Vaasan kaupunki - Vasa stad

Rintamaveteraaneille välipala kotiin ateriapalvelun lisäksi

Jaa

Rintamaveteraanien kotona asumista tukevia palveluja laajennetaan kokeiluna, jossa ateriapalvelun lisäksi rintamaveteraani voi saada kotiinsa myös välipalapussin. Kokeilu aloitetaan kesäkuun aikana, ja se jatkuu 30.9.2020 asti.

– Välipalapalvelu on mielestäni todella hieno lisä kotona asumisen tukemiseen, etenkin tämän koronatilanteen aikana. Välipalapussi tuodaan asiakkaan kotiin yhdessä aterian kanssa, joten tässä ei tule asiakkaalle ylimääräisiä kontakteja, eikä tartuntariski kasva, iloitsee kotihoidon johtaja Paula Olin.

Välipala on ravitsemusarvoltaan ikäihmisille sopiva, ja sen saa kunkin rintamaveteraanin tarpeen mukaan toimittaa asiakkaalle vaikka joka päivä.

Jokaiselle rintamaveteraanille tehdään palvelu- ja hoitosuunnitelma

Rintamaveteraanien kotona asumista tukevat palvelut muuttuivat lakisääteisiksi 1.11.2019. Tämän muutoksen myötä jokaisen rintamaveteraanin avun tarve on arvioitu ja jokaiselle on tehty henkilökohtainen palvelu- ja hoitosuunnitelma.

Mahdollisuus uuteen välipalapalveluun on 39 rintamaveteraanilla Vaasassa. Tähän mennessä 19 heistä on ilmoittanut ottavansa aterian lisäksi vastaan välipalapussin.

Välipalapussin arvo on 5 - 10 euroa/päivä. Hinta riippuu päiväkohtaisesta, vaihtelevasta pussin sisällöstä. Valtionkonttori korvaa kaupungille täysimääräisesti välipalapussien kustannukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kotihoidon johtaja Paula Olin, Vaasan kaupunki, puh. 040 145 0410, paula.olin@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme