Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Riskiryhmille suunnattu Kesälukemista kotiovelle -kampanja alkaa

Jaa

Helsingin kaupunginkirjasto toteuttaa kesäkuussa Kesälukemista kotiovelle -kampanjan yhteistyössä Helsinki-avun kanssa. Kirjastoiden hyväkuntoisista poistokirjoista kootaan mahdollisimman monipuolisia lukupaketteja, joita tarjotaan kiinnostuneille yli 70-vuotiaille ja muille riskiryhmiin kuuluville helsinkiläisille.

Kesälukemista kotiovelle -kampanja toimittaa lukupaketteja riskiryhmiin kuuluville. Kuva: Paula Virta
Kesälukemista kotiovelle -kampanja toimittaa lukupaketteja riskiryhmiin kuuluville. Kuva: Paula Virta

Jakelu on suunniteltu turvallisuus edellä. Lukupaketit pakataan käsineet kädessä ja suljetaan valmiiksi kirjastossa. Sisältö riippuu kunkin kirjaston poistokirjavalikoimasta. Jokainen paketti koostuu 3-5 yllätyskirjasta, joita voi ajallaan lahjoittaa eteenpäin.

Lukupaketit jaetaan kahdella tavalla. Osa jaetaan kampanjaan osallistuvissa kirjastoissa riskiryhmiin kuuluville läheisten tai tuttavien avustuksella. Lukupaketteja voi noutaa ainakin Pasilan, Rikhardinkadun, Kannelmäen, Malmin, Laajasalon ja Pohjois-Haagan kirjastoista. Jakelu alkaa maanantaina 8.6. ja kestää noin kuukauden tai niin kauan kuin lukupaketteja riittää. Riskiryhmään kuuluville, 70 vuotta täyttäneille helsinkiläisille lukupaketteja toimitetaan myös kotiovelle 10.6. alkaen Helsinki-avun kautta. Lukupaketteja Helsinki-avun kautta voi tiedustella puhelimitse numerosta 09 310 85805 arkisin klo 12–15. Lukupaketti on maksuton riippumatta siitä, haetaanko se kirjastosta vai toimittaako Helsinki-apu sen kotiin.

Helsingin kaupunginkirjasto pyrkii tukemaan kaikenikäisten helsinkiläisten lukuharrastusta myös poikkeusoloissa. Uutena avauksena kirjasto tarjoaa tänä kesänä vuorovaikutuksellisia etälukutuokioita kotihoidon asiakkaille. Toiminta on osa Tänään kotona -ryhmätoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota iäkkäille tilaisuuksia kulttuurilliseen osallistumiseen kuvapuhelimien välityksellä. Lukemista on tarjolla keskeytyksen jälkeen taas myös Helsingin kaupunginkirjaston kotipalvelun eli Kotikirjaston kautta. Kotikirjaston kautta toimitetaan lainoja helsinkiläisille, jotka eivät iän, sairauden, liikuntaesteen tai vamman takia voi itse asioida kirjastossa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunginkirjasto
Koti- ja palvelukirjasto
Kirjastonjohtaja
Karoline Berg
09 310 85211, karoline.berg@hel.fi

Helsinki-apu
Projektipäällikkö
Tomi Lempiäinen
09 310 64552, tomi.lempiainen@hel.fi

Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Viestintä- ja markkinointipalvelut
Viestintäasiantuntija
Marjo Haatainen
050 3828150, marjo.haatainen@hel.fi

Kuvat

Kesälukemista kotiovelle -kampanja toimittaa lukupaketteja riskiryhmiin kuuluville. Kuva: Paula Virta
Kesälukemista kotiovelle -kampanja toimittaa lukupaketteja riskiryhmiin kuuluville. Kuva: Paula Virta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *
Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja hoitaa myös yleisten kirjastojen valtakunnallista kehittämistehtävää ja Kirjastot.fi-verkkopalveluja.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kallion kirjaston pyörälähetti toimittaa kuntoiluvälineitä kotiovelle 8.7. alkaen6.7.2020 11:30:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjasto toteuttaa kesäkampanjan, jossa pyörälähetti toimittaa kirjastosta lainattuja kuntoiluvälineitä kotiin riskiryhmiin kuuluville. Lainattavana on askelmittareita käsipainoja, nilkkapainoja, kävelysauvoja, punnerruskahvoja, pilatespalloja, tasapainotyynyjä, vastuskuminauhoja ja venyttelynauhoja. Pyörälähetti-palvelu on tarjolla 8.7.–28.8. välisen ajan.

A bike messenger from Kallio Library will be making exercise equipment home deliveries starting from 8 July6.7.2020 11:28:00 EESTPress release

Helsinki City Library is implementing a summer campaign, in which a bike messenger will be delivering exercise equipment borrowed from the library home to people at highest risk from coronavirus. Customers may borrow pedometers, dumbbells, ankle weights, walking poles, press-up handles, pilates balls, balance pads, and exercise and resistance bands. The bike messenger service is available 8 July–28 August.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme