Aluehallintovirasto

Riksdagen godkände ändringar i lagen om smittsamma sjukdomar - regionförvaltningsverken upphäver sina beslut om obligatoriska hälsokontroller

Dela

Riksdagen har godkänt den tillfälliga ändringen av lagen om smittsamma sjukdomar som träder i kraft den 12 juli 2021 och som gäller resandet till Finland. Enligt gällande lagstiftning är det inte längre nödvändigt att förordna hälsokontroller med regionförvaltningsverkets beslut för de som reser in i landet. Regionförvaltningsverkens beslut om obligatoriska hälsokontroller av inresande upphävs.

Varje regionförvaltningsverk upphäver från och med 12.7.2021 sina beslut som ännu är i kraft och som gäller 15 och 16 paragrafen i lagen om smittsamma sjukdomar. Genom beslutet har det förordnats att kommunerna inom sitt eget område genomför hälsokontroller vid sina gränsövergångsställen för resenärer som reser in i landet (15 §) och att resenärer ska delta i obligatoriska hälsokontroller (16 §). Hälsoåtgärder och coronatestning fortsätter vid gränserna med stöd av lagen om smittsamma sjukdomar.

Ytterligare information

För media

Regionförvaltningsverket i Södra Finland: regionförvaltningsöverläkare Laura Nikunen, tfn 0295 016 564

Regionförvaltningsverket i Östra Finland: regionförvaltningsöverläkare Sami Remes, tfn 0295 016 876

Regionförvaltningsverket i Lappland: regionförvaltningsöverläkare Sari Kemppainen, tfn 0295 017 350

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland: jurist för ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd Tuomo Ollula, tfn 0295 018 014

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland: jurist för ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd Markus Heinänen, tfn 0295 018 022

Regionförvaltningsverket i Norra Finland: regionförvaltningsöverläkare Pasi Hirvikoski, tfn 0295 017 598

Våra e-postadresser skrivs i formatet fornamn.efternamn(at)rfv.fi.

Nyckelord

Om

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoRegionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Följ Aluehallintovirasto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto

Työntekijä loukkaantui laskiessaan alas sähkölinjaa – sakot työnjohtajalle ja yhtiölle22.7.2021 11:44:26 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 22.6.2021 tuominnut sähkönjakelu- ja voimansiirtoverkkojen palveluita tarjoavan yhtiön 17 500 euron suuruiseen yhteisösakkoon ja yhtiön työnjohtajan 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta. Työntekijä loukkaantui laskiessaan sähköjohtoa alas kahden sähköpylvään väliltä. Tapaturmassa loukkaantunut työntekijä oli jäänyt noin 10-15 minuutiksi roikkumaan pää alaspäin oikean jalan pylväskengän varaan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum