Reka Kaapeli Oy

Reka Kaapeli Oy osaksi Nexans-konsernia

Jaa
Reka Industrialin marraskuussa 2022 julkistama yrityskauppa tytäryhtiönsä Reka Kaapeli Oy:n myynnistä Nexans-konsernille on saanut viranomaishyväksynnän ja kauppa on saatettu onnistuneesti päätökseen.

Osana Nexans-konsernia Reka Kaapelin on mahdollista kehittyä ja kasvaa sekä panostaa entistä paremmin uusituvan energian ratkaisuihin. "Yrityskauppa luo uusia mahdollisuuksia ja kaupan myötä saamme entistä vahvemmat hartiat kasvumme tueksi. Olemme iloisia mahdollisuudesta kasvaa ja kehittyä tulevaisuudessa osana Nexansia" kommentoi Reka Kaapeli Oy:n toimitusjohtaja Jukka Poutanen.

Lars Josefsson, Nexansin Pohjoismaiden liiketoimintayksikön johtaja kommentoi: ”Olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa uudet kollegat tervetulleiksi muodostamaan yhden suurimmista toimijoista Pohjoismaissa. Yhdessä voimme tehdä entistä enemmän ratkaistaksemme aikamme suurimman haasteen, ilmastonmuutoksen, ja nopeuttaaksemme yhteiskunnan sähköistämistä sekä Pohjoismaissa että muualla maailmassa. Yksi konkreettisista kestävän kehityksen tavoitteistamme on, että vuoteen 2025 mennessä 95 prosenttia kaikesta mitä myymme Pohjoismaissa myös tuotetaan paikallisesti Pohjoismaissa. Rekan integroinnilla nostamme paikallisen tuotannon 90 prosenttiin ja olemme hyvässä asemassa tavoitteen saavuttamiseksi etuajassa.”

Nexansin pääkonttori on Pariisissa, Ranskassa. Nexans toimii 42 maassa ja sillä on noin 28 000 työntekijää. Nexansin liikevaihto vuonna 2022 oli 8,4 miljardia euroa. Rekan kolme tuotantolaitosta Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Keuruulla täydentävät Nexansin olemassa olevia toimintoja Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Yrityskaupan myötä Reka Kaapeli liitetään osaksi Nexansin Jakelu & Käyttökohteet -liiketoimintayksikköä. Tämä integraatio tuo esiin uuden näkökulman sekä Reka Kaapelin että Nexansin tiimeille, ja se tarjoaa entistä enemmän synergiaetuja ja kehitysmahdollisuuksia tulevaisuutta varten.

Nexans lyhyesti

Nexansilla on yli vuosisadan ajan ollut ratkaiseva rooli maapallon sähköistämisessä, ja se on sitoutunut sähköistämään tulevaisuutta. Konsernilla on noin 28 000 työntekijää 42 maassa, ja se johtaa sähköistämisen uutta maailmaa: turvallista, kestävää, uusiutuvaa, hiilidioksidipäästöjä vähentävää ja kaikkien saatavilla olevaa sähköistystä. Vuonna 2022 Nexansin vakiomyynti oli 6,7 miljardia euroa.

Konserni on johtava kaapelijärjestelmien ja palveluiden suunnittelussa ja valmistuksessa neljällä pääliiketoiminta-alueella: Energiantuotanto ja -siirto, Jakelu, Käyttökohteet sekä Teollisuus ja ratkaisut. Nexans oli ensimmäinen yritys alallaan, joka perusti säätiön, jolla tuetaan kestäviä aloitteita energian tarjoamiseksi heikommassa asemassa oleville yhteisöille maailmanlaajuisesti. Konserni sitoutui edistämään hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

Nexans. Sähköistetään tulevaisuus.

Nexans on listattu Euronext Paris -listalla osastolla A.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Reka Kaapeli Oy
Reka Kaapeli Oy
Kaapelikatu 2
05800 Hyvinkää

http://www.reka.fi

Reka Kaapeli lyhyesti

Reka Kaapeli on ollut edistyksellinen toimija kaapelitoimialalla jo yli 60 vuotta. Reka Kaapeli toimittaa kestäviä, korkealaatuisia kaapeliratkaisuja uusiutuvan energian tuotantoon, verkonrakentamiseen, teollisuuteen sekä asuin- ja toimistorakentamiseen. Reka Kaapelilla on noin 270 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 172 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on tuotantolaitokset Hyvinkäällä, Keuruulla ja Riihimäellä. Reka Kaapelista tuli marraskuussa 2021 yksi ensimmäisistä kaapelivalmistajista, joka saavutti hiilineutraaliuden Scope 1 ja Scope 2 -alueilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Reka Kaapeli Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme