Espoon kaupunki - Esbo stad

Retket pääkaupunkiseudun luontoon alkavat kesäkuussa - ilmoittautuminen vaaditaan

Jaa

Opastetut luontoretket pystytään toteuttamaan turvallisesti, kun retkille ilmoittaudutaan ennakkoon. Osallistujamäärä on rajoitettu 25-50 henkilöön. Luontoretkillä noudatetaan turvavälejä ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Luontoretkiä järjestävät pääkaupunkiseudun kaupungit ja Suomen luontokeskus Haltia. Kaikki retket on koottu yhteiseen luontoretkikalenteriin, joka on tänä vuonna jaossa vain sähköisesti. Kalenteri ja retkien kuvailut löytyvät järjestäjätahojen internetsivuilta. 

Retkiä järjestetään kesäkuusta marraskuulle yhteensä 89. Tähän joukkoon mahtuu monenlaisia retkiä tunnin mittaisista lasten retkistä usean tunnin vaelluksiin eri puolille pääkaupunkiseudun monimuotoista luontoa. Helsingin puistokävelyt alkavat vasta elokuussa. 

Miten ilmoittaudun retkelle? 

Ilmoittautuminen retkille tapahtuu järjestäjien internetsivuilta löytyvillä sähköisillä lomakkeilla, paitsi Helsingin retkille soittamalla tai sähköpostilla. Linkki ilmoittautumislomakkeelle löytyy kunkin retken tiedoista. 

Arkipäivinä järjestettäville retkille on ilmoittauduttava viimeistään kaksi päivää ennen retkipäivää ja viikonlopun retkille viimeistään edellisenä torstaina. Näin ehditään toimittaa osallistujalista retken oppaalle.  

Luontoretkille ilmoittautuminen 

Turvallisuudesta pidetään huolta 

Retkille tulijoiden on syytä muistaa 1-2 m turvavälien pitäminen retken aikana. Sen toteutumiseen auttaa osallistujamäärän rajoittaminen. Yhden oppaan kanssa retkelle lähtee enintään 25 retkeläistä. Kahden oppaan retkille voidaan ottaa enemmän ihmisiä. Silloin osallistujat jaetaan kahteen ryhmään. 

Omat käsidesit on hyvä olla mukana ainakin linturetkillä ja perheretkilläMyös oppaalla on käsidesiä mukana. Retkille ei voi osallistua sairaana.  

Tervetuloa nauttimaan ja oppimaan pääkaupunkiseudun luonnosta! 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoo: Virpi Mäenpää, p. 09 8165 4400
Haltia: Anna Haukka, p. 040 571 2180
Helsinki: luontoretket Margit Jensen, p. 0400 903 156, puistokävelyt Elina Nummi, p. 050 388 1410
Kauniainen: Anna-Lena Granlund-Blomfelt, p. 050 323 6259
Vantaa: Sinikka Rantalainen, p. 050 318 0938

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon ympäristökeskusta.

 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonympäristökeskus

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme