Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Romaniyhteisö palauttaa hylkäyskirjeitä työnantajille – Tutkimus paljastaa syrjiviä asenteita rekrytoinnissa 

Jaa

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoima Romako-hanke kampanjoi yhdenvertaisemman työelämän puolesta ja palauttaa romaniyhteisön saamia hylkäyskirjeitä takaisin työnantajille. Tuoreen tutkimuksen* mukaan vain alle puolet suomalaisista pk-yrityksistä uskoo, että romanitaustaiset ovat rekrytoinnissa samalla viivalla kuin muut.

Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK.
Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK.

Romanien koulutustaso on viime vuosien aikana noussut, mutta heillä on edelleen vaikeuksia päästä töihin ja harjoitteluihin.

− Hylkäyskirje on romaneille valitettavasti arkipäivää. Päätimme palauttaa hylkäyskirjeet takaisin työnantajille ja muistuttaa, että jokaisella työnhakijalla tulee olla samat mahdollisuudet taustasta riippumatta, kertoo projektipäällikkö Katri Perho Diakista.

Romako-hanke on perustanut maksuttoman työnantajapoolin, johon ilmoittautumalla työnantajat vahvistavat, että romanitaustainen hakija on rekrytoinneissa samalla viivalla kuin muutkin. 

− Pelkkä puhe ei enää riitä. Tarvitsemme tekoja, jotka edistävät yhdenvertaista työelämää ja muuttavat rekrytointia. Työnantajapooli on konkreettinen tapa kertoa yrityksen arvoista ja luoda uskoa romanitaustaisille nuorille ja myös muille vähemmistöille, toteaa Romako-hankkeen asiantuntija Tamara Åkerlund

Jopa 5 % ei halua palkata romanitaustaista

Romako-hanke teetti marraskuussa 2022 Taloustutkimuksella kyselyn, jossa tutkittiin suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten asenteita yhdenvertaisesta rekrytoinnista ja työnantajapoolista. 

Tutkimuksen mukaan vain alle puolet (47 %) ajattelee, että romanitaustaisilla on hyvät tai melkein yhtä hyvät mahdollisuudet työllistyä kuin muilla. Joka neljäs (24 %) pk-yrityksistä on lähtökohtaisesti kiinnostunut liittymään työnantajapooliin. Myönteisimmin työnantajapooliin suhtaudutaan teollisuustoimialalla (36 %) ja nihkeimmin kaupan alalla (14 %) sekä rakennusalalla (13 %). 

Vastanneista pk-yrityksistä jopa 5 prosenttia sanoi, että ei halua palkata romanitaustaista henkilöä.

− Tämä on hätkähdyttävä, mutta ei yllättävä tieto. Syrjintä näkyy myös työtehtävissä. Romanitaustaisia ei välttämättä rekrytä yrityksiin myyjiksi, mutta autokorjaajaksi piiloon katseilta voi päästä, sanoo Perho. 

Nyt on työnantajien vuoro toimia  

Romanitaustaisilla nuorilla on intoa opiskeluun, mutta työharjoittelupaikkoja voi olla vaikea saada.  

− Valitettavan yleistä on, että romaninuori on ryhmän ainoa, joka yrityksistä huolimatta jää ilman harjoittelupaikkaa ja siitä syystä ei valmistu. Nuorten pitää voida luottaa siihen, että koulutus kannattaa. Nyt on työnantajien vuoro toimia, toteaa Perho. 

Maksuton työnantajapooli ei velvoita muuhun, kuin antamaan tasavertaiset mahdollisuudet. Yksi jo mukana olevista työnantajista on 12 000 eri alan osaajaa työllistävä Vantaan kaupunki.

− Haluamme edistää yhdenvertaista työelämää. Vantaan arvoja ovat muun muassa avoimuus ja vastuullisuus. Meille oli selvää, että liitymme Romakon työnantajapooliin ja viestimme siitä, sillä meillä rekrytoinnissa ratkaisevinta on osaaminen, sanoo Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Lisätietoja:  

Romako-hankkeen projektipäällikkö Katri Perho, p. 050 467 9742, katri.perho@diak.fi 

Romako-hankkeen asiantuntija Tamara Åkerlund, p. 050 432 9146, tamara.akerlund@diak.fi 

www.taustastariippumatta.fi

#TaustastaRiippumatta

- - - 

*TaloustutkimusTutkimus selvitti suomalaisten pk-yritysten suhtautumista yhdenvertaiseen työelämään sekä vähemmistöjen ja etenkin romanien rekrytointiin. Lisäksi kartoitettiin kiinnostusta liittyä Diakin Romako-hankkeen työnantajapooliin. Tiedonkeruu toteutettiin puhelinhaastatteluina 14. –22.11.2022 välisenä Kohderyhmä on 5–249 työllistävät yritykset kaikilta toimialoilta valtakunnallisesti (pl. Ahvenanmaa). Haastatteluja tehtiin yhteensä 300. 

Romako-hanketta hallinnoi Diakonia-ammattikorkeakoulu ja rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Osatoteuttajana toimii Stadin ammatti- ja aikuisopisto. Hankkeen toiminta-aika on 2021–2024. 

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Romako_hylkäyskirje_kaksi_tarinaa. Romakon videolla esiintyvät Rosita Lindgren ja Jussi Ärling. He kertovat omia kokemuksiaan työnhakuun liittyen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK.
Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK.
Lataa
Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK.
Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK.
Lataa
Romako-hanke postittaa hylkäyskirjeitä. Vasemmalta Tamara Åkerlund, Katri Perho ja Maarit Bollström.
Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK.
Romako-hanke postittaa hylkäyskirjeitä. Vasemmalta Tamara Åkerlund, Katri Perho ja Maarit Bollström. Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK.
Lataa
Romakon kampanjatiimi postittaa hylkäyskirjeitä.
Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK.
Romakon kampanjatiimi postittaa hylkäyskirjeitä. Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK.
Lataa
Kuvassa kokki Rosita Lindgren. Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK
Kuvassa kokki Rosita Lindgren. Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK
Lataa
Kuvassa nuorisotyönohjaaja Jussi Ärling. Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK
Kuvassa nuorisotyönohjaaja Jussi Ärling. Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK
Lataa
Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK
Kuvaaja: Markus Hyvärinen /SEK
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Komiikalla nuorten yksinäisyyttä vastaan Besties with Pori -tapahtumassa31.1.2023 08:44:36 EET | Tiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoima Monikielinen Ohjaamo -hanke ja Porin Ohjaamo järjestävät yhdessä alle 30-vuotiaille porilaisille nuorille ilmaisen Besties with Pori -tapahtuman 15. helmikuuta Promenadikeskuksessa. Luvassa on Fathi Ahmedin stand upia sekä ystävystymistä Speed Friending -tyyliin. Nuorten tiukkoihin kysymyksiin vastaamassa ovat uusi kaupunginjohtaja sekä sivistystoimialan toimialajohtaja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme