Vaasan kaupunki - Vasa stad

Rikos- ja riita-asioiden sovittelu yleistyi vuonna 2017 – Pohjanmaan sovittelutoimisto teki lähes 350 sovittelusopimusta

Jaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan sovitteluun ohjattujen rikos- ja riita-asioiden määrä nousi 16 prosenttia maanlaajuisesti. Sovitteluun ohjattiin yhteensä 15 168 tapausta, joista rikoksia oli 14 471 ja riita-asioita 697.

Vuoden 2017 alusta Pohjanmaan sovittelutoimiston toimialueeseen on kuulunut Pohjanmaan lisäksi myös Keski-Pohjanmaa. Alue kattaa yhteensä 23 kuntaa. Sovittelutoimiston toimialueella tehtiin vuonna 2017 lähes 350 sovittelusopimusta.

- Pohjanmaalla yleisin soviteltava rikos on humalassa tapahtunut väkivaltarikos. Sovittelutilanteessa kohtaaminen päättyy usein anteeksipyyntöön ja kädenpuristukseen, kertoo Pohjanmaan sovittelutoimiston vastaava Nora Muotio.

Sovitteluun tulleista rikoksista noin 60 prosenttia oli väkivaltarikoksia. Lähisuhdeväkivallan osuus kaikista aloitteista oli 18 prosenttia. Yleisin sopimusmuoto oli anteeksipyyntö.

Pohjanmaan sovittelutoimistoon tulleista aloitteista 75 prosenttia etenee sovittelukeskusteluun. Aloitteen tekijänä rikosasioissa toimii useimmiten poliisi. Asiakaskyselyn mukaan asiakkaat olivat lähes poikkeuksetta tyytyväisiä palveluihin Pohjanmaalla sekä Keski-Pohjanmaalla.

Yhteyshenkilöt

Nora Muotio, puh. 040 7505349, nora.muotio@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme