Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Rikosseuraamuslaitos on mukana Kokonaisturvallisuusmessuilla Lahdessa 7.−8.9.2018

Jaa

Rikosseuraamuslaitoksen ja Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen edustajat ovat mukana Kokonaisturvallisuusmessuilla Lahdessa 7. - 8.9.2018. Tapahtuma esittelee laajasti kokonaisturvallisuuden eri osa-alueita suurelle yleisölle sekä alan ammattilaisille.

Huumekoira Helga Hämeenlinnan vankila
Huumekoira Helga Hämeenlinnan vankila

Rikosseuraamuslaitoksen osastolla (D4d) voi tutustua yhdyskuntaseuraamustoimiston, tukipartion ja avovankilan työhön sekä valvontarangaistuksen valvontalaitteisiin kuten jalkapantaan. Paikalla on henkilökuntaa Hämeen yhdyskuntaseuraamustoimiston Lahden toimipisteestä ja Vanajan vankilasta. Lisäksi myynnissä on Vanajan vankilassa vankien valmistamia vankilatuotteita.  

Perjantaina 7.9. paikalla on myös vankilakoira Hämeenlinnan vankilasta. Rikosseuraamuslaitoksen palveluksessa on toiminut huumekoiria ja koiranohjaajia yli 20 vuotta. Vankiloissa on noin 30 huumausaineiden etsintään koulutettua vankilakoiraa, jotka ovat pääosin labradorinnoutajia. Koirat torjuvat osaltaan vankiloissa tapahtuvaa rikollisuutta, estävät huumelähetysten tulon vankilaan ja löytävät huumeita.

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus on ainoa vankiloiden valvonnan ja ohjauksen tehtäviin pätevöittävä ja alan koulutusta järjestävä oppilaitos. Koulutuskeskus tarjoaa rikosseuraamusalan tutkintokoulutusta sekä ammattitaitoa ylläpitävää, täydentävää ja lisäävää koulutusta.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Pilvi Isotalus, p. 050 331 0067, pilvi.isotalus@om.fi

Avainsanat

Kuvat

Huumekoira Helga Hämeenlinnan vankila
Huumekoira Helga Hämeenlinnan vankila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Fångar tränar artificiell intelligens inom ramen för utveckling av arbetsverksamheten13.3.2019 09:00:00 EETTiedote

Att träna artificiell intelligens är den nya grenen i fångarnas arbetsverksamhet. Brottspåföljdsmyndigheten och företaget Vainu har tecknat ett samarbetsavtal enligt vilket Vainu köper fångarnas arbetsinsats i syfte att utbilda artificiell intelligens. Brottspåföljdsmyndigheten går in för att ständigt utveckla arbetsverksamheten mot en mer rehabiliterande och modernare riktning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme