Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Rinki-ekopiste Nurmijärvellä on lopettanut toimintansa

Jaa

Nurmijärven Rajamäellä osoitteessa Puistotie/Mutkapolku sijainnut Rinki-ekopiste on lopettanut toimintansa tiistaina 14.7.2020. Suljettua ekopistettä lähin Rinki-ekopiste sijaitsee Kauppakeskus Lähteen yhteydessä.

Lähimmän Rinki-ekopisteen voi tarkistaa Ringin karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.
Lähimmän Rinki-ekopisteen voi tarkistaa Ringin karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.

Nurmijärvellä osoitteessa Puistotie/Mutkapolku sijainnut ekopiste suljettiin päiväkodin rakentamisen tieltä. Muut Nurmijärven Rinki-ekopisteet jatkavat toimintaansa tavalliseen tapaan. Suljettua pistettä lähin Rinki-ekopiste sijaitsee Kauppakeskus Lähteen yhteydessä osoitteessa Kiljavantie 5. Kiljavantien Rinki-ekopisteellä kerätään kartonki- ja lasipakkausten sekä pienmetallin lisäksi muovipakkauksia. Ekopisteelle voi tuoda myös paperia ja vaatteita.

Kaikkien Rinki-ekopisteiden sijainnit Nurmijärvellä ja muualla Suomessa voi tarkistaa Ringin karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit)
eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan. Koko Suomen kaikkien jätteiden vastaanottopaikat voi tarkistaa karttahausta osoitteessa www.kierratys.info.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla ja kuljetuksia tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Ekotehokkaisiin puristimiin pakkausjätteet saadaan talteen tavallisia keräysastioita tiiviimmin: tavalliseen kartonkikeräysastiaan mahtuu alle 100 kiloa kartonkia, kartonkipuristimeen jopa yli 4 000 kiloa. Kartonki- tai muovipakkausten puristimia on jo 530 Rinki-ekopisteessä ympäri Suomen. Myös Nurmijärvellä Kiljavantien Rinki-ekopisteellä kerätään puristimien avulla sekä muovi- että kartonkipakkauksia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä, ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Rinki-ekopisteellä kävijöiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan siis heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä tai puristimessa on häiriö. Jätettä ei koskaan saa jättää maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiä ja alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:

Aluepäällikkö Jari Koivunen
puh. 050 441 7285, jari.koivunen@rinkiin.fi

Kuvat

Lähimmän Rinki-ekopisteen voi tarkistaa Ringin karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.
Lähimmän Rinki-ekopisteen voi tarkistaa Ringin karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Tynnyrintekijänkatu 1C
00580 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 650 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Meri siistiksi lajitellen – Kesäkiertueella opastetaan lajittelemaan kotitalouksien jätteet ja vähentämään vesistöjen roskaantumista9.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lajittelemalla kotitalouksien jätteet voidaan vaikuttaa Itämeren tilaan. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Finlands Svenska Marthaförbund ja Pidä Saaristo Siistinä (PSS) ry järjestävät kesällä yhteisen neuvontakiertueen ympäri rannikkoa. Organisaatiot ovat yhdistäneet voimansa, koska samalla kertaa halutaan tavoittaa asukkaat, mökkiläiset, veneilijät ja turistit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme