Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Rovaniemen perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon valvonta jatkuu – Lapin aluehallintovirasto selvittää hoitoon pääsyn tilannetta

Jaa
Lapin aluehallintovirastoon on alkuvuonna 2023 tullut useita yhteydenottoja, jotka koskevat perusterveydenhuoltoa ja suun terveydenhuoltoa Rovaniemellä. Näiden palveluiden järjestämisvastuu on 1.1.2023 siirtynyt Lapin hyvinvointialueelle. Aluehallintovirastoon tehtyjen epäkohtailmoitusten perusteella on syytä epäillä, että hoitoon pääsy ei edelleenkään kaikilta osin toteudu kiireettömän eikä kiireellisen hoidon osalta lainsäädännön edellyttämällä tasolla. Aluehallintovirasto on pyytänyt hyvinvointialueelta selvityksiä asiassa.

Aluehallintovirasto on valvonut Rovaniemen perusterveydenhuollon palveluita vuonna 2022. Aluehallintovirasto antoi Rovaniemen kaupungille marraskuussa 2022 huomautuksen siitä, että se on laiminlyönyt perusterveydenhuollon hoitoon pääsyn järjestämisen lain edellyttämällä tavalla. Aluehallintovirasto saattoi päätöksensä hyvinvointialueen tietoon ja huomioon otettavaksi palveluiden järjestämisessä vuoden 2023 alusta lähtien.

Aluehallintovirasto on valvonut Rovaniemen kaupungin järjestämää suun terveydenhuoltoa vuodesta 2017 lähtien. Hoitoa ei ole ollut saatavilla riittävästi ja lisäksi vastaanottoajan ilmoittamisen käytännöissä on ollut ongelmia. Aluehallintovirasto antoi Rovaniemen kaupungille asiasta vakavan huomautuksen joulukuussa 2022 ja pyysi tulevaa hyvinvointialuetta huomioimaan päätöksen palveluiden järjestämisessä vuoden 2023 alusta lähtien.

Aluehallintovirasto selvittää asiaa ja tiedottaa siitä seuraavan kerran päätöksen antamisen jälkeen.

Lisätietoja:

  • lakimies Mariana Lantto, Lapin aluehallintovirasto, p. 0295 017 373, mariana.lantto@avi.fi
  • terveydenhuollon ylitarkastaja Heidi Lahdensivu, Lapin aluehallintovirasto, p. 0295 017 006, heidi.lahdensivu@avi.fi (24.4. alkaen)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto: Elintarvikeketju tuottajalta kuluttajalle varmistetaan yhdessä9.6.2023 15:08:31 EEST | Tiedote

Alueellisen päivittäistavarahuollon verkoston vuoden kolmas kokoontuminen pidettiin 9.6.2023. Puheenjohtaja Terttu Savolainen kertoi aluehallintoviraston valmiusharjoituksesta Pohjoinen23, sekä Rokualla pidetystä viraston historian suurimmasta alueellisesta maanpuolustuskurssista. Hän toivotti MMM:n ylijohtaja Pentti Lähteenojan tervetulleeksi kertomaan maa- ja metsätalousministeriön varautumisesta päivittäistavarahuollon alalla. ”Aivan välttämätöntä on turvata jokaiselle ruoka, vesi ja energia, sekä varmistaa alkutuotannon, jalostuksen ja jakelun toiminta kaikissa häiriötilanteissa, puheenjohtaja Savolainen linjasi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme