Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Riskiryhmäläiset rokotettu lähes kokonaan Pirkanmaalla - joustavalla asenteella turvataan myös työikäisille mahdollisuus koronarokotuksiin

Jaa

Pirkanmaan kuntien koronarokotukset etenevät mallikkaasti valtakunnalliseenkin tahtiin verrattuna. Riskiryhmiin kuuluvat pirkanmaalaiset on rokotettu lähes kokonaan ensimmäisen rokoteannoksen osalta.

Viime viikon eli viikon 19 tilastojen perusteella 2. riskiryhmään kuuluvista pirkanmaalaisista 92 prosenttia oli saanut ensimmäisen annoksensa, tai sitä oli ainakin tarjottu heille.

Rokotusten painopiste on nyt vahvasti ikäryhmärokotuksissa.

Joustoa työikäisille

Ikäryhmäperusteiset rokotukset etenevät hyvää vauhtia kohti yhä nuorempia työikäisiä. Kunnissa on havaittu, että päiväsaikaan sijoittuvat rokotusajat eivät täyty yhtä ripeästi kuin aiemmin. Syynä lienee se, että rokotusvuorossa olevista 40 - 50-vuotiaista valtaosa on päivällä kiinni työssään.

Sairaanhoitopiirin ja Pirkanmaan kuntien yhteinen rokotuskoordinaatioryhmä kannustaa työnantajia edistämään työntekijöidensä rokottautumismahdollisuuksia. Ryhmä toivoo, että työpaikoilla ollaan joustavia, jotta kaikilla halukkailla on mahdollisuus päästä sujuvasti rokotukseen.

- Rokotusten onnistuminen on yhteinen asia. Mahdollisimman hyvä rokotuskattavuus on meidän kaikkien etu, koska sillä tavoin voimme saada pandemian päätökseen ja palata kohti normaalia elämää, koordi-naatioryhmän puheenjohtaja ja infektiolääkäri Reetta Huttunen sanoo.

Koronarokotteen ottamisen salliminen työvuoron lomassa edistää hyvää rokotuskattavuutta. Jos rokotetta ei onnistu saamaan omalla ajalla, viime kädessä voidaan antaa vapautus työstä rokotteessa käymiseksi. Kunnille on lisäksi esitetty, että työikäisiä varten järjestettäisiin rokotusten ilta-aikoja riittävästi.

Kunnat järjestävätkin parhaansa mukaan rokotusaikoja myös iltoihin ja viikonloppuihin. Koko Pirkanmaan työssä käyvää väestöä ei kuitenkaan ole mahdollista rokottaa pelkästään ilta-aikoina ja viikonloppuina, joten joustavuutta tarvitaan puolin ja toisin.

Myös nuorten rokotukset ovat tärkeitä

Pandemia ei ole vielä ohi, ja sen nujertamisen tavoite on yhteinen. Rokotukset etenevät kesän aikana nuoriin aikuisiin.

Monien yhteiskunnan toimintojen, matkailun ja vapaa-ajan aktiviteettien vapautuminen edellyttää paitsi vanhempien myös nuorten aikuisten hyvää rokotussuojaa. Lisäksi nuorten hyvä rokotuskattavuus turvaa syksyllä alkavien opintojen toteutumisen lähiopetuksena.


Yhteyshenkilöt

Lisätiedot tarvittaessa:
Reetta Huttunen, 03 311 67882
apulaisylilääkäri, infektioyksikkö, Tays

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays Keskussairaalan vanhimman osan uudistamisen päälinjat valittu - suojeltu B-rakennus säilyy ja saa ympärilleen uudisrakennuksia14.6.2021 11:10:28 EEST | Tiedote

Tays Keskussairaalan vanhimmat rakennukset ovat tulossa käyttöikänsä päähän, ja niiden tilalle suunnitellaan uusia rakennuksia. Rakennuksiin sijoittuu monia sairaalan keskeisimpiä toimintoja, kuten Acuta ja useita leikkaussaleja. Kevään aikana on selvitetty vaihtoehtoja alueen uudistamiseksi. Suunnitteluehdotuksista jatkoon valitussa vaihtoehdossa suojeltu B-rakennus säilyy ja saa ympärilleen erikokoisia uudisrakennuksia. Lopulliset ratkaisut tehdään, kun hankesuunnitelma valmistuu ja edetään investointipäätökseen.

Pirkanmaalla otettu käyttöön FINENTRY-palvelu Suomeen matkustaville27.5.2021 11:48:46 EEST | Tiedote

Finentry.fi-palvelu on otettu tällä viikolla käyttöön Pirkanmaalla. Palvelun avulla Suomeen matkaa suunnitteleva saa toimintaohjeet Suomeen saavuttaessa edellytettävistä koronaan liittyvistä toimista. Palvelusta matkailija voi varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin FINENTRYn sopimuskumppaneiden näytteenottopisteissä tai saa ohjeet näytteenoton järjestämisestä muualla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme