Osuuskunta Tradeka

ROBOTIIKKAA KOTIHOITOON TUOVA EVONDOS OY VARMISTAA KASVUNSA JA SAA KOTIMAISEN INSTITUTIONAALISEN SIJOITTAJAN, TRADEKA-YHTIÖT OY:N

Jaa

Evondos Oy on varmistamassa lähivuosien kasvunsa saattamalla päätökseen ylimääräisen yhtiökokouksen valtuuttaman suunnatun osakeannin. Yhtiön osakkaaksi on tulossa suomalainen osuustoimintataustainen Tradeka-Yhtiöt Oy, joka sijoittaa yhtiöön 2 miljoonaa euroa. Samalla yhtiön lead investor -rooliin viime vuonna tullut norjalainen pääomasijoittaja Serendipity Partners tekee jatkosijoituksen yhtiöön. Merkintöjen myötä yhtiön rahoituskierros valmistuu.

”Tradeka tuo meille erittäin tervetullutta strategista toimialaosaamista. Rahoituskierros varmistaa nykyisen vahvan kasvun ja Evondosin kehittämisen”, Evondosin hallituksen puheenjohtaja Wenche Rolfsen sanoo. Rolfsen kertoo Tradekan mukaantulon tuovan uutta osaamista yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, mutta kertovan myös kasvavasta luottamuksesta Evondosin ainutlaatuiseen palvelukonseptiin. ”Viime vuoden aikana olemme saaneet useita asiakkuuksia ja tällä hetkellä palvelumme onkin käytössä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, ja Oslo on myös suurin yksittäinen asiakaskaupunkimme. Olemme selvästi siirtymässä palvelun pilottihankkeista laajaan käyttöönottoon. Esimerkiksi Oulun kaupunki on käynnistämässä palvelumme laajaa käyttöönottoa kotihoidon asiakkailleen”, hän jatkaa.

Tradekan mukaantulo Evondosin omistajaksi on osa Tradekan strategian Luo Uutta -kategoriaa, jonka tavoitteena on sijoitusten avulla edistää suomalaisen talouselämän rakennemuutosta sekä tukea uuden osaamisen, innovaatioiden ja työpaikkojen syntymistä Suomeen. ”Sijoitus Evondosiin vastaa erinomaisesti tavoitteita, joita olemme Luo Uutta -kategorialle asettaneet. Evondos kehittää terveysteknologian palvelukonseptia, jolla on vahva potentiaali vientituotteena. Lisäksi Evondos työllistää Salon seudulla, joka alueena on kärsinyt teknologiateollisuuden muutoksesta. Omassa liiketoiminnassamme näemme mahdollisuuksia Evondosin lääkejakelurobottien hyödyntämiseen. Tradekan konserniin kuuluvan ONNI hoivan kotiin vietävien hoivapalvelujen tuottamisessa”, kertoo Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Myös Evondosin toimitusjohtaja Eetu Koski iloitsee pääomakierroksen päättymisestä. ”Rahoituksen varmistuminen antaa meille mahdollisuuden suunnitella toimintojamme pidemmälle eteenpäin. Olemme toiminnassamme tavoitelleet kannattavaa kasvua, ja olemme siinä hyvässä vauhdissa. Asiakaskuntamme, laskutettavien palvelupakettien määrä ja liikevaihtomme näyttävät vahvaa kasvua. Yhtiöön tuleva pääomasijoitus tukee pitkän aikavälin tavoitteiden toteuttamista”, hän toteaa.

Lisätietoja:

Wenche Rolfsen, hallituksen pj, Evondos Oy, puh. +46 73 331 9156

Perttu Puro, Osuuskunta Tradeka, toimitusjohtaja, puh. +358 40 779 3436

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

09 733 51http://www.tradeka.fi

Tradeka

Osuuskunta Tradeka on noin 225 000 jäsenen omistajaosuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen käytännössä. Tradekan ydinliiketoimintojen omistajaohjauksesta vastaa Tradeka-Yhtiöt Oy, jonka omistukset on jaettu neljään kategoriaan: Omista ja kehitä, Sijoita ja turvaa, Luo uutta sekä Malta ja toteuta. Yhtiö omistaa kokonaan ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua sekä pakettiautomaattiliiketoimintaa harjoittavan Lehtipiste Oy:n, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy:n sekä sijoitustoimintaa harjoittavan Tradeka-sijoitus Oy:n. Lisätietoja www.tradeka.fi

Evondos

Evondos on Salossa toimiva suomalainen terveysteknologian yhtiö, joka tarjoaa lääkeannostelupalvelua kotihoidon pitkäaikaislääkityille asiakkaille. Palvelu avulla kotihoidon asiakkaat saavat aina oikean lääkkeen oikeaan aikaan ja oikeana annoksena. Palvelu parantaa merkittävästi lääketurvallisuutta ja lääkehoidon laatua tarjoten samalla palveluntarjoajille mahdollisuuden toimintojen tehostamiseen ja optimointiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

TRADEKA PANOSTAA HOIVAN VASTUULLISUUTEEN28.3.2019 10:06:00 EETTiedote

Osuuskunta Tradekan edustajisto kokoontui Helsingissä 27.3.2019. Kokouksessaan se vahvisti tilinpäätöksen ja päätti ylijäämän käytöstä. Erityisesti edustajistoa puhututtivat hoivaliiketoiminnan vastuullisuuteen liittyvät kysymykset. Edustajisto sai selvityksen toimenpiteistä, joihin Tradeka on ryhtynyt varmistaakseen hyvän henkilöstöpolitiikan sekä liiketoiminnan vastuullisuuden. Kokouksessa käsiteltiin myös Tradekan hoivaan liittyviä yhteiskuntavastuuhankkeita.

OSUUSKUNTA TRADEKAN TUOTTO-OSUUSANTI ON AVATTU4.2.2019 10:07:31 EETTiedote

Osuuskunta Tradeka käynnisti maanantaina 4. helmikuuta 2019 tuotto-osuusannin, jossa se laskee liikkeelle 20 miljoonan euron arvosta tuotto-osuuksia. Yhden tuotto-osuuden hinta on 100 euroa ja osuuskunnan jäsen voi merkitä 1–300 osuutta eli yhteensä 100–30 000 euron arvosta. Henkilöjäsenet tekevät merkintähakemukset osuuskunnan sähköisessä Oma Tradeka - jäsenpalvelukanavassa. Palvelusta löytyy myös uusi jäsenaloitejärjestelmä, joka lisää jäsenten vaikuttamismahdollisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme