Suomen Kiertotalousyhdistys ry

Rescuebusters EduCycle -peli lisäämään yli puolen miljoonan peruskoululaisen ympäristötietämystä – tärkeä askel kohti hiilineutraalia Suomea 2035

Jaa

Suomen Kiertotalousyhdistys ry on toteuttamassa myös globaalisti ainutlaatuista hanketta, jonka tavoitteena on toimittaa kevääseen 2021 mennessä Rescuebusters EduCycle -ympäristöpeli kaikkiin Suomessa toimiviin noin 2.300 peruskouluun. Pelin avulla voidaan opettaa yli puolelle miljoonalle peruskoululaiselle, miten kulutustottumukset ja eri energiamuodot vaikuttavat ympäristöön, hiilidioksidipäästöihin sekä minkälaisia vaikutuksia valinnoilla on talouteen.

”Voimme lisätä merkittävästi yhden sukupolven tietämystä ympäristöasioista ja kiertotaloudesta. Hiilineutraaliuden saavuttaminen koko maan osalta vaatii parempaa ymmärrystä kiertotaloudesta sekä ekologisista ja fiksuista valinnoista myös nuorimman sukupolven keskuudessa. On erittäin tärkeää, että lapset ja nuoret tietävät miten esimerkiksi eri energiaratkaisut vaikuttavat ympäristöön sekä talouteen”, sanoo Suomen Kiertotalousyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Tani Järvinen. ”Nuoret ovat tärkeitä mielipidevaikuttajia.”

Suomen peruskouluissa on noin 564.000 oppilasta. ”Mitään vastaavaa ei ole aiemmin toteutettu Suomessa, ja tarvitsemme hankkeen toteuttamiseen mukaan yrityksiä. Kyseessä on täysin ainutlaatuinen hanke, peli ja konsepti myös globaalisti”, kertoo Järvinen. ”Voimme näyttää suuntaa myös muulle maailmalle, mitä yhteistyöllä voidaan saavuttaa.”

Ilmasto- ja kiertotalousosaamisesta kansalaistaito

Maan hallitus on asettanut tavoitteeksi, että Suomi on hiilineutraali vuonna 2035.

”Ilmasto- ja kiertotalousosaamisesta täytyy tehdä kansalaistaito, jotta Suomi voisi olla hiilineutraali vuonna 2035. Tulevaisuudessa tarvitsemme uusia taitoja ja keinoja, jotta lapset ja nuoret innostuvat kiertotaloudesta ja etsivät ratkaisuja ekologisesti kestävämpään elämään”, Heikki Sorasahi ympäristöministeriöstä sanoo.

”Rescuebusters EduCycle -ympäristöpeli on jo käytössä kaikissa Lahden, Paimion ja Tampereen alueen peruskouluissa. Olemme saaneet kouluista hyvää palautetta. Koululaiset oppivat ja oivaltavat tärkeitä ympäristöön ja talouteen liittyviä asioita yhdessä pelaamalla”, kertoo Järvinen. ”Tavoitteena on toimittaa jokaiseen kouluun vähintään kuusi ympäristöpeliä. Pelien on tarkoitus palvella kouluissa useiden vuosien ajan, ja noin 15 eri ikäluokkaa.”

”Kiertotalous on osa eri kouluasteiden oppimis- ja osaamistavoitteita, joten sitä tukevat erilaiset opetusmateriaalit ja pedagogiset ratkaisut ovat tarpeen. Kiertotalouden osaaminen vahvistaa luonnonvarojen kestävää käyttöä ja kaiken kaikkiaan kestävämmän tulevaisuuden toteutumista”, arvioi Opetushallituksen opetusneuvos Anne Liimatainen.

Rescuebusters EduCycle on GDPR-turvallinen ja täysin kotimainen avainlipputuote. Siinä on runsaasti hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten raportointia.

”Rescuebusters EduCycle on toiminnallisuuksiltaan todella edistyksellinen peli, joka sisältää myös lisättyä todellisuutta ja 3D-ominaisuuksia. Kyseessä on myös globaalissa mittakaavassa täysin uniikki peli, jonka pelaamisessa käytetään fyysisen pelilaudan lisäksi älypuhelimia ja tabletteja. Opetukseen erinomaisesti soveltuva ympäristöpeli perustuu faktoihin, ei mielipiteisiin”, kertoo SyraWisen toimitusjohtaja, Co-Founder Markus Syrjänen. ”Peli näyttää pelaajille 3D:nä miten eri valinnat vaikuttavat ympäristöön. Se jää varmasti paremmin mieleen kuin esimerkiksi kirjasta luettuna.”

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tani Järvinen, hallituksen puheenjohtaja
Suomen Kiertotalousyhdistys ry
puh. 040 844 5767
tani.jarvinen@kiertotalousyhdistys.fi

Markus Syrjänen, toimitusjohtaja, Co-Founder
SyraWise Oy, puh. 045 1101 734
markus.syrjanen@syrawise.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kiertotalousyhdistys ry
Suomen Kiertotalousyhdistys ry
Nuijamiestentie 7
00400 HELSINKI

https://www.kiertotalousyhdistys.fi

Suomen Kiertotalousyhdistys on perustettu vuonna 2020 edistämään kiertotalouteen perustuvaa toimintaa yksityisellä ja julkisella sektorilla. Kiertotalous on osa kestävää kehitystä ja tukee YK:n seitsemäätoista kestävän kehityksen tavoitetta, EU:n vihreän kehityksen ohjelmaa sekä Suomen hallituksen strategisia tavoitteita ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. www.kiertotalousyhdistys.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.