Diakonissalaitos

Riittäisikö rohkeus sovintoon? Sovinnon päivän suurkonsertti Senaatintorilla 30.5. klo 15-16.30

Jaa

Senaatintorilla järjestetään Sovinnon päivän konsertti helatorstaina 30.5. kello 15 ensimmäistä kertaa. Konsertissa esiintyvät Marzi Nyman trio, Jukka Leppilampi, Maria Ylipää, Tove Wingren ja Jukka Perko. Sovinnon puolestapuhujia ja ystäviä nähdään videotervehdyksinä osana konserttia. Lisäksi lavalle on tulossa yllätysvieraita. Konserttiin on vapaa pääsy.

Jukka Leppilampi. Kuva: Jani Laukkanen
Jukka Leppilampi. Kuva: Jani Laukkanen

Sovinnon kansanliike haastaa mukaan rakentamaan yhteistä kaupunkia, jossa rohkeasti puututaan konflikteihin ja halutaan elää sovinnossa eri tilanteissa. Jokainen voi rakentaa lähiympäristöä, jossa lisätään ymmärrystä ja rauhaa eikä edistetä riitaa ja eripuraa. Sovinnon päivästä halutaan luoda vuosittain toistuva kansanjuhla.

”Ihmiset hakevat varsinkin epävarmoina aikoina turvaa samankaltaisten yhteisöistä. Emme huomaa, miten sattumanvaraisia jakolinjat saattavat kuitenkin olla. Miten niitä määrittävät enemmän pelot ja ennakkoluulot kuin todellinen vuorovaikutus? Moni työpaikoilla tai omissa yhteisöissämme tuttu konflikti noudattaa samaa kaavaa. Olemme vakavien asioiden kanssa tekemisissä. Meidän on valittava, minkälaista tulevaisuutta omassa maassamme ja lähiyhteisöissämme haluamme etsiä ja vahvistaa”, sanoo erityisasiantuntija Antti Pentikäinen.
 
Pentikäinen kutsuu konsertissa ihmisiä sovinnon tekijöiksi. Sovinnon saavuttaminen tarkoittaa kuulluksi tulemista ja sen varmistamista, ettei vahingonteko toistu. Sovintoa ei voi pakottaa, mutta samalla sovinnon prosessi voi vapauttaa. Sille on jokaisella uskonnolla ja traditiolla omat sanansa ja tapansa.

Lue lisää sovintoprosesseista erityisasiantuntija Antti Pentikäisen blogissa tästä

Järjestäjinä ovat Sovinnon kansanliike, artistit, Kirkko Helsingissä ja Helsingin Diakonissalaitos.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja konsertista:
Jukka Leppilampi, p. 040 501 3593

Sovinnon kansanliikkeestä:
Marianne Heikkilä
marianne.heikkila@mannamedia.fi
p. 050 375 1195

Helsingin seurakuntayhtymän johtaja
Juha Rintamäki: juha.rintamaki@evl.fi
p. 050 593 1944

Antti Pentikäinen erityisasiantuntija
Helsingin Diakonissalaitos
antti.pentikainen@hotmail.com
040 531 3514
 

Kuvat

Jukka Leppilampi. Kuva: Jani Laukkanen
Jukka Leppilampi. Kuva: Jani Laukkanen
Lataa
Jukka Perko.
Jukka Perko.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Helsingin Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Tarjoamme vaikuttavia palveluita ihmisille, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus
arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee noin 800 ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla toteutamme perustehtäväämme, työtä ihmisarvoisen huomisen puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tiedote/kutsu: Porttiteoriasta realismiin eli faktaa ja fiktiota päihteistä ja niiden käytöstä - Huumeet puhuttavat Helsingin Kontulan Asunnottomien yössä16.10.2019 09:41:06 EESTKutsu

Kontulan ostoskeskuksessa Helsingissä keskustellaan Asunnottomien yönä torstaina 17.10.2019 päihteistä ja niiden käytöstä. Porttiteoriasta realismiin -keskustelutilaisuudessa pohditaan kuinka yhteiselo kaupunkilaisten – asukkaiden, toimijoiden, yrittäjien ja päihteitä käyttävien välillä voisi sujua lähiössä entistä paremmin. Tarkoituksena on avata keskustelu eri näkökulmista käsin – naisnäkökulmaa unohtamatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme