EHYT

Riittääkö lunta Kilpisjärven 74:ttä kertaa järjestettäviin juhannushiihtoihin?

Jaa

Enontekiön Kilpisjärvellä on kisailtu juhannushiihdossa katkeamattomana perinteenä jo vuodesta 1946 alkaen. Tänä vuonna lumitilanne vaikuttaa hyvältä.

"Hiihtomahdollisuuksia on ainakin kolmella paikalla ja niistä valitaan perjantaiksi paras", toteaa latumestari Veikko Aaltonen.

Tapahtumassa pidetään muistohetki tapahtuman aloittaneen, edesmenneen tunturiopas Yrjö Metsälän syntymän 100 -vuotisjuhlan kunniaksi. Metsälä aloitti yhden maamme erikoisimmista liikuntaelämyksistä ja -hullutuksista leikkimielisenä Saanan juhannushiihdättelynä. Vuosikymmenten ajaksi hiihtely muuttui kuitenkin vakavammaksi, totisemmaksi ja hikisemmäksi – keskiyöllä tunturissa tehdyksi. Viimeiset kolme vuosikymmentä on hiihdetty juhannusaaton illansuussa, jolloin osallistujamäärätkin ovat nousseet alkuvuosien muutamista yöhiihtäjistä parhaimmillaan yli sataan hiihtäjään.

Ohjelmassa on juhannusaattona perjantaina 74. pikahiihto, lauantaina haastavat, jopa kolme tuntia kestävät rogaining- tunturirastit ja sunnuntaina rankka Saanan vuorijuoksu sekä viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty suopunginheitto.

Kilpisjärven liikuntajuhannus 2019:

pe 21.6. klo 17.00 Juhannusaaton hiihdot, klo 21 mm. juhannuskokon sytytys sekä klo 22 muistohetki

la 22.6. klo 12.00 Kilpis-pisterastit/rogaining

su 23.6. klo 10.30 Suopunginheittokisa -kisa ja klo 11 Saanan vuorijuoksu

Järjestäjät: Kilpisjärven Saana-Veikot ry, Kunnon Elämä ry ja Lahden Taimi ry.

Tukija ja yhteistyökumppanit: Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Enontekiön kunta, Metsähallitus, TosiLappi, Kilpisjärven biologinen asema / Helsingin yliopisto, Käsivarren Paliskunta ja uskomattoman upeat Saanan ystävät.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Honkonen
antti.honkonen@hotmail.fi
p. 040 529 5283
www.kunnonelama.fi

Tietoja julkaisijasta

EHYT
EHYT
Elimäenkatu 27
00510 HELSINKI

ehyt@ehyt.fihttp://www.ehyt.fi

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry toimii koko maassa ja koko väestön parissa terveiden elämäntapojen edistämiseksi. Työ ulottuu lapsista ja nuorista työ- ja eläkeikäisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EHYT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme