Schildts & Söderströms

Robert Åsbacka fortsätter syna människan och välfärdssamhället i förfall

Dela

Erik är författare, möjligen före detta författare, och den eviga drömmen om comeback börjar störa honom. Romanen har han packat ner i likkistan han byggde i Kistmakarna (2021).

I världen sprider sig en pandemi och medan socialdemokraterna försöker navigera i ett nytt politiskt landskap börjar den nordiska välfärdsstaten allt mer kännas som ett passerat stadium.

Politiken kräver kompromisser, likaså kärleken och konsten. Om det går fel kan kostnaden bli stor. När släggan slagit till hittar Erik ett nytt sammanhang på den lokala karaokebaren Hyddan. Via baren leder vägen in i nya delar av Sveriges glömda rum.

Glömda rum har recensionsdatum torsdag 10.2.

Sagt om Kistmakarna, första delen i trilogin:

Det är seriös litteratur med stort underhållningsvärde.

Dala-Demokraten

Han lyckas ge sina karaktärer en egen röst, med några penseldrag tecknar han fram deras personlighet i vad de säger. Kistmakarna bekräftar Robert Åsbackas position som stilist och inkännande berättare.

Österbottens Tidning

Måhända är detta den egentliga historien om de senaste årtiondenas Sverige – om människor som vänt ryggen till och hankar sig fram, blir småskurkar, faller offer för konspirationsteorier och sverigedemokrati, men ibland också överlever tack vare en mellanmänsklig omsorg och uppfinningskonst som frodas i uppgivenheten.

Dagens Nyheter

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Foto: Martin Stenmark
Foto: Martin Stenmark
Ladda ned bild
Omslag: Otto Donner
Omslag: Otto Donner
Ladda ned bild
Omslag: Otto Donner
Omslag: Otto Donner
Ladda ned bild

Länkar

Om

Schildts & Söderströms
Schildts & Söderströms
Snellmansgatan 13
00170 Helsingfors

https://litteratur.sets.fi/

Schildts & Söderströms har verkat för den finlandssvenska litteraturen sedan 1891.