Lasten Keskus

Rokkisatu lapsille syntyi tuhansien keikkakilometrien kokemuksella

Jaa

Muusikko ja kirja-alan ammattilainen Pete Leppänen kirjoitti kokemuksensa rockunelmien tavoittelemisesta valloittavaksi lastenkirjaksi kaikille pikkurokkareille.

Rokki-Pupun vasen korva lerppuu, ja ilkeä Tero Orava nakkelee koulussa käpyjä niskaan. Onneksi on olemassa paras ystävä Rolli-Pöllö ja yhteinen rakkaus rockmusiikkiin!

Pete Leppäsen kirjoittama ja Paula Melan kuvittama Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö – Keikkakuumetta tempaa Pöpelikkölän pikkurokkareitten matkaan kohti unelmia.

Kun maailmankuulu yhtye Kirotut lokit saapuu keikalle Pöpelikkölän koulun diskoon, Rokki ja Rolli tarjoutuvat lämppäriksi. Kaverukset alkavat treenata keikkasettiä kuntoon, mutta pahaksi onneksi Rolli saa kurkkuunsa kaktuksen ja Rokin sikarilaatikkokitara tällin. Joku roikale töhrii keikkajulisteenkin. Kaiken keskellä on vielä selvittävä opettaja Herra Possusen höpötyshetkisistä. Miten keikan käy? Entä mitä Kirottujen lokkien kitaristi Spläsh sujauttaa Rokin käpälään? Matka kohti unelmia ei suju ilman pörhellystä ja keikkakuumetta. Onneksi vanhan Pöllön ja Piano-Myyrän neuvot auttavat kaksikkoa matkalla eteenpäin.

Pete Leppänen tarttui yläkouluikäisenä kitaraan ja lähti tavoittelemaan omia rokkiunelmiaan. Nyt 30 vuotta, kymmenen albumia, satoja keikkoja ja tuhansia keikkakilometrejä myöhemmin kokemukset ovat taipuneet ainutlaatuiseksi lastenkirjaksi Rokki-Pupusta, altavastaajasta ja taivaanrannanmaalarista, ja Rolli-Pöllöstä, pupun huhuilevasta sielunkumppanista. Täysiverinen rokkisatu kertoo vaikeuksien voittamisesta, musiikin riemusta, tekemisen vimmasta ja unelmien tavoittelemisesta. Herkullisten käänteiden lomasta rokkimutsit ja -faijat löytävät musiikkimaailman viittauksia ja kenties muistumia omasta nuoruudestaan.

 

"Rokki-Pupu svengaa kuin sähköjänis!" 
– Pelle Miljoona

 

Rokkiunelmien jahtaamisen rinnalla Pete Leppänen on kirjoittanut tietokirjoja, ja päivätyönsä hän tekee kustannuspäällikkönä.

Paula Mela on järvenpääläinen kuvittaja, joka tunnetaan nostalgisista ja ilmeikkäistä kuvistaan lukuisissa lastenkirjoissa.

 

Pete Leppänen: Rokki-Pupu ja Rolli-Pöllö – Keikkakuumetta
Kuvitus Paula Mela
Lasten Keskus 2021
ISBN 978-952-354-537-3
144 s. | Kl L84.2

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Pete Leppänen, Rokki-Pupu & Rolli-Pöllö: Autiokolo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Keskus
Lasten Keskus
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://lastenkeskus.fi

Lasten Keskus tarjoaa iloa ja elämyksiä nuorille lukijoille vauvasta varhaisnuoreen! Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaista lastenkirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Julkaisemme lasten tietokirjoja, kuvakirjoja ja tarinakirjoja, monipuolista ammattikirjallisuutta eri ikäkausien parissa työskenteleville kasvattajille sekä oppikirjoja esi- ja alkuopetukseen.

Yhdessä Edukustannuksen ja Kirjapajan kanssa olemme Publiva Oy.

Tervetuloa myös Mollin maailmaan!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme