Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystyksen asiakasmäärissä 27 prosentin kasvu vuonna 2019

Jaa

Rikosuhripäivystyksen palveluita käytti viime vuonna 18 100 asiakasta, joka on 27 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Miesten osuus asiakkaiden kokonaismäärästä oli 22 prosenttia ja naisten 78 prosenttia.

Rikosuhripäivystyksen toiminnanjohtaja Leena-Kaisa Åbergin mukaan Rikosuhripäivystyksessä on tehty paljon työtä palveluiden tunnettuuden eteen.

– Viime vuosina olemme tehneet muun muassa Poliisihallituksen kanssa aktiivista yhteistyötä lisätäksemme asiakkaiden ohjausta poliisista Rikosuhripäivystykseen. Myös muut rikosten uhreja kohtaavat tahot osaavat aiempaa enemmän ohjata asiakkaita meille, kertoo toiminnanjohtaja Leena-Kaisa Åberg.

– Asiakasmäärien kasvuun on vaikuttanut paljon myös se, että Rikosuhripäivystyksen palvelut tunnetaan aiempaa paremmin. Vuoden 2019 lopulla tehdyn kyselyn mukaan Rikosuhripäivystyksen tunnettuus kansalaisten keskuudessa oli kasvanut 3 prosenttiyksikköä verrattuna edelliseen 2018 tammikuussa tehtyyn kyselyyn. Joulukuusta 2016 tunnettuus on parantunut peräti 18 prosenttiyksikköä, kertoo toiminnanjohtaja Leena-Kaisa Åberg.

Uusia vapaaehtoisia koulutetaan kevään aikana ympäri maata

Rikosuhripäivystyksessä toimii tällä hetkellä yli 500 vapaaehtoista ja uusia vapaaehtoisia koulutetaan kevään aikana lisää ympäri maata.Rikosuhripäivystyksen vapaaehtoiset tukevat rikosten uhreja, heidän läheisiään ja rikosasiassa todistavia kasvokkain, chatissa sekä puhelimessa.

– Tukisuhteiden määrä kasvoi Rikosuhripäivystyksessä viime vuonna peräti 38 prosenttia. Suuri osa Rikosuhripäivystyksen asiakkaista kohdataan juuri tukisuhteissa. Viime vuonna oli käynnissä 7100 eri tukisuhdetta ja näistä kolmannes koski lähisuhdeväkivaltaa. Ilman koulutettuja vapaaehtoisia emme mitenkään pystyisi kohtaamaan näin suurta määrää asiakkaita, kertoo toiminnanjohtaja Leena-Kaisa Åberg.

Kansainvälistä rikosuhriviikkoa vietetään perinteisesti helmikuussa viikolla 8 eli 17.–23.2.2020.

Yhteyshenkilöt

toiminnanjohtaja Leena-Kaisa Åberg, 050 3378 703, leena-kaisa.aberg@riku.fi

Tietoja julkaisijasta

Rikosuhripäivystys
Maistraatinportti 4 A 4. krs
00240 Helsinki

http://www.riku.fi

Rikosuhripäivystys parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa tuottamalla matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita. RIKUn palvelut ovat käytettävissä 31 palvelupisteessä ympäri maata – kasvokkain, puhelimitse ja verkossa. Palvelut ovat maksuttomia ja RIKUun voi ottaa yhteyttä myös nimettömänä. Toimintaa rahoittaa oikeusministeriö. riku.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosuhripäivystys

Reilu työ -verkosto: Ulkomaisten työntekijöiden oleskelulupakäytäntöä on joustavoitettava6.10.2020 16:37:24 EESTTiedote

TIEDOTE KUNNON TYÖN PÄIVÄNÄ 7.10.2020: Ulkomaisten työntekijöiden oleskelulupakäytäntöä pitää joustavoittaa, jotta työntekijöiden hyväksikäyttöä voidaan nykyistä tehokkaammin torjua, esittää Reilu työ -verkosto. Pelko kielteisistä seurauksista työntekijän oleskeluoikeuteen estää ihmiskaupan paljastumista ja pitää uhreja kiinni epäinhimillisissä työoloissa.

Reilu työ -verkosto: Työvoiman hyväksikäyttöä esiintyy myös kausityössä8.9.2020 13:33:28 EESTTiedote

Kymmenet Suomeen tulleet kausityöntekijät ovat kertoneet puutteellisista työoloista ja luvattua huonommista olosuhteista työperäisen hyväksikäytön uhreja auttaville järjestöille ja työehtojen valvonnasta vastaaville viranomaisille. Yhteydenottoja on tullut myös muun muassa metsämarjanpoimijoilta, jotka eivät työskentele Suomessa työsuhteessa, vaan tulevat maahan turistiviisumilla. Vastaavia yhteydenottoja on tullut viranomaisille ja järjestöille myös aiempina kesinä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme