Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ristinummelle avataan uusi koirapuisto – avajaisissa poliisikoiranäytös ja hernekeittoa

Jaa

Ristinummelle avataan uusi koirapuisto tämän viikon torstaina. Puiston avajaisia vietetään 9.12. klo 15.00-18.00. Viheralueyksikkö pystyttää avajaisiin kenttäkeittiön ja tarjoaa kaikille kävijöille maukasta hernekeittoa. Ohjelmassa on myös Pohjanmaan poliisilaitoksen koiranohjaajien vetämä poliisikoiranäytös. Näytös alkaa klo 16, ellei koirapoliisipartiolle tule kiireistä tehtävää samaan aikaan.

Kuva: Vaasan kaupunki / Pauliina Pääkkönen
Kuva: Vaasan kaupunki / Pauliina Pääkkönen

Uuden koirapuiston osoite on Kappelinmäentie 1. Puisto sijaitsee Kappelinmäentietä kaupungista päin tultaessa vasemmalla voimalinjan alla. Paikka valittiin asukkaiden toiveiden perusteella osana Ristinummen lähiöohjelmaa, jossa aluetta kehitetään monipuolisesti tämän ja ensi vuoden aikana.

Puiston on suunnitellut ja piirtänyt Viheralueyksikön viheraluehortonomi Leila Roininen. Isoille ja pienille koirille on varattu erilliset ulkoilualueet, jotta puistosta saadaan turvallinen ja käyttäjäystävällinen kaikenkokoisille koirille.

Maisematöitä tehdään myöhemmin keväällä

Kokoa puistolla on noin hehtaari ulkoalueineen ja parkkipaikkoineen. Varsinaiset aidatut ulkoilualueet ovat arviolta 5000 neliötä.

– Uusi puisto on isompi kuin Palosaaren koirapuisto ja saman kokoinen kuin Gerbyn puisto. Isojen koirien puolelle on jätetty pari kolme metsäsaareketta, kun taas pienten koirien puoli on melko tasaista maastoa muutamaa luonnonkiveä lukuun ottamatta, Viheralueyksikön palveluvastaava Jarmo Latvala kertoo.

– Puistoon tehdään maisematöitä myöhemmin keväällä. Sinne lisätään muun muassa pensasryhmiä, penkkejä ja pöytiä viihtyisyyttä parantamaan, Latvala jatkaa.

Puiston vieressä on muutama invapaikka, ja varsinainen parkkipaikka sijaitsee kuunmaisemapuiston puolella.

Puisto on valaistu ja valot on kytketty katuvalojen mukaan. Myöhemmin puistoon asennetaan älykäs valaistus, jossa valoteho laskee 10 prosenttiin, jos puisto on käyttämättä tietyn aikaa. Valot saa täydelle teholle erillisestä painikkeesta.

Muistathan tutustua puiston sääntöihin

Ristinummen lisäksi Vaasassa on neljä muuta koirapuistoa, jotka sijaitsevat Suvilahdessa, Vaskiluodossa, Palosaarella ja Gerbyssä.

Puistot on tarkoitettu kaikille koirille. Jokainen koiranomistaja vastaa koirastaan ja sen toiminnasta. Tutustuthan koirapuiston sääntöihin ennen ensimmäistä vierailua.

Koirapuistojen kunnossapidosta vastaa Vaasan kaupungin viheralueyksikkö.

Katso sijainti kartalta:

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.google.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

 

Yhteyshenkilöt

Palveluvastaava Jarmo Latvala, +358 40 761 5572, jarmo.latvala@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Pauliina Pääkkönen
Kuva: Vaasan kaupunki / Pauliina Pääkkönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme