HUS

Riskiryhmien ja heidän lähipiirinsä influenssarokotukset HUSin sairaaloissa ilman ajanvarausta – vaikkapa ohi kulkiessa

Jaa

Meilahden sairaalan rokotuspiste on auki 15.11.2021 alkaen. Influenssarokotuspisteillä ei anneta koronavirusrokotteita.

"Tänäkin vuonna influenssarokotteen ottaminen on tärkeää, koska koronaviruspandemia jatkuu. Koronavirusrajoitusten purkamisen myötä influenssaepidemia voi saapua 1,5 vuoden tauon jälkeen aiempaa voimakkaampana", apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen HUSin Tulehduskeskuksesta sanoo.

HUSin sairaaloiden rokotuspisteissä influenssarokotteen saa Uudellamaalla asuva riskiryhmään kuuluva ja hänen lähipiirinsä ilman ajanvarausta, mutta vuoronumerolla. Riskiryhmistä löytyy tarkempaa tietoa THL:n verkkosivuilla.

Ensimmäiset päivät voivat olla ruuhkaisia, joten kannattaa varautua jonottamaan. Vaihtoehtoisesti voi tulla myös myöhempänä ajankohtana. Influenssarokotuspisteillä ei anneta koronavirusrokotteita.

Koronaviruspandemian aikana kiinnitetään erityistä huomiota rokotettavien ja henkilökunnan turvallisuuteen. Rokotukseen tulee saapua ilman infektio-oireita, noudattaa turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa sekä olla kasvomaski päällä. Kasvomaskeja on saatavilla myös rokotuspisteillä.

Rokotuspisteitä on viidessä HUSin sairaalassa: Meilahti, Syöpäkeskus, Uusi lastensairaala, Kirurginen sairaala ja Hyvinkää. Lapsia rokotetaan vain Uuden lastensairaalan (kuuden kuukauden ikäisestä alkaen) ja Kirurgisen sairaalan (yli kolmevuotiaasta alkaen) rokotuspisteissä.

Meilahden sairaalan rokotuspiste on auki 15.11.-13.12.2021 maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.


Lisätiedot medialle

Apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen
p. 050 4279117
eeva.ruotsalainen@hus.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme