Vaasan kaupunki - Vasa stad

Rösta på bästa Vatten som törstsläckare-video!

Dela

Inom årets Vatten som törstsläckare-kampanj ordnades en videotävling för eleverna i åk 8 i Vasa. Temat för tävlingen var ”Svaret finns i naturen”. Nu är det dags att rösta på den bästa videon fram till 8.11!

– Vasa Vatten ordnade tillsammans med Vasa stads social- och hälsosektors tandvård och enhet för hälsofrämjande en videotävling för alla elever i åk 8 i Vasa. Deltagandet i tävlingen skedde klassvis. Du kan rösta på den bästa Vatten som törstsläckare-videon fram till torsdag 8.11 på www.vaasa.fi/sv/vattensomtorstlackare, uppmuntrar Vasa Vattens tekniska assistent Lena Karlsson.

Vatten, välbefinnande, munhälsa och natur

– I fråga om sätten att genomföra videon gavs fria händer. Alla sätt, från animationer till flashmobes, var möjliga. I videorna berättar eleverna om rent dricksvatten, hälsa och vikten av tandvård kombinerat med temat för FN:s vattendag, berättar övertandläkare Hanna Kangasmaa.

FN har valt ”Nature for water” (naturbaserade lösningar) som årets tema. Under året bedriver FN en kampanj och satsar resurser i anslutning till temat.

Längden på videon fick variera mellan 1-3 minuter. Som språk fick man välja finska, svenska eller engelska.

Kampanjen Vatten som törstsläckare ordnas varje år

Vasa Vatten och Vasa stads social- och hälsosektors tandvård och enhet för hälsofrämjande har redan i sju år genomfört kampanjen Vatten som törstsläckare i skolorna för att uppmärksamma det hälsosamma dricksvattnet.

– I samband med kampanjen har vi traditionellt ordnat en teckningstävling där man skulle rita en etikett till en vattenflaska, men i år beslutade vi att förnya tävlingen och höja insatserna, beskriver Vasa Vattens kundserviceansvariga Tarja Teppo

Nyckelord

Kontakter

Ytterligare information:
Teknisk assistent Lena Karlsson, Vasa Vatten, tfn 040 628 3322, lena.karlsson@vasa.fi
Kundserviceansvarig Tarja Teppo, Vasa Vatten, tfn 040 596 8004, tarja.teppo@vasa.fi
Övertandläkare Hanna Kangasmaa, Vasa stads tandvård, tfn 040 516 2118, hanna.kangasmaa@vasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum