Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Rikosseuraamuslaitos on mukana Kokonaisturvallisuusmessuilla Lahdessa 7.−8.9.2018

Jaa

Rikosseuraamuslaitoksen ja Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen edustajat ovat mukana Kokonaisturvallisuusmessuilla Lahdessa 7. - 8.9.2018. Tapahtuma esittelee laajasti kokonaisturvallisuuden eri osa-alueita suurelle yleisölle sekä alan ammattilaisille.

Huumekoira Helga Hämeenlinnan vankila
Huumekoira Helga Hämeenlinnan vankila

Rikosseuraamuslaitoksen osastolla (D4d) voi tutustua yhdyskuntaseuraamustoimiston, tukipartion ja avovankilan työhön sekä valvontarangaistuksen valvontalaitteisiin kuten jalkapantaan. Paikalla on henkilökuntaa Hämeen yhdyskuntaseuraamustoimiston Lahden toimipisteestä ja Vanajan vankilasta. Lisäksi myynnissä on Vanajan vankilassa vankien valmistamia vankilatuotteita.  

Perjantaina 7.9. paikalla on myös vankilakoira Hämeenlinnan vankilasta. Rikosseuraamuslaitoksen palveluksessa on toiminut huumekoiria ja koiranohjaajia yli 20 vuotta. Vankiloissa on noin 30 huumausaineiden etsintään koulutettua vankilakoiraa, jotka ovat pääosin labradorinnoutajia. Koirat torjuvat osaltaan vankiloissa tapahtuvaa rikollisuutta, estävät huumelähetysten tulon vankilaan ja löytävät huumeita.

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus on ainoa vankiloiden valvonnan ja ohjauksen tehtäviin pätevöittävä ja alan koulutusta järjestävä oppilaitos. Koulutuskeskus tarjoaa rikosseuraamusalan tutkintokoulutusta sekä ammattitaitoa ylläpitävää, täydentävää ja lisäävää koulutusta.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Pilvi Isotalus, p. 050 331 0067, pilvi.isotalus@om.fi

Avainsanat

Kuvat

Huumekoira Helga Hämeenlinnan vankila
Huumekoira Helga Hämeenlinnan vankila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Fängelseteater befäster färdigheter som behövs i frihet6.9.2018 10:39Tiedote

En studie över teaterverksamhet i finländska fängelser och dess effekter gav vid handen att projekt genomförda av föreningen Taittuu rf har gett fångarna upplevelser av lärande och samhörighet och förstärkt färdigheter som de har behov av i frihet. Taittuu ry är den enda aktören i landet som koncentrerat sysslar med fängelseteater. Laura Menard genomförde studien i samverkan med läroämnet socialpsykologi vid Helsingfors universitet med stöd av medel från forsknings- och utvecklingsanslaget för brottspåföljdsområdet.

Vankilateatteri vahvistaa vapaudessa tarvittavia taitoja6.9.2018 10:28Tiedote

Suomalaista vankilateatteria ja sen vaikutuksia kartoittaneessa tutkimuksessa saatiin näyttöä siitä, että Suomen ainoan vankilateatteriin keskittyneen toimijan – Taittuu ry:n – projektit ovat tarjonneet vangeille oppimisen ja yhteisöllisyyden kokemuksia sekä vahvistaneet vapaudessa tarvittavia taitoja. Tutkimuksen toteutti Rikosseuraamuslaitoksen tutkimus- ja kehittämismäärärahalla Laura Menard yhteistyössä Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian oppiaineen kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme