Espoon kaupunki - Esbo stad

Riskiryhmien ja yli 70-vuotiaiden rokotukset jatkuvat Espoossa – Uutena rokotusryhmänä perusterveet 65-69-vuotiaat 30.3. alkaen

Jaa

Koronarokotusajanvaraus 18-69-vuotiaille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2, on jälleen avattu. Rokotusaikoja löytyy runsaasti etenkin pääsiäisen jälkeiselle viikolle. Rokotukset jatkuvat Espoossa 30.3. alkaen myös AstraZenecan rokotteella. AstraZenecan rokotetta annetaan THL:n suosituksen mukaisesti 65-69-vuotiaille. Ajan voi varata 30.3. klo 10 alkaen myös perusterve 65-69-vuotias eli kuka tahansa vuonna 1952-1956 syntynyt.

Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Covid-19. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti:

Pfizer-BioNTech Comirnaty -rokote             

  • Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat
  • 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.
  • 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1

AstraZeneca Covid-19 -rokote

  • 65-69 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat.
  • 65-69 –vuotiaat perusterveet. Tämän ryhmän ajanvaraus aukeaa 30.3.2021 klo 10.

THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki käytetyt rokotteet ovat turvallisia ja tehokkaita. Voit lukea lisää koronarokotteista THL:n sivuilta.

Tiedotamme myöhemmin, miten toimitaan toisen annoksen suhteen, jos olet saanut AstraZenecan rokotteen ensimmäisen annoksen ja olet alle 65-vuotias.

Varaa aika rokotuksiin verkossa

Helpoiten rokotusajan saa sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa koronarokotusaika.fi. Avaamme aikoja järjestelmään sitä mukaa, kun saamme varmuuden uusien rokote-erien saapumisesta. Jos aikoja ei ole tarjolla, kokeile uudelleen myöhemmin, esim. parin päivän päästä.

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä tarkastaa kuulumisesi rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään ja sairausluokitukseen. Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Espoon kaupungin potilastietojärjestelmästä. Jos rokotukseen tuleva ei ole sairautensa vuoksi Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin pääsyä ei ole, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla.

Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18). Soitamme jonossa oleville takaisin sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla. Osa voi joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa useamman päivän tai viikon, koska soittoja tehdään vain silloin, kun rokotusaikoja on tarjolla.

Rokotteet annetaan kahdella eri rokotuskerralla. Jos molempien rokotusaikojen varaus ei onnistu samanaikaisesti, annetaan aika toiselle rokotuskerralle ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Tehosterokote annetaan n. 12 viikon kuluttua.

Seuraavaksi rokotusvuorossa sote-henkilöstö

Ikäihmisten ja riskiryhmien jälkeen siirrytään rokottamaan THL:n määrittämän rokotusjärjestyksen mukaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä arviolta huhtikuun puolessa välissä. Väestön rokottamiseen päästään tämänhetkisen arvion mukaan toukokuussa. Asiasta tiedotetaan lisää aikataulun ja rokotusjärjestyksen varmistuttua.

Ajantasaista tietoa koronarokotuksista, rokotusten etenemisestä ja rokotuspisteistä Espoossa löytyy verkkosivulta espoo.fi/koronarokotus.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusvuorossa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat espoolaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat12.4.2021 17:23:40 EEST | Tiedote

Koronarokotuksen ajanvaraus on käynnissä tänä vuonna 60 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille sekä henkilöille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Koronavirustaudille altistavat sairaudet on listattu myös Espoon sivuille. Lue mitkä sairaudet ja tilat oikeuttavat riskiryhmäläisten rokotuksiin. Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Vaxzevria. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti: Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokote Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat Tänä vuonna 60-64 vuotta täyttävät 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1 AstraZeneca Vaxzevria-rokote Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki kä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme