Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Rikosseuraamuslaitos vahvistaa strategiansa tunnettuutta

Jaa

Rikosseuraamuslaitos on julkaissut piirrosvideon voimassaolevasta strategiastaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Piirrosvideon tavoitteena on vahvistaa Rikosseuraamuslaitoksen strategian tuntemusta oman henkilökunnan ja ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden sekä kansalaisten keskuudessa.

Rikosseuraamuslaitoksen tehtävänä on huolehtia rangaistusten lainmukaisesta ja turvallisesta täytäntöönpanosta. Sen keskeisenä strategisena tavoitteena on valmentaa ja kuntouttaa rangaistusta suorittavaa siten, että vankilasta vapautumisen tai yhdyskuntaseuraamuksen suorittamisen jälkeen henkilöllä olisi aiempaa paremmat valmiudet rikoksettomaan elämään.

Laadimme jokaiselle vangille ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaalle henkilökohtaisiin tarpeisiin ja riskeihin perustuvan suunnitelman toiminnasta ja palveluista, joihin hän rangaistusaikanaan osallistuu. Samalla motivoimme rangaistusta suorittavaa osallistumaan toimintaan ja ottamaan itse vastuuta omasta elämästään. Nimeämme muun muassa jokaiselle vangille ja asiakkaalle lähityöntekijän, joka yhdessä asiakkaan ja muun työyhteisön kanssa huolehtii rangaistusajan suunnitelman etenemisestä.

Käytössämme olevat palvelut edistävät tutkitusti rikoksettomuutta. Rikosseuraamuslaitos tekee aktiivista verkostoyhteistyötä mm. muiden viranomaisten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa lisätäkseen tuomittujen valmiuksia yhteiskuntaan kiinnittymiseen. Tavoitteenamme on, että suljetusta vankilasta siirrytään vaiheittain avolaitokseen ja valvottuun koevapauteen silloin, kun se on arviomme perusteella turvallista.

Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on parantaa yhteiskunnan turvallisuutta lisäämällä rangaistusta suorittavien valmiuksia ja tätä kautta vaikuttamalla uusintarikollisuuteen vähentävästi.

Piirrosvideo on toteutettu yhteistyössä Tussitaikureiden kanssa.

Katso video tästä: https://youtu.be/kKn428bqVT4

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Pilvi Isotalus, pilvi.isotalus@om.fi, p. 050 3310067

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Fängelsepersonalen har ledningens stöd och tydliga modeller för hur man hanterar säkerhetsrelaterade ärenden13.5.2019 15:45:59 EESTTiedote

Våld mot personal i fängelser är relativt sällan förekommande. Förra året inträffade 7 fall av våld mot personal i fängelserna. Upplevt hot om våld rapporterades av personalen vid 21 tillfällen. Antalet fall minskade med nästan 10 jämfört med året innan, och under de senaste åren har det handlat sammantaget om 30 till 50 fall av våld och hot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme