Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Riskiryhmiä kannustetaan edelleen rokotteelle Pohjois-Pohjanmaalla

Jaa

80 prosentin rokotekattavuus on alueella nyt hieman yli 39 000 kakkosrokotteen päässä.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen epidemiatilannetta tiistaina 5. lokakuuta. Ryhmä linjasi, että Pohjois-Pohjanmaa on edelleen epidemian perustasolla. Koronatartuntoja todetaan jonkin verran, mutta tartuntojen lähteet ovat hyvin tiedossa ja sairaalahoidon tarve on säilynyt alueella toistaiseksi vähäisenä.

Täyden rokotesarjan on nyt saanut 68,8 prosenttia alueen yli 12-vuotiaista asukkaista. Matkaa tavoiteltuun 80 prosentin rokotekattavuuteen on nyt hieman päälle 39 000 kakkosrokotteen verran, kun viime viikolla vastaava luku oli noin 49 000 rokotetta. Väliä on kiritty kiinni siis noin 10 000 rokotteella.

”Rokotukset etenevät, mutta vielä on varaa parantaa. Vanhemmissakin ikäryhmissä rokottamattomien osuus on vielä verrattain korkea, noin 10-20 prosentin luokkaa. Iän lisäksi esimerkiksi ylipaino tai perussairaudet aiheuttavat riskin sairaalahoitoa vaativalle koronataudille, joten erityisesti näissä ryhmissä rokotteen ottaminen olisi todella tärkeää”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Terhi Nevala kommentoi.

Sote-työntekijöiden maskisuositus tarkentui

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi viime viikolla päivitetyn, tilannekohtaiseen harkintaan perustuvan maskisuosituksen. Myös Pohjois-Pohjanmaalla koordinaatioryhmä painottaa maskin käyttämisen tärkeyttä etenkin sellaisille henkilöille, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa ja ruuhkaisissa sisätiloissa.

Lisäksi alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tarkennuksia sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteitä koskeviin maskisuosituksiin. Sote-alan työntekijöille maskien käyttöä suositellaan nyt sellaisissa tilanteissa, kun he ovat lähikontaktissa potilaisiin tai asiakkaisiin. Vierailijoille ja potilaille maskien käyttöä suositellaan edelleen, kun he ovat lähikontaktissa potilaisiin tai henkilökuntaan.

Etätyösuositus on päättymässä Pohjois-Pohjanmaalla yhtä aikaa valtakunnallisen etätyösuosituksen kanssa, 15. lokakuuta. Koordinaatioryhmä muistuttaakin, että myös pohjoispohjalaisilla työpaikoilla on aika alkaa valmistautua epidemian jälkeisiin työn tekemisen tapoihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Hyvinvointialueen tuleva organisaatio, talous ja palvelurakenne suppean poliittisen ryhmän käsittelyssä13.10.2021 16:26:19 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui keskiviikkona 13.10. etäkokoukseen. Antti Ollikainen toimi kokouksen puheenjohtajana. Hyvinvointialueen poliittinen rakenne Osana hyvinvointialueen valmistelua on suunniteltu myös tulevan organisaation poliittista rakennetta. Kokouksessa oli asian käsittelyn aikana mukana myös poliittisten piirijärjestöjen edustajat. Hyvinvointialueen ylin päättävä toimielin on vaaleilla valittava aluevaltuusto. Valtuusto päättää tarkemman organisaatiorakenteen. Muut lakisääteiset toimielimet ovat aluehallitus ja tarkastuslautakunta. Aluevaltuustoon tulee Pohjois-Pohjanmaalla 79 jäsentä. Aluehallitukseen tulisi pohjaehdotuksen mukaan 13 jäsentä. Muita toimielimiä olisivat tarkastuslautakunta, yksilöasiainjaosto, aluevaalilautakunta, tulevaisuus-, turvallisuus- ja yhdyspintalautakunnat, ​alueelliset neuvottelukunnat sekä vaikuttamistoimielimet, kuten nuorisovaltuusto ja vanhus- ja vammaisneuvosto. Kokouksessa käytiin keskustelua toimielinrakenteesta,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme