Vaasan kaupunki - Vasa stad

Rösta på bästa Vatten som törstsläckare-video!

Jaa

Inom årets Vatten som törstsläckare-kampanj ordnades en videotävling för eleverna i åk 8 i Vasa. Temat för tävlingen var ”Svaret finns i naturen”. Nu är det dags att rösta på den bästa videon fram till 8.11!

– Vasa Vatten ordnade tillsammans med Vasa stads social- och hälsosektors tandvård och enhet för hälsofrämjande en videotävling för alla elever i åk 8 i Vasa. Deltagandet i tävlingen skedde klassvis. Du kan rösta på den bästa Vatten som törstsläckare-videon fram till torsdag 8.11 på www.vaasa.fi/sv/vattensomtorstlackare, uppmuntrar Vasa Vattens tekniska assistent Lena Karlsson.

Vatten, välbefinnande, munhälsa och natur

– I fråga om sätten att genomföra videon gavs fria händer. Alla sätt, från animationer till flashmobes, var möjliga. I videorna berättar eleverna om rent dricksvatten, hälsa och vikten av tandvård kombinerat med temat för FN:s vattendag, berättar övertandläkare Hanna Kangasmaa.

FN har valt ”Nature for water” (naturbaserade lösningar) som årets tema. Under året bedriver FN en kampanj och satsar resurser i anslutning till temat.

Längden på videon fick variera mellan 1-3 minuter. Som språk fick man välja finska, svenska eller engelska.

Kampanjen Vatten som törstsläckare ordnas varje år

Vasa Vatten och Vasa stads social- och hälsosektors tandvård och enhet för hälsofrämjande har redan i sju år genomfört kampanjen Vatten som törstsläckare i skolorna för att uppmärksamma det hälsosamma dricksvattnet.

– I samband med kampanjen har vi traditionellt ordnat en teckningstävling där man skulle rita en etikett till en vattenflaska, men i år beslutade vi att förnya tävlingen och höja insatserna, beskriver Vasa Vattens kundserviceansvariga Tarja Teppo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ytterligare information:
Teknisk assistent Lena Karlsson, Vasa Vatten, tfn 040 628 3322, lena.karlsson@vasa.fi
Kundserviceansvarig Tarja Teppo, Vasa Vatten, tfn 040 596 8004, tarja.teppo@vasa.fi
Övertandläkare Hanna Kangasmaa, Vasa stads tandvård, tfn 040 516 2118, hanna.kangasmaa@vasa.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme