Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Rovaniemen kaupungille huomautus lastensuojelulain noudattamisen laiminlyönnistä

Jaa

Lapin aluehallintovirasto on antanut Rovaniemen kaupungille huomautuksen, koska useille lastensuojelun asiakkaana oleville lapsille ei ollut nimetty lapsen asioista vastaavaa sosiaalityöntekijää.

Lapin aluehallintovirasto on perjantaina 10.6. antamassaan päätöksessä lisäksi kiinnittänyt huomiota sosiaalityöntekijöiden enimmäisasiakasmäärien noudattamiseen, asiakaskirjausten ja asiakassuunnitelmien lainmukaiseen laatimiseen sekä asiakkaiden tiedusteluihin vastaamiseen viivytyksettä. Myös lastensuojelun omavalvonnan toteuttamisessa on ollut puutteita.

Lapin aluehallintovirasto aloitti Rovaniemen kaupungin lastensuojelun palvelujen valvonnan maalis-huhtikuussa saatuaan useita epäkohtailmoituksia, jotka liittyivät lastensuojelun riittämättömään resursointiin ja puutteisiin lastensuojelulain mukaisten velvollisuuksien toteuttamisessa.

Lapin aluehallintovirasto jatkaa Rovaniemen kaupungin lastensuojelun palvelujen valvontaa edelleen. Rovaniemen kaupungin hyvinvointilautakunnan tulee lokakuun loppuun mennessä antaa aluehallintovirastolle selvitys siitä, miten se on korjannut lastensuojelun palveluissa esiin tulleita epäkohtia ja lainvastaisuuksia.

Lapin aluehallintoviraston päätös (linkki avi.fi:hin)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Saana-Kaisa Ylitalo, 0295 017 367, Lapin aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi

Lakimies Mariana Lantto, 0295 017 373, Lapin aluehallintovirasto, etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme