Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Rinki-ekopiste Vantaalla on lopettanut toimintansa

Jaa

Vantaalla S-Market Hakunilan (Kannuskuja 1 / Hakunilantie) yhteydessä oleva Rinki-ekopiste suljettiin pisteen jatkuvan väärinkäytön vuoksi. Muut Vantaan Rinki-ekopisteet jatkavat toimintaansa normaalisti.

Lähimmän Rinki-ekopisteen voi tarkistaa osoitteesta rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.
Lähimmän Rinki-ekopisteen voi tarkistaa osoitteesta rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.

S-Market Hakunilan yhteydessä osoitteessa Kannuskuja 1 / Hakunilantie sijaitseva Rinki-ekopiste on poistettu käytöstä tiistaina 14.7., koska ekopisteelle tuotiin jatkuvasti sinne kuulumatonta materiaalia. Muut Vantaalla sijaitsevat Rinki-ekopisteet jatkavat toimintaansa entiseen tapaan. Poistunutta S-Market Hakunilan Rinki-ekopistettä lähin korvaava ekopiste sijaitsee K-Market Honkatorin yhteydessä osoitteessa Pohjolantie 2. K-Market Honkatorin Rinki-ekopisteelle voi tuoda kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia, pienmetallia sekä paperia.

Kaikkien Rinki-ekopisteiden sijainnit Vantaalla sekä muualla Suomessa voi tarkistaa osoitteesta rinkiin.fi/rinki-ekopisteet

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit)
eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan. Koko Suomen kaikkien jätteiden vastaanottopaikat voi tarkistaa karttahausta osoitteessa 
www.kierratys.info.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla ja kuljetuksia tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä, ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Rinki-ekopisteellä kävijöiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan siis heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Jätettä ei
koskaan saa jättää maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiä ja
alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle:

Aluepäällikkö Jari Koivunen
puh. 050 441 7285, jari.koivunen@rinkiin.fi

Kuvat

Lähimmän Rinki-ekopisteen voi tarkistaa osoitteesta rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.
Lähimmän Rinki-ekopisteen voi tarkistaa osoitteesta rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Mikonkatu 15 B
00100 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 600 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme