Aluehallintovirasto

Riskimaista maahan tulevien pakolliset terveystarkastukset jatkuvat Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun rajanylityspaikoilla kesäkuun ajan

Jaa

Jokaiselle maahantulijalle on edelleen järjestettävä terveystarkastus Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimialueen rajanylityspaikoilla Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa myös päätöstä maahantulijoiden pakollisesta terveystarkastuksesta alueensa rajanylityspaikoilla. Määräykset ovat voimassa 30.6.2021 saakka.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tartuntatautilain 15. pykälän nojalla huhtikuussa antamansa määräyksen voimassaoloa. Päätöksen mukaan Oulun, Kajaanin ja Kuusamon kunnan tai Kainuun sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kainuun soten pitää järjestää kaikille alueellaan sijaitsevien rajanylityspaikkojen kautta maahan tuleville henkilöille terveystarkastus koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa myös huhtikuussa tartuntatautilain 16. pykälän nojalla tekemäänsä päätöstä riskimaista maahan tulevien pakollisesta terveystarkastuksesta alueensa rajanylityspaikoilla.

Päätöksen myötä riskimaasta maahan tulevan matkustajaliikenteen henkilön täytyy edelleen osallistua välittömästi maahantulon jälkeen Oulun, Kajaanin ja Kuusamon kunnan tai Kainuun sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kainuun soten järjestämään terveystarkastukseen, jonka osana voidaan ottaa koronavirustesti. Terveystarkastuksen tarkemmasta sisällöstä yksittäistapauksissa päättää sen suorittava terveysviranomainen.

Matkustajaa ei tarvitse ohjata testiin, jos hänellä on esittää THL:n ohjeiden mukainen luotettava negatiivinen tulos, jonka terveystarkastusta suorittava terveydenhuollon henkilöstö hyväksyy enintään 72 tuntia ennen maahantuloa otetusta koronavirustestistä tai luotettava todistus sairastetusta covid-19-infektiosta, josta on aikaa alle puoli vuotta.

Päätös koskee lentoliikenteen ja maarajan rajanylityspaikkojen kautta riskimaista Suomeen saapuvia henkilöitä. Tämä tarkoittaa Oulun, Kajaanin ja Kuusamon lentoasemia sekä Kuusamon Kortesalmen ja Kuhmon Vartiuksen ylityspaikkoja.

Riskimaista tulevilla henkilöillä tarkoitetaan niitä henkilöitä, jotka ovat 14 vuorokauden sisällä ennen maahantuloa oleskelleet maassa, jonka koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25/100 000 henkilöä/14 vrk.

Määräys pakollisesta terveystarkastukseen osallistumisesta ei koske Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä huoltovarmuuden ja tuonnin sujuvuuden varmistamiseksi. Määräys ei myöskään koske vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia.

Molemmat määräykset ovat voimassa 1.6. - 30.6.2021.

Aluehallintoviraston koronaneuvonta (ma–pe klo 8–11.30 ja 12.30–16): p. 0295 016 666, koronainfo@avi.fi

Medialle

johtaja Maria Siurua

p. 295 017 546

aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola

p. 0295 017 573

etunimi.sukunimi@avi.fi, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Tartuntatautilain 15 §:n mukainen päätös terveystarkastuksen järjestämisestä pdf 112kB  (pdf)

Tartuntatautilain 16 §:n mukainen päätös pakollisesta terveystarkastuksesta pdf 162kB  (pdf)

Valitusosoitus

THL-ohje, Liite 1

STM-ohjauskirje, Liite 2

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Sommarens badsäsong börjar - kommunala webbplatser ska ha uppdaterad information om de allmänna badstränderna11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt lagstiftningen ska badstrandens ägare eller innehavare - vanligen kommunen - upprätthålla väsentlig information på sin webbplats om de allmänna badstränderna. Regionförvaltningsverket samlar inom sitt område in förteckningar som kommunerna har lämnat över de allmänna badstränderna samt deras webbplatser. Den riksomfattande förteckningen publiceras på Valviras webbplats och levereras även till Europeiska kommissionen så att t.ex. resenärer kan få nytta av den.

Kesän uimakausi alkaa – kuntien sivuilla oltava ajantasainen tieto yleisistä uimarannoista11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lainsäädännön mukaan uimarannan omistajan tai haltijan – tyypillisesti kunnan – täytyy ylläpitää verkkosivuillaan keskeisiä tietoja yleisistä uimarannoista. Aluehallintovirasto kokoaa alueeltaan kuntien toimittaman yleisten uimarantojen luettelon ja näiden verkkosivuosoitteet. Valtakunnallinen luettelo julkaistaan Valviran verkkosivuilla ja toimitetaan myös Euroopan komissiolle mm. matkailijoiden hyödynnettäväksi.

Muun muassa pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoituksia ollaan lieventämässä ensi viikon alussa epidemiatilanteen parantumisen vuoksi - osassa Uuttamaata rajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan10.6.2021 16:56:07 EEST | Tiedote

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on rauhoittunut ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä on linjannut leviämisvaiheessa olleen osan alueesta palanneen kiihtymisvaiheeseen. Tämän johdosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy valmistelemaan päätöstä kokoontumisrajoitusten lieventämisestä. Lisäksi Itä-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa lukuun ottamatta Espoota ja Kauniaisia palaavat perustasolle, ja siellä kokoontumisrajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme