Aluehallintovirasto

Rohkeita ratkaisuja hallinnon uudistamiseen -aluetapahtuma Lounais-Suomessa 2.6.

Jaa

Valtiovarainministeriö ja aluehallintovirastot järjestävät touko-kesäkuussa virtuaalisen tapahtumakierroksen julkisen hallinnon uudistamisesta alueen viranomaistoimijoille. Lounais-Suomen aluetilaisuus järjestetään 2.6.2021 klo 14-16.30. Tilaisuus on avoin kaikille.

Valtiovarainministeriön, kuntien ja Kuntaliiton yhteistyössä valmistelema julkishallinnon uusi strategia linjaa mm. palveluiden järjestämistä ihmislähtöisesti, yhteistyötä koko yhteiskunnan kanssa ja hallinnon jatkuvaa oppimista. Oman tilaisuutemme teemaksi olemme valinneet ketterästi yhdessä toimimisen. Kiinnostavia näkökulmiaan yhteistyön teemaan tuovat alueen molempien maakuntien johtajat, Turun yliopiston vararehtori ja Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja. Teemaa ja puheenvuoroja voi tapahtuman aikana kommentoida chatin kautta.

Ohjelma

14.00       Tilaisuuden avaus, kuntaministeri Sirpa Paatero

14.15        Lounais-Suomen näkökulma julkisen hallinnon tulevaisuuteen, johtaja Ilkka
                Horelli
, Pelastustoimi ja varautuminen -vastuualue

14.30        Julkisen hallinnon strategian esittely, alivaltiosihteeri Päivi Nerg

14.45        Aluevaikuttajien puheenvuorot ja kommentit: mitä pidämme strategiassa
tärkeänä, mitä olemme jo toteuttaneet esimerkiksi avoimuuden, saavutettavuuden, osallistumis- ja vaikuttamistapojen, verkostojohtamisen osalta. Keskustelemassa ovat

  • Kari Häkämies, Varsinais-Suomen liitto, maakuntajohtaja
  • Asko Aro-Heinilä, Satakuntaliitto, maakuntajohtaja
  • Mika Hannula, Turun yliopisto, vararehtori
  • Riikka Piispa, Rauman kauppakamari, toimitusjohtaja

15.45        Loppusanat ja katse tulevaan, alivaltiosihteeri Päivi Nerg

16.00        Tilaisuus päättyy

Tapahtuma on osa aluetilaisuuksien sarjaa, joka järjestetään julkisen hallinon strategiasta touko-kesäkuussa. Lounais-Suomen tapahtuman tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät valtiovarainministeriön tapahtumasivulle. Julkisen hallinnon strategiaan voi tutustua verkossa https://julkisenhallinnonstrategia.fi/.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Valoisasta koronatilanteesta huolimatta Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta muistuttaa riskeistä etenkin massakokoontumisiin ja rajaliikenteeseen liittyen18.6.2021 10:47:29 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui 17.6. kokoukseen puheenjohtajansa aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla. Tilannekuvan ja muiden ajankohtaisten signaalien tarkastelun lisäksi Turvallisuuskomitean erikoistutkija Jouni Pousi kertoi valmiustoimikunnalle komitean ajankohtaisista kuulumisista ja yhteiskunnan turvallisuusstrategian päivitystyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme