Vaasan kaupunki - Vasa stad

Roliga och nyttiga digitala tjänster för alla åldrar på huvudbibliotekets 1010-evenemang

Dela

De digitala tjänsterna tar över Vasa huvudbibliotek den 10 oktober. På 1010-evenemanget kl. 10–19 presenteras digitaliseringens möjligheter och aktörer som erbjuder digitala tjänster.

Man kan pröva att göra musik i den rörliga musikklassen Rytmirekka.
Man kan pröva att göra musik i den rörliga musikklassen Rytmirekka.

Syftet är att närma sig digitaliseringen ur en positiv synvinkel.

- Vi vill lyfta fram alla slags möjligheter som digitaliseringen ger människorna, oberoende av ålder och livssituation, säger servicechef Marja Mikola från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Under dagen får man lyssna på föreläsningar, av vilka en del skrivtolkas, och det erbjuds också drama på teckenspråk. I workshoppar som är avsedda för deltagare i alla åldrar får man pröva digitala redskap och tillämpningar.

I biblioteksmuseet kan man delta i ett flyktrumsspel, där man söker ett botemedel i biblioteket mot ett virus som hotar världens befolkning. Spelet spelas i 3–5 personers grupper, och man ska anmäla sig till det i förväg senast 7.10 före kl. 16 på e-postadressen jessica.peltoniemi@vasa.fi.

På bibliotekets gård kan man pröva att göra musik i den rörliga musikklassen Rytmirekka. Man kan spela med hörlurar på i lugn och ro för sig själv eller med en kamrat, och vid olika arbetsstationer kan man lära sig hur man gör låtar med hjälp av digital teknik. Det finns också yrkesfolk på plats för att i instruera .

I huvudbibliotekets aula och på kunskapstorget kan man bekanta sig med elektroniska tjänster. Lokala och nationella aktörer berättar bl.a. om myndigheternas tjänster samt digitala tjänster i anslutning till rekreationsverksamhet, underhållning och kultur. I evenemanget deltog bl.a. Befolkningsregistercentralen, KulturÖsterbotten, TE-tjänster, Skatteförvaltningen och Fpa.

Läs mera på bibliotekets webbplats!

Nyckelord

Kontakter

Servicechef Marja Mikola
Vasa stads kultur- och biblioteksservice
tfn (06) 325 3521
marja.mikola@vasa.fi

Bilder

Man kan pröva att göra musik i den rörliga musikklassen Rytmirekka.
Man kan pröva att göra musik i den rörliga musikklassen Rytmirekka.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum