankomstbegränsningar hålls i kraft i Vasa sjukvårdsdistrikts område.

Sisätilojen uudet kokoontumisrajoitukset Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien alueelle tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä3.12.2021 14:21:11 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi tänään tartuntatautilain pykälän 58 nojalla uudet kokoontumisrajoitukset neljän sairaanhoitopiirin alueelle. Uudet määräykset tulevat voimaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 ja ovat voimassa kuukauden. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella pysyy voimassa aluehallintoviraston aiempi päätös kokoontumisrajoituksista.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum