Basam Books

Riippuvuudet ja niistä irtautuminen

Jaa

Matti Nokelan Seireenien kutsu (Basam Books 2020) on kirja riippuvuuksista ja opas haitallisista riippuvuuksista toipumiseen. Kirjan näkökulma on pedagoginen.

Haitallisista riippuvuuksista vapautuminen on vaativa oppimisprosessi. On vaikea hoitaa sairautta, kun potilas ei tiedosta olevansa sairas. On opittava irrottautumaan seireenien kutsusta ja löytämään motivaatio ja voima toipumiseen. Pedagoginen näkökulma on toivon näkökulma ja sen voimana on vastuun ottaminen itsestään ja omasta kuntoutumisestaan.

Matti Nokelan Seireenien kutsu (Basam Books 2020) on teos, missä kuvataan myös haitallisten riippuvuuksien syntymekanismeja. Kuinka alun perin hetkellinen mielihyvän tunne toistuessaan vähitellen aiheuttaa riippuvuuden, joka pidemmällä aikavälillä johtaa häpeän tunteeseen ja elämän hallinnan heikkenemiseen. Teoksessaan Nokela tarjoaa eväitä toipumiseen ja hyvään elämään ilman haitallisia
riippuvuuksia.

Matti Nokela on koulutukseltaan erityisopettaja ja työnohjaaja. Hän on toiminut 1980-luvulla erityisopettajana Hesperian sairaalan nuorisopsykiatrisessa koulussa ja erityiskoulun rehtorina Järvenpäässä ja Kellokosken sairaalakoulussa. 1990-luvun alussa hän siirtyi Myllyhoitoyhdistyksen hoitoonohjauskouluttajaksi ja kiersi työpaikoilla opettamassa, mitä on päihderiippuvuus ja miten vaikeita asioita otetaan puheeksi. 2000-luvun hän on toiminut päihdetyön, riippuvuuksien ja työyhteisöjen kehittämisen asiantuntijana kouluttajana, konsulttina ja johdon ja työyhteisöjen työnohjaajana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pike Hilakari
Viestintä ja markkinointi
Basam Books
pike@basambooks.fi
+358 40 532 4783

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

Helsinkiläinen erikoiskustantamo Basam Books on palannut juurilleen filosofian, kaunokirjallisten klassikkojen, runojen ja suurten hahmojen elämäkertojen pariin. Vanha kunnon Basam Books jatkaa tutulla laadusta tinkimättömällä linjallaan ja kustantamon puikkoihin on palannut yli 20 vuotta alalla toiminut kustannusjohtaja Batu Samaletdin. Jatkossa kustannusohjelmaamme kuuluvat vahvasti myös äänikirjat, tavoitteena on tuoda kaikki Basam Booksin mestariteokset kuunneltavaksi myös äänikirjoina!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme