Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Rohtoa, myrkkyä, iloa ja voimaa - Piha & Puutarha -messuilla etsitään vanhoja pioneja ja tutustutaan kaupunkipuutarhaan

Jaa

Turun Messukeskuksessa koivut ovat jo lehdessä ja tunnelma on kesäinen. Ammattiopisto Livian messuille tekemä yleiskoristelu on tällä kertaa vihreä kaupunkikeidas. Vinkkejä on luvassa niitä hakeville myös messuosastoilla.

Kuva: Turun Messukeskus Oy
Kuva: Turun Messukeskus Oy

Messut toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen, Ammattiopisto Livian, Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen piirin ja Suomen Kukkakauppiasliitto Varsinais-Suomen piirin kanssa.

Piha & Puutarha -messuilla 6.-8.4. tutustutaan tällä kertaa mm. myrkkykasveihin ja puutarhan tuholaisiin. Messujen yhtenä tähtenä ovat rakkaat pionit.
Messujen ohjelmassa puutarhaneuvos Arno Kasvi antaa vinkit siihen, mitä kannattaa viljellä kotipuutarhassa, maisemasuunnittelija Eva Wuite stailaa kasveilla ja hortonomi Sari Weckström opastaa fengshuista parvekkeella.
Messujen suosituissa työnäytöksissä päästään katsomaan kesäkukkien trendejä, puiden istutusta ja kasvikumppaneita yhdessä Greencaren ja arboristi-puutarhuri Minna Toivasen matkassa.

Puutarhakasvit rohtoina, myrkkykasvit myös esittelyssä

Herbalisti Henriette Kressin kiinnostusta herättänyt esitys valaisee puutarhakasvien käyttöä mm. rohtona. Biotuksen Heini Koskula kertoo minkälaisia petoja voidaan ottaa avuksi kotikasvihuoneisiin ja muihin suljettuihin tiloihin. Koskula puhuu otsikolla Riesaa ripsiäisistä, punkista päänvaivaa.
Louhisaaren myrkkykasvit tarjoavat messujen perinnekasviosastolla mielenkiintoista tutustuttavaa. Ukonhattu, ritarinkannus, sormustinkukka, hullukaali, myrkkykatko ja mm. belladonna ovat esittelyssä kuvin ja joitakin kasveja on myös näytillä. Messujen jälkeen ne siirtyvät Louhisaareen odottamaan istutusta.
Suomen PuutarhaPerinne ry on puolestaan uusi yhdistys, jossa keskitytään keräämään ja säilyttämään puutarha-alan ammattien ja harrastustoiminnan perinnettä. Jäsenhankinta alkaa näiltä messuilta.

Vanhat pionit kuulutuksilla esiin

Onko sinulla juhannuspioni, kuolanpioni, tillipioni, kartanopioni tai vaikkapa tarhapioni? Havainnoista voi kertoa Luonnonvarakeskukselle messujen aikana. Luonnonvarakeskus kuuluttaa Piha & Puutarha -messujen aikana erityisesti 1950-luvulla tai aiemmin peräisin olevia pionilajeja. Pioniaiheisia luentoja on luvassa messuilla perjantaina ja lauantaina. Pionin koti myy erilaisia näyttäviä pioneja.

Puumaja on elämys

Kävijät pääsevät katsomaan visuaalisesti mielenkiintoista toteutusta, kun Kukkakauppa Bronco rakentaa messuhalliin urbaanin puumajan. A-hallin takaseinälle kohoaa urbaani puumaja-näyttely, josta löytyvät ideat puutarha-, terassi- ja parvekehyggeilyyn. Kokonaisuus on rakennettu sisustukselliseksi viherkeitaaksi, joka kohoaa kahdeksan metrin korkeuteen. Esille on nostettu useita hauskoja kierrätysideoita sekä oivaltavat vinkit viherkasvien kesälomailuun.

Turun Piha ja Puutarha -messujen monipuolinen yleiskoristelu on Ammattioppilaitos Livia käsialaa. Koristelu toivottaa messuvieraat tällä kertaa tervetulleeksi vihreään puutarhaan. Kävijä voi pistäytyä romanttiseen pyörivään puutarhaan tai vaikkapa huolettomaan puutarhaan, jossa villiyrtit kasvavat vapaasti. Luonnonkivipuutarhassa tutustutaan mm. uutuuskiveen, ruukku- ja metsäpuutarhasta puolestaan saa hyviä vinkkejä omalle tontille.

Euron istutuksia

Yleisöä yllätetään mm. Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen mainioilla variksenpelättimillä, joiden aihioita on myös kaupan. Näytteilleasettajien ja yhdistysten taimitoreilta löytyvät kevään suosikit. Tarjolla on mm. orvokkeja, pelargoneja, kurjenmiekkoja ja yrttejä.
Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen messuosastolla maistellaan pikkusyötäviä ja niin aikuis- kuin lapsikävijät voivat eurolla istuttaa ja viedä tuotteen kotiin. Kauppapuutarhat tutustuttavat yleisön myös tuholaisiin, jotka pidetään messujen aikana hyvin aisoissa.
Kukkakauppiaat tekevät messuilla näyttäviä kukkasidontatöitä. Myös lapset pääset kokeilemaan kukkien sitomista.

Piha & Puutarha -messujen kanssa samanaikaisesti järjestetään Mökki & Meri -tapahtuma.

KUVAT JA TIEDOTE: http://www.turunmessukeskus.fi/rohtoa-myrkkya-iloa-voimaa-piha-puutarha-messuilla-etsitaan-vanhoja-pioneja-tutustutaan-kaupunkipuutarhaan/

Avoinna 6.-8.4. kello 10-17.
Samaan aikaan Mökki & Meri -tapahtuma

www.pihapuutarhamessut.fi
www.mokkimeri.fi

#puutarhamessut

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot messuista:

Turun Messukeskus Oy, projektijohtaja
Tiina Heiskari, puh. 050 487 2015
tiina.heiskari@turunmessukeskus.fi

Kuvat

Kuva: Turun Messukeskus Oy
Kuva: Turun Messukeskus Oy
Lataa
Lataa
Kuva: Turun Messukeskus Oy
Kuva: Turun Messukeskus Oy
Lataa
Kuva: Turun Messukeskus Oy
Kuva: Turun Messukeskus Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

vaihde 02 337 111http://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Meikkivinkit ja käsityötekniikat haltuun22.10.2018 13:33Tiedote

Osaava Nainen -tapahtuma järjestetään yhdessä Terve Olo ja Outlet-tapahtumien kanssa Turun Messukeskuksessa 26.-28.10. Kaikkiaan noin 220 yritystä osallistuu tapahtumaan ja lisäksi messuilla esiintyy kymmeniä mielenkiintoisia vieraita puheenvuoroineen ja tietoiskuineen. Tapahtumassa käydään muun muassa mielenkiintoinen paneelikeskustelu, jonka aiheena on Tekoälyn haasteet ja mahdollisuudet. Keskustelun järjestää Henry ry.

Turun Kirjamessuilla syksyn puheenaiheet dekkareista demokratiaan - Sauli Niinistö, Liza Marklund, teemamaa Viron eturivin kirjailijat Turun Messukeskuksessa 5.-7.10.4.10.2018 11:00Tiedote

Tiedote 4.10.2018. Merkkivuottaan viettävä Viro juhlii teemana myös Turun Kirjamessuilla 5.-7.10. Turun Messukeskuksessa. Kirjamessuilla nähdään kaikkiaan yli 450 ohjelmanumeroa, ja keskusteluissa nousevat esiin ajankohtaiset aiheet niin suomalaisesta kuin virolaisesta yhteiskunnasta. Samanaikaisesti Turun Messukeskuksessa nautiskellaan myös Turun Ruoka- ja Viinimessuista sekä Levymessuista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme