Veikkaus

Reilut kaksi vuotta Eurojackpot-voitosta: ”Kannan itse kauppakassini autoon”

Jaa

Mitä kuuluu vuonna 2015 elokuussa 46,1 miljoonaa euroa voittaneelle miehelle? Ensimmäiset puoli vuotta menivät sumussa, mutta nyt elämä on normalisoitunut.

Suomeen on tullut jo 13 Eurojackpotin täysosumaa. Millä mielin olet seurannut suomalaisten uskomatonta tuuria?

- Hyvillä mielin olen seurannut. Ihan mahtavaa että, suomalaisilla on käynyt niin uskomaton tuuri voittojen suhteen. Musta on tosi hienoa että saadaan Suomeen uusia voittajia.

Jotkut voittajat sanovat, että uuteen tilanteeseen menee vuosi, toiset sanovat, että puoli vuotta riittää. Mikä on oma arviosi siitä, milloin elämä normalisoituu?

- Ensimmäinen puoli vuotta meni jonkinlaisessa hämmästyksessä ja sumussa, ja välillä jopa pelossakin. Sitä tunnetta on vaikea edes jälkikäteen ymmärtää miltä silloin tuntui. Ja sitä tunnetta on vaikea edes täysin kuvailla ulkopuoliselle miltä oikeasti tuntui.

- Puolen vuoden jälkeen oloni vähän rauhoittui ja aloin ymmärtää asiaa paremmin ja uskoin että näin on nyt oikeasti käynyt. Nyt kahden vuoden jälkeen voin sanoa, että tilanne on normalisoitunut ja olen asian kanssa sinut. Uskallan olla sellainen kuka olen ja elää omaa elämääni sellaisena kuin haluan.

- Monta kertaa sitä tuli mietittyä että nyt kun olen miljonääri, niin minkälainen minun kuuluisi olla? Nyt kahden vuoden jälkeen huomaan, että tällainen olen, ihan sama ihminen kuin ennenkin. Käyn kaupassa ja kannan itse kauppakassini autoon, teen ruokaa ja joskus matkustelen. Paljon ihan arkisia asioita edelleen, vaikka paljon teen asioita, joita en ennen pystynyt tekemään. Nautin kyllä tästä elämäntilanteesta tosi paljon! Kukapa ei nauttisi?

- Jälkikäteen olen miettinyt parin vuoden takaista kokemustani ja vähän naureskellutkin ,että miksi ihmeessä aloinkin pelkäämään tullessani rikkaaksi?? En todella tiedä vastausta siihen tänä päivänäkään.

- Se on vaan kokemus johon ei pysty varautumaan mitenkään, eikä pysty vaikuttamaan miten asiaan suhtautuu ennen kuin se osuu omalle kohdalle. Se oli kuin shokki, mutta selvisin siitä.

Anteeksi tungetteleva kysymys, mutta onko rahaa vielä jäljellä?

- Vähän on vielä sukan varressa jäljellä 😊.

Onko suhtautumisesi rahaan ja materiaan muuttunut?

- Niin hassulta kun se kuulostaakin, niin olen tarkempi tekemissäni päätöksissä kuin ennen. Mietin tarkkaan että onko minulla tarvetta, kun olen jotakin ostamassa. Kun tarvitsen jotain, niin kyllä sen ilon aina itselleni kuitenkin annan ja ostan haluamani. En kuitenkaan nuukaile, mutta järkeilen.

Entä muiden asioiden tärkeysjärjestys?

- Oma terveyteni on noussut minulle vielä tärkeämmäksi kuin ennen olen asiasta edes ajatellut. Olen panostanut omaan hyvinvointiini urheilemalla ja terveellisillä elämäntavoilla muutenkin. Liikun päivittäin.

Millaisia hankintoja tai sijoituksia olet tehnyt?

- Melkein kaikki muu on mennyt vaihtoon paitsi vaimo 😊. Hyvää ei kannata vaihtaa.

Mikä on ollut haastavinta uudessa tilanteessa?

- Kohdata ihmisiä joiden mielestä toisen menestyminen on kadehdittavaa. Tähänkin asiaan on oppinut suhtautumaan, mutta alkuun se oli hankalaa.

Entä mikä suurin ilon aihe?

- Pystyn perheeni kanssa elämään elämää josta olemme aina haaveilleet sekä olen pystynyt auttamaan läheisimpiäni. Minusta on tärkeätä että he saavat myös nauttia voitostani.

Mikä on suurin muutos elämässä?

- Vapauden tunne. Voit tehdä oikeastaan melkein mitä vain ja koska vain.

Oletko antanut rahaa hyväntekeväisyyteen tai auttanut muita ihmisiä muin tavoin?

- Olen osallistunut hyväntekeväisyystempauksiin mukaan ja se on ollut ihana asia. On iso ilo auttaa muita kun on itse saanut apua.

Kaipaatko mitään piireteitä elämässä ennen voittoa?

- Minulla on hyvä olla, en kaipaa. En pelaisi lottoa, jos en olisi halunnut voittaa.

Oletko muuttunut ihmisenä?

- Luonteeltani olen ihan sama ihminen kuin ennenkin muuten, mutta vieraiden ihmisten seurassa olen nykyään varautuneempi ja varovaisempi.

- Tietysti voitto antaa mahdollisuuksia elää elämää vähän eri tavoin kuin ennen insinöörinä palkkatyössä, niin elämäni saattaa näyttää sivusta vähän erilaiselta.

Millaisia ohjeita antaisit tulevaisuuden suurvoittajille?

- Kannattaa nauttia rohkeasti elämästä minkä mahdollisuuden voitto antaa ja tehdä niitä juttuja, joista on aina haaveillut ja jotka tuntuu itsestä hyvältä. On ihan mieletön tunne kun voi toteuttaa omia unelmia.

- Esimerkiksi on ihanaa loikoilla koko marraskuu-joulukuu Espanjan huvilalla auringossa kun Suomessa sataa vettä ja on pimeätä. Ihan vaikka siksi että jos ei huvita olla vesisateessa. 😊

Mitä ei missään nimessä kannata tehdä?

- Missään nimessä ei kannata jäädä miettimään, että voinko nauttia ja käyttää voittoani. Jos ei hyppää uuden mahdollisuuden mukaan, niin ei ikinä tiedä, mitä olisi saanut kokea. Antakaa palaa vaan! Kerran täällä eletään.

Mitä sitten ehdottomasti kannattaa tehdä?

- Nauttia elämästä, ottaa rohkeasti vastaan uusi elämä ja sen tuomat mahdollisuudet.

Oletko itse jatkanut rahapelien pelaamista?

- Olen jatkanut, koska on hauska nähdä, menevätkö veikkaukset oikein.

Millaisella menestyksellä?

- Pieniä onnistumisen tunteita on tullut 😊

Tässä voittajan tunnelmat tuoreeltaan 2015.

Toimituksille tiedoksi: Voittaja ei anna lisätietoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme