Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Rest In Peace, nuorten oma näyttely KAMUssa 15.5.-2.9.2018

Jaa

Miten nykyajan nuoret näkevät sata vuotta sitten tapahtuneet asiat? Millaisia tuntemuksia, ajatuksia ja pohdintoja sisällissota herättää nuorissa? Espoon kaupunginmuseon ja Espoon nuorisopalveluiden yhteistyössä inspiroitiin nuorisotilojen nuoria työstämään sodan herättämiä tunteita. Nuorten näyttely Rest In Peace on esillä KAMUn Aulassa 15.5.-2.9.2018. KAMUn Aulaan on vapaa pääsy.

Kauklahden ja Karakallion nuorisotilojen sekä Gräsan kädentaitojen keskuksen kerhoissa syntyneissä töissä kuvataan sotaa ja sen herättämiä tunteita nykykulttuurista käsin. Nuoret ovat käsitelleet asiaa huumorin, maiseman ja terveyden kautta. Nuorisotilojen ohjaajien luotsaamana nuorten käsissä on syntynyt niin pienoismalli, video kuin käsitöitäkin. Nuorten näyttely on kolmas Espoon kaupunginmuseon ja nuorisopalveluiden yhteistyön tuloksena syntyneistä näyttelyistä. Yhteistyötä toimialojen välillä on tehty jo vuodesta 2015 lähtien kulttuurisen nuorisotyön koordinoimana. Rest In Peace –näyttely on osa Espoon kaupunginmuseon Espoo sisällissodassa –hankkeen nuorisoyhteistyötä.

Espoon kaupunginmuseolle yhteistyö Espoon nuorisopalveluiden kanssa on tuonut aivan uudenlaisia yleisöjä. Nuoret käyvät kyllä museoissa osana kouluryhmää, mutta harvemmin vapaa-ajallaan. Nuorille itselleen yhteistyö on tuonut merkityksellisiä kohtaamisia historian vaikeidenkin aiheiden kanssa: ”Me teimme tämän videon, koska sisällissota on mielestämme mielenkiintoinen ja samalla myös tärkeä asia. Halusimme näyttää, että välitämme siitä, kuinka jotkut ovat joutuneet taistelemaan oman maansa kansalaisia vastaan.” kertovat Kauklahden nuorisotilan digikerhon nuoret.

Rest In Peace 15.5.-2.9.2018
KAMUn Aula
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5
Ti, to 11-18, ke, pe 11-19, la-su 11-17

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Museolehtori Jenni Siltainsuu, Espoon kaupunginmuseo
0438256085, jenni.siltainsuu@espoo.fi

Nuorisotyönkoordinaattori Hanna-Leena Strang-Kilpelä, Espoon kaupungin Nuorisopalvelut, kulttuurinen nuorisotyö
0468771230, hanna-leena.strang-kilpela@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Nämnden Svenska rum godkände behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område14.2.2019 21:14:52Tiedote

Nämnden Svenska rum godkände på sitt möte torsdagen 14.2 behovsutredningen för utveckling av Mattlidens skolcentrums område samt de allmänna principerna för invånaranvändning av skollokaler och småbarnspedagogikens lokaler. Nämnden behandlade även åtgärdsprogrammet för att minska fattigdom bland barnfamiljer och fastställde antalet förskoleplatser och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2019-2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme