Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Riskiryhmiltä käyttämättä jääneitä koronarokotusaikoja tarjotaan perusterveille 5–11 -vuotiaille

Jaa

Perusterveitä 5 - 11 -vuotiaita lapsia rokotetaan 29.12. - 31.12. ja 3. - 5.1.2022 ja 7.1. Itäkadun perhekeskuksessa (Tallinnanaukio 1) ja Kallion perhekeskuksessa (Toinen linja 4 C). Rokotukseen täytyy varata aika. Aikoja perusterveille lapsille on tälle ja ensi viikolle vielä rajattu määrä.

Ajan rokotukseen voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi Ajanvaraus aukeaa keskiviikkona 29.12.2021.

Alun perin tämän ja ensi viikon ajat oli tarkoitettu riskiryhmiin kuuluville lapsille. Jotta aikoja ei jää käyttämättä, tarjoamme pienen määrän aikoja myös perusterveille 5 - 11 –vuotiaille. Ikäluokan koko on 45 000 ja tässä vaiheessa aikoja on tarjolla 2 000.

Lasten rokotukset jatkuvat perhekeskuksissa ja kouluilla

Lasten rokotuksia jatketaan tammikuun aikana perhekeskuksissa ja kouluilla. Tiedotamme myöhemmin tarkemmin lasten rokotusten jatkumisesta.

”Valitettavasti emme pysty vielä tässä vaiheessa tarjoamaan kaikille lapsille rokotusaikaa. Jatkamme 1. - 5. -luokkalaisten rokotuksia kouluilla tammikuun aikana. Kun aikataulut täsmentyvät, tiedotamme rokotusten aloittamisesta koulujen Wilma-järjestelmässä. Nuorempien lapsien rokotuksia jatkamme perhekeskuksissa, kertoo neuvolan ja lapsiperheiden kotipalvelun päällikkö Monica Lindberg.

Myös riskiryhmiin kuuluvien 5 - 11 -vuotiaiden lasten rokotukset jatkuvat tällä ja ensi viikolla Itäkadun ja Kallion perhekeskuksissa.

Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella

Rokottamiseen edellytetään molempien huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla rokotusta varten allekirjoitettu kirjallinen suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella

Varauduthan todistamaan lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla ja ota se esille odottaessasi. 5–11-vuotiaille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta 

Lisätietoja

Neuvolan ja lapsiperheiden kotipalvelun päällikkö Monica Lindberg, p. 09 310 58352, monica.lindberg@hel.fi ja terveysasemien vs. johtajalääkäri Mari Kinnunen, p. 09 310 21685, mari.kinnunen@hel.fi

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi

Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista (THL:n verkkosivut)

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Vapaaehtoiset lasten ja nuorten rinnallakulkijoina – tavallisia asioita ja tärkeää yhdessäoloa11.1.2022 08:28:33 EET | Tiedote

Vapaaehtoistoimintaa lasten, nuorten ja perheiden parissa tehdään jälleen näkyväksi #olentukena -kampanjassa 10.–17.1. Viikon aikana vapaaehtoisten tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder. Uusille vapaaehtoisille on toiminnoissa tarvetta. ”Lähdin mukaan vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaa, kun puolisoni luki pari vuotta sitten lehtijutun aiheesta ja vinkkasi siitä minulle, todeten että voisin olla hyvä tukihenkilö. Luin itse jutun pariin kertaan, nukuin yön yli ja lähetin hakemuksen.” kertoo vapaaehtoinen tukihenkilö Samuli Pahkala Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnasta. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden kuormitus on lisääntynyt viime aikoina ja vapaaehtoisen aikuisen tuella voi olla suuri merkitys. Samuli Pahkala yllättyi kuinka vaivatonta ja luontevaa tukisuhteessa toimiminen on. ”Meillä synkkasi tuettavani kanssa heti ensi tapaamisesta asti, ja meille on rakentunut hyvä keskinäinen luottamus. Toiminta mahdollistaa tuettavalle asioita,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme