Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

RISTO SIILASMAA: KIINA HYÖDYNTÄÄ KORONAMOMENTUMIN

Jaa

Koronaviruspandemia hidastaa taloutta globaalisti, mutta Kiinassa tämäkin tilanne nähdään mahdollisuutena. Kiina nousee väistämättä teknologian jättiläiseksi. Yhteiset pelisäännöt on silti sovittava, kirjoittaa F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa EVA Artikkelissa Kiinan pitkä peli.

F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.
F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Kiinan pyrkimyksiä kuvaavat kärsivällisyys, kunnianhimo ja pyrkimys omavaraisuuteen. Viimeksi mainittu korostuu koronakriisin ja kauppasodan myötä. Sanktiot ovat johtaneet siihen, että Kiinan on pakko nostaa puolijohdeteollisuutensa maailman huipulle mahdollisimman nopeasti.

Myös uusien infra-alustojen rakentamisessa Kiina voittaa länsimaat. Länsimaat eivät häviä niinkään teknologiassa, vaan silloin, jos uudistus edellyttää regulaation muuttamista. Esimerkiksi 5G-verkkojen merkitys on Kiinassa ymmärretty ylintä valtiojohtoa myöten. Euroopassa osa operaattoreista pohtii investointien lykkäystä pandemian takia. Kuitenkin 5G-investointien siirtäminen olisi turmiollista, Siilasmaa huomauttaa.

”Kiina nousee Yhdysvaltojen rinnalle tieteen, teknologian ja talouden jättiläiseksi. EU:n komission pitää entistä voimallisemmin pyrkiä sääntöpohjaisen globaalin kaupan toteutumiseen Kiinassa. Länsimaisille yrityksille Kiinassa pitää olla samat oikeudet kuin kiinalaisilla yrityksillä länsimaissa. Erityisesti eurooppalaisen elinkeinoelämän kilpailukyvylle se on välttämätöntä. Kun sääntely on tasapainoista, suomalaisten yritysten pitkäjänteiselle menestymiselle Kiinassa on hyvät mahdollisuudet. Toki vain jos tuotteemme ja ratkaisumme ovat maailman huipputasoa”, sanoo Risto Siilasmaa.

Risto Siilasmaa: Kiinan pitkä peli -EVA Artikkeli tiistaina 29.9. kello 11.00 osoitteessa www.eva.fi

Risto Siilasmaa on keskustelemassa Kiina pyrkii teknologian supervallaksi – mitä tekee Suomi? -webinaarissa 29.9. kello 11.00

Lisätiedot ja webinaari-ilmoittautumiset: viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 9728

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.
F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme